Last news in Fakti

22 Август, 2023 23:00 3 769 146

Как Радев дестабилизира България

  • румен радев-
  • петър стоянов-
  • желю желев-
  • президент-
  • българия-
  • русия-
  • ес

И Петър Стоянов, и Желю Желев бяха коректив на управлението и спасители на държавата при тежки кризи. Румен Радев не е такъв.

Как Радев дестабилизира България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Веселин Стойнев:

Президентът Румен Радев все по-остро и преднамерено се заявява като фронтмен на опозицията срещу управляващите. Мотивацията за това може да е комплексна - от жажда за реваншизъм след загубата на огромна безконтролна власт чрез служебни правителства, до преданост към заръките на генерала от КГБ Леонид Решетников, сочен за патрон на номинацията му за президент. Още през 2016 Решетников каза в интервю за Георги Коритаров, че Радев може да изиграе забележителна роля в процеса на отклоняване на България от НАТО и ЕС.

Въпросът обаче е върху какви ресурси стъпва Радев, за да реализира своите амбиции и поставените му заръки.

Радев не е като Желев и Стоянов

Възможността президентът да бъде опозиция на управлението е заложена в самата конституция - с това, че той се избира пряко от народа, а не от парламента, и разполага с огромна легитимност, но с ограничени правомощия (ако не броим двугодишната политическа криза, при която тези правомощия се оказаха доста големи). Когато президентът не е част от средите на управляващото мнозинство, сам се е отстранил от него или пък е бил отлъчен, това почти задължително води до тежък междуинституционален конфликт. Желю Желев пръв се конфронтира със своите от СДС през 1992 година, а Петър Стоянов в самото начало на мандата си осуети повторно управление на социалистите след краха на Жан Виденов. Надява ли се Румен Радев да е третият, свалил управление?

Аналогиите с неговите предходници обаче са илюзорни. Желев не свали с Боянските ливади Филип Димитров, това беше дълъг период на конфронтация с едно управление, което стремително стесняваше социалната си и политическа база. И което се самосвали с искан вот на доверие, а самият Желев на три пъти се опитва да разубеждава премиера да не го прави. Освен това Желев беше безспорен авторитет като баща на демократичната опозиция и зад гърба си имаше 800 000 гласа повече от тези на СДС. Докато Радев се появи изневиделица в политиката и подведе с вдигнатия си юмрук десетки хиляди избиратели от сегашното управление да го изберат за втори мандат.

В началото на 1997 пък, когато при банкрутирала държава и гладуващо население бяхме на ръба на гражданска война, стъпките на президента Петър Стоянов по ръба на конституцията с върнатия мандат на Николай Добрев я спасиха от бездната. Докато Румен Радев в условията на тежко геополитическо противопоставяне се опитва да отмести България от нейния "цивилизационен избор", чийто кръстник и лице бе Петър Стоянов.

И Стоянов, и Желев изпълняваха ролята на коректив на управлението и спасител на държавата при тежки кризи, каквото е конституционното призвание на държавния глава. Радев нито е коректив, нито спасител - той е разрушител на законното управление и дестабилизатор на държавата. Още от заклеването на кабинета "Денков", което така и не дочака в парламентарната си ложа, генералът президент буквално прокле новата власт. И не спря дотам - започна да дълбае тежки политически разделения в обществото. Обяви се за единствен знаменосец на патриотизма и публично остракира всички, които не одобряват пилона на Рожен и Трети март за национален празник. Нещо повече, провъзгласи някакво народно движение срещу "безродниците" и внуши, че такава Европа не ни трябва. Така Радев поведе Петата колона на "Възраждане", БСП, "Левицата" и русофилските организации, за да изпълни забележителната роля за отклоняването на България от ЕС и НАТО, възложена му от Решетников.

Петата колона губи ресурси за влияние

След като петоколонниците и техните ментори загубиха политическата власт с новото прозападно управление, вече губят и икономическата. Газовата зависимост от Русия, която Радев се опита всячески да спаси, включително с договора с "Боташ", е прекратена. На финалната права са и прекратяването на ядрената зависимост с продажбата на реакторите за "Белене" на Украйна, и на петролната зависимост - след като държавата си връща контрола над пристанище Росенец, а скоро вероятно ще поеме и контрола над "Лукойл Нефтохим Бургас" или Лукойл ще бъде принудена да продаде рафинерията.

Остава единствено битката за историческите символи, която управляващите започнаха с инициативата Трети март да не бъде повече национален празник, а Паметникът на съветската армия да бъде премахнат от центъра на София. И по двете инициативи обаче енергията угасна - решителните действия за паметника бяха спрени от поредните оглеждания и обмисляния, а инициативата за празника, сменен в проекта за конституция с 24 май, потъна в мълчание.

Робът иска да е вовеки роб - и на освободителя си

Радев видя широко открилото се слабо място и удари точно там. Маса българи не познават собствената си история, защото я знаят само от училищните учебници при социализма и не просто нямат никакво любопитство да прочетат нещо различно, но всяко отклонение от тази "норма" смятат за богохулство. Те не обичат толкова руснаците, колкото силната деспотична държава - както впрочем и самите руснаци, които от държавните си лидери най-тачат сатрапа Сталин, след великите за империята Петър Първи и Екатерина Втора. И ако в този смисъл дори е оправдано да не правят разлика между руския народ, руската империя и съветската империя, то не е никак оправдано да не правят разлика между руския и българския интерес - и преди, и сега. Те държат на това, че 5-вековното робство не е нищо по-малко от робство, както и на това, че освободителите не са нищо по-малко от освободители. Което в крайна сметка е закономерност - робът иска вовеки да е роб и като освободен, особено като роб на освободителите си.

Ще проспят ли управляващите битката за миналото?

След като управляващите проспаха полемиката за бъдещето - за еврозоната, сега проспиват и полемиката за миналото - за националното достойнство. Ако противникът на първата е масов страх от незнание, то на втората е масово войнстващо незнание. Едното се преодолява с насилствен скок, другото - с изнурително просвещение, докато се водят окопни войни. Защото ако влезем в еврозоната, след половин година скептиците ще са забравили, че са били против нея. Но ако премахнем съветския паметник и сменим националния празник, години наред хиляди ще си ги искат и ще си ги тачат.

Затова който е тръгнал на борба, трябва да я води докрай и по всички фронтове. Енергетиката и отбраната може бързо да ги отвоюваш с парламентарно мнозинство. Но то е безсилно в битката за миналото. А то не е никак за подценяване, защото има потенциала да взривява обществото отвътре. Слободан Милошевич сграбчи властта след речта си на Косово поле и доведе страната си до братоубийствени войни. Решетниковци и Радевци сигурно вече са напипали българското Косово поле. Ще позволят ли управляващите Румен Радев да надскочи ръста на Костадин Костадинов и да се превърне в българския Милошевич?


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Дойче велд

    96 10 Отговор
    Само заглавието им е немско

    Коментиран от #119

  • 2 Хахахахахаха

    95 19 Отговор
    Пешо коня и Желю жабата, хахахахахаа

    Коментиран от #24

  • 3 Бозаджията

    38 125 Отговор
    Тоя фатмак има интелект на бостански пъдпъдък . За какво сравнение изобщо със Стоянов и Желев може да става дума!?

    Коментиран от #94, #118

  • 4 Гориил

    50 14 Отговор
    Если Радев уступит, американцы перекроют Балканский поток. В этом случае Болгария станет объектом критики со стороны Австрии, Сербии и Венгрии.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахахахахах

    50 17 Отговор
    Тия двамата и за половин нямат акъл хахахахаха, пишете само простотии да ви ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гориил

    47 18 Отговор
    Ако Радев отстъпи, американците ще прережат Балканския поток. В този случай България ще стане обект на критики от Австрия, Сърбия и Унгария.

    Коментиран от #138

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Град Симитли

    61 10 Отговор
    ПраснАл си е весо стойнев
    една словесна 4Е.kiя за лека нощ!
    .... Ще сънува рони рейгън как го............
    ..

    Коментиран от #34

  • 18 Гориил

    66 11 Отговор
    Той е един от малкото, които виждат ръба на бездната.

    Коментиран от #32

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Евалата

    13 12 Отговор
    Такива като тебИ най ни трябват за скорошната Президентска партия! Кой ли арчи пари пари налудо по вас. Радев ми изглежда най вероятен! Продължавай!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И Радев

    8 23 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахахахаха":

    Пилона .
    Не го забравяй .
  • 25 Потрес

    72 15 Отговор
    България я дестабилизира измислената Сглобка, инцеса между мyтpи и джендъpи!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 DW смърди

    88 13 Отговор
    DW смърди, много гадно смърди!!!
    Само по Радев плюят, защото само той защитава позиция, която е добра за България!
    Не казват нищо за Бойко, който за 12 години разсипа държавата.
    Доказан престъпник, който ПП/ДБ щяха да премахват, а сега са заедно.
    Защо не плюете по тях бе?
    DW смърди
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 1020

    64 14 Отговор
    1. Управляващите по времето на Желев и Стоянов изобщо не се държаха като тия сегашните.
    2. Президента Радев определено Е коректив на това, което вършат и планират да свършат.
    3. По-глу пава статия без капка свързана мисъл трудно може да се сътвори.
  • 31 ние сме българи ,винаги сме били

    52 19 Отговор
    и ще бъдем зад Радев и България ,и в мир и във война срещу всеки
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 37 Отговор

    До коментар #18 от "Гориил":

    А защо не помислиш, че може да го прави от страх за живота на децата си?! На Плевнелиев момченцето му почина от "инфаркт", след като той рязко се противопостави на Русия, на Желев дъщеричката най-неочаквано се обеси в Бояна, а мистериозната смърт на Людмила, скоро след грандиозния военен парад на 6. Май 1981 г. в София по случай на 1300 години България. Да продължа ли с Митя, детенцето на Георги Димитров, което умира след разногласията със Сталин.....а изтръгнатите "признания" от Зам. Мин. Председателя на България, Трайчо Костов, като съветските инструктори изтезават пред него синът му.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ко? Не!

    1 6 Отговор

    До коментар #17 от "Град Симитли":

    Ще сънува как той и Нанси му го dуат на Рони.
    А Рони не знае къде е.
  • 35 Хе-Хе

    44 7 Отговор
    В управляващата коалиция изпират имиджи и спасяват от наказателна отговорност откровени престъпници, Радев им разплисква прането и това се нарича - дестабилизация на престъпните елементи и власт!? Какво сте ми постнали велики теории за робска психика, привързаност на народа към диктатура и простотии - казахме ви да не пипате паметници!? Това е!

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 нашия

    13 13 Отговор
    Ракламната кампания на "жълтопаветния" актив в полза на новия проект с главатар г-н Радев започна /те може и да не го съзнават,но началниците им са го планирали добре,този път-не като с ПП-тата ,когато нямаха време/.Плана е следния: умнокрасивитета достатъчно ненавиждан от народа се хвърля да плюва по Радев и хората го припознават ,като "опозиция" и той си докарва ховите /стари министри за кандидат депутати-шараните ги избират и вече имаме по-опитни и лустросани управници послушковци,които могат да изкарат при малко напъване и два изборни цикъла -пък после ще го мислят пак...козяците не са прости и Радев не е прост../.предупреждавал съм/ това не изключва факта че са подчинени на Козяк и посолствата....Хора не се връзвайте на той номер ..Радев не е добрия в тоя филм ,нито е русофил нито е нещо от това за което го "атакуват"...цирк е ,но по-качествен от този с ПП-тата
  • 39 Верно ли бе

    42 5 Отговор
    Желю Жабата - едно смачкано човече със смачкано костюмче , най - известен с това че се изтърколи от стълбата на самолета в Япония. Пешо Конската муцуна - поредния седерастки предател , най - известен с това че предложи да се откажем сами от кирилицата и да я заменим с латиница за да сме се интегрирали по бързо в Европа. Самолишил се сам от втори мандат , глупаво размахвайки някакъв измислен компромат срещу Богомил Бонев по време на предизборен дебат по БНТ , ставайки за смях и на жабите.
  • 40 Кой си ти бе?????

    7 34 Отговор

    До коментар #35 от "Хе-Хе":

    комунистически пе..ндел та ще ми кажеш какво да правя???!!! След паметниците ви на ссср идва и вашия ред!
  • 41 ФАКТ

    18 14 Отговор
    Румбата е номер 1 !
  • 42 Право в десятката

    6 34 Отговор
    Радев видя широко открилото се слабо място и удари точно там. Маса българи не познават собствената си история, защото я знаят само от училищните учебници при социализма и не просто нямат никакво любопитство да прочетат нещо различно, но всяко отклонение от тази "норма" смятат за богохулство. Те не обичат толкова руснаците, колкото силната деспотична държава - както впрочем и самите руснаци, които от държавните си лидери най-тачат сатрапа Сталин, след великите за империята Петър Първи и Екатерина Втора. И ако в този смисъл дори е оправдано да не правят разлика между руския народ, руската империя и съветската империя, то не е никак оправдано да не правят разлика между руския и българския интерес - и преди, и сега. Те държат на това, че 5-вековното робство не е нищо по-малко от робство, както и на това, че освободителите не са нищо по-малко от освободители. Което в крайна сметка е закономерност - робът иска вовеки да е роб и като освободен, особено като роб на освободителите си.

    Коментиран от #50

  • 43 нашия

    10 13 Отговор

    До коментар #37 от "007":

    не е Радев никакъв Путинофил....кой знае с какво го държат Козяците още от академията в САЩ....не се връзвай на тоя номер......американска п о дло га си е Румбата
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Абе

    8 32 Отговор
    Радев за вече 7 години президентстване какво е направил за БЪЛГАРИЯ?

    Кажете ми за ЕДНО нещо, при което интересите на България и Русия са се различавали, и Радев е заел позиция срещу рузките интереси?
  • 50 Кочо

    25 7 Отговор

    До коментар #42 от "Право в десятката":

    След като робът иска да бъде роб, защо тогава сте подгонили Тодор Живков и скачахте по улиците и майданите за демокрация!? Нещо, теориите ви са лесно оборими!? Да бяхте си стояли в комунистическото робство! Народа не иска платени лицемери да унищожават историята на България!

    Коментиран от #55

  • 51 ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ

    25 7 Отговор
    ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ СДБСБ СБ ФБ СДБ ДСБ СБСЛ Б СБДСФБЛ КФДЛБ КДФЛКБ
  • 52 ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ

    23 10 Отговор
    ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ ЬБ ЬБЛ ФЬБ ФБФБ Ф КБЛФК Б ФКБК ФБЛЛФ КБ ФЛКБ ЛКФБ ЛК
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ

    25 8 Отговор
    ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ Ф БДФЛ БК ЛДФК ЛФДК БЛФДК ЛФДК ЛБФЛ КДЛК ФД БЛКФДЛК ЛФДК ФКДЛК ФДБЛ КФДКФДЛК ФЛДКБФДЛКЛК

    Коментиран от #56

  • 55 Право в десятката

    4 18 Отговор

    До коментар #50 от "Кочо":

    Кои скачаха? 2 милиона от 8. Останалите навеждаха главата в ярема. Сега се промени пропорцията, но пак сте много. Прекалено много.

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Историк

    12 21 Отговор
    Хубавото е, че вече открито се говори за действията на Радев. Само преди 2 години това беше немислимо. Явно войната на Путлер му дръпна килимчето изпод краката.
  • 58 Коя пропорция

    28 4 Отговор

    До коментар #55 от "Право в десятката":

    На стадото което блее ли? Изкараха го на протести 2020 да блее и да вика на ГЕРБ и ДПС мафия, сега го събраха с мафията ГЕРБ и ДПС и го изкараха да блее срещу Президента, че много пречи на мафията!

    Коментиран от #59

  • 59 Право в десятката

    8 26 Отговор

    До коментар #58 от "Коя пропорция":

    Радев никога не е "пречел на мафията". Това са приказки за неинформирани. Радев е лицето на мафията на Държавна сигурност (която е клон на руските служби).

    Коментиран от #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 а бе да ви ....а и "сайта"

    3 23 Отговор
    руски подлоги!!!!!
  • 62 Аха

    13 2 Отговор

    До коментар #59 от "Право в десятката":

    Той 30 години води групировките и създава олигархичните кръгове капитал и доган стоящи зад ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Слепи сме били и нещем да блеем по глупостите! :)))

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Право в десятката

    6 14 Отговор

    До коментар #62 от "Аха":

    Той? КОЙ ти говори за "той"? Преди него беше Агент Гоце. Или мислиш, че не помним тройния му шлем?

    А май си мислиш, че забравихме и кой доведе Кирчо и Кокорчо! НЕ БЕШЕ ЛИ РАДЕВ?

    Коментиран от #69

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Чест и почитания на Радев

    23 6 Отговор
    Жалки майкопродавци като този надраскал тази глупост, лъжи и пропаганда за някоя монета и продажни сайтове които го публикуват срещу Радев, че им пречи, че стои зад България и не могат да я продават и грабят!

    Коментиран от #70

  • 67 Право в десятката

    4 20 Отговор

    До коментар #60 от "Коз Як":

    Мутрофанова бди с бялото костюмче зад Радев! Вицето му целува краката на Гундяев!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ами не беше

    15 2 Отговор

    До коментар #64 от "Право в десятката":

    Много са ти детски глупостите в напъна да си продадеш бъдещето и страната! Но България не е за продан малчо!

    Коментиран от #71

  • 70 нашия

    6 11 Отговор

    До коментар #66 от "Чест и почитания на Радев":

    само така изглежда ,че Радев стои зад България..стои зад интересите на тия обучавали го в САЩ....посолството и посолствата...

    Коментиран от #75

  • 71 Право в десятката

    2 17 Отговор

    До коментар #69 от "Ами не беше":

    Фалира ти напъна и се върна към обичайното поведение на руския тр олаж. Значи ЗНАЕШ, че Радев е рузка наколенка. Мдааа. Ами, то това и пише в статията, нищо повече. Хубаво е, че си съгласен с нея.

    Коментиран от #78

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Българин

    2 19 Отговор

    До коментар #72 от "мдаааа":

    Вече открито се говори за руския слугинаж на Радев.

    Каква прекрасна услуга ни направи фашиста в Кремъл! Ако не беше стъпил така лошо накриво в Украйна, това никога нямаше да се случи.
  • 75 Само така, само иначе

    17 3 Отговор

    До коментар #70 от "нашия":

    Радев е българи н и стои зад България! Факт!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Някой трябва да си ходи

    17 3 Отговор
    Мдааа...
    Народ и Президент опозиция срещу управата!!!
    Божееее тая държава е ненормална!!!
    Или правителство срещу НАРОД И ПРЕЗИДЕНТ... кой ли трябва да си ходи??!!!

    Коментиран от #79

  • 78 Абе

    9 0 Отговор

    До коментар #71 от "Право в десятката":

    да ти кажа, хората ходят прави и не се продават на националните предатели на България и да лазят жалко и да се влачат в лъжи и глупави опорки!

    Коментиран от #80

  • 79 Историк

    3 19 Отговор

    До коментар #77 от "Някой трябва да си ходи":

    Президента е служител на руските фашисти. Българския народ никога няма да застане на страната на такъв предател. Затова и го беше да излезе сред народа, когато протестираха срещу него.

    Коментиран от #83

  • 80 Право в десятката

    1 4 Отговор

    До коментар #78 от "Абе":

    "да ти кажа, хората ходят прави и не се продават на националните предатели на България"

    Значи, какъв е извода за теб, в такъв случай?

    Коментиран от #84

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Българин

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Напъни за кое":

    И двамата знаем "напъни за кое" :)

    Коментиран от #86

  • 83 мдааа

    11 0 Отговор

    До коментар #79 от "Историк":

    Нещо се мъчиш да кажеш ли или кашляш или това са ти го написали от посолствоТо...

    Коментиран от #87

  • 84 Извода е

    8 0 Отговор

    До коментар #80 от "Право в десятката":

    че в България се е напълнило с овце и глупаци дето толкова се мразят, че се продават за стойноста на една марула на националните предатели на България и лазят и се гърчат жално и гнусно в лъжи и простотии, продадени и не струващи нищо!

    Коментиран от #85

  • 85 Право в десятката

    1 1 Отговор

    До коментар #84 от "Извода е":

    Питах какъв е извода за теб самия.

    Коментиран от #88

  • 86 Кои двама

    7 2 Отговор

    До коментар #82 от "Българин":

    Продал се като марула на националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ и човек подихграващщ се на тъпотията и жалкото му съществуване на зарзавата! :))

    Коментиран от #89

  • 87 Историк

    0 2 Отговор

    До коментар #83 от "мдааа":

    Аз го казах. Явно не ти е по възможностите да го разбереш. Случва се.
  • 88 Прочети го

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Право в десятката":

    И да ти е гадно, опидсана си там! жалко и гнусно!

    Коментиран от #90

  • 89 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Кои двама":

    Дежурния принтер. Вземай си скъсаната ушанка и знаеш ....

    Коментиран от #91

  • 90 Право в десятката

    2 8 Отговор

    До коментар #88 от "Прочети го":

    Вземай си скъсаната ушанка и знаеш ...

    Коментиран от #92

  • 91 Ами взимай де

    9 1 Отговор

    До коментар #89 от "Българин":

    що се гърчиш жално като пълен от падък продал се като увехнала марула на нациоанлните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ?
  • 92 Гадно е да се

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "Право в десятката":

    лази и да се гърчи човек, продаден на националните предатели на България и не струвеащ нищо! :))
  • 93 Сокол

    10 3 Отговор
    Текста по горе с това ли ви промиха мозайка това знаем от учебниците а сега и на училище не ходите и си правите на всезнаещото то и турците са били поканени за пресъствие пак са колело и бесели чували ли сте стихотворението за Баташкото клане от Батак съм чичо напълниха ви празните тикви с глупости и от мост си по далече не виждате и тука по лесно ви манипулират прогледнете младежи знаете ли каква е била България Европа е треперила от Българските завоеватели а сега кафе сме тази земя е хранила хиляди години народа си и изнасяхме кой беше този управник да се съгласи да се уништожи земеделието знаете ли че по минерални извори сме на 2,,место в светъл и живеене зле а тези който имат петрол добре а са нямали вода Америка е една измислена бандитска държава избивала индианците за да присвои земята им и филми правели а сега не ги пускат на вас да ги гледате а сега се перчи кадето не трябва ште разберете някога истината дано да не е късно моля не изопачавайте историята не ви пречат Паметниците Държава без история не е Държава
  • 94 Доктор

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бозаджията":

    При всички положения е с по-висок от твоя.
  • 95 Редник

    15 3 Отговор
    Стойнев, не знам дали Радев ще стане Милошевич, по вероятно не, но ти си истински грантаджия. Толкова глупости си изписал, че направо ще те позлатят от Посолството...
  • 96 Право в десятката ЧЕТЕТЕ

    6 13 Отговор
    Радев видя широко открилото се слабо място и удари точно там. Маса българи не познават собствената си история, защото я знаят само от училищните учебници при социализма и не просто нямат никакво любопитство да прочетат нещо различно, но всяко отклонение от тази "норма" смятат за богохулство. Те не обичат толкова руснаците, колкото силната деспотична държава - както впрочем и самите руснаци, които от държавните си лидери най-тачат сатрапа Сталин, след великите за империята Петър Първи и Екатерина Втора. И ако в този смисъл дори е оправдано да не правят разлика между руския народ, руската империя и съветската империя, то не е никак оправдано да не правят разлика между руския и българския интерес - и преди, и сега. Те държат на това, че 5-вековното робство не е нищо по-малко от робство, както и на това, че освободителите не са нищо по-малко от освободители. Което в крайна сметка е закономерност - робът иска вовеки да е роб и като освободен, особено като роб на освободителите си.

    Коментиран от #97

  • 97 Ко да четем

    11 2 Отговор

    До коментар #96 от "Право в десятката ЧЕТЕТЕ":

    гнусни тролски гърчове на продали се марули на националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ! То ем гнусно, ем жалко да гледаш как се гърчи жалко!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Име

    14 4 Отговор
    ГЕРБ предложиха Цецка Цачева и - честно - заклети СДС-ари, се присмяха и викат - то - просто няма как, така стана.

    Какво е характерно за Румен Радев - говори езици и е представителен, българите не сме мафиотите - като някакви мошеници, имаме достойнство.

    Човекът е професионалист, дотук е това - нищо лично - имахме пожарникар, няма лошо - ама - може ли да е - капацитет по темите - ние станахме доста изостанали.

    ГЕРБ можеха много да направят - но се отпуснаха и някак - не им се занимава ли - сигурно им е скучно.

    Специално този Президент е точен, много ясно - че ще реагира на глупости - Трети март бил - погрешен.
  • 101 плюс минус

    12 0 Отговор
    Едностранна статия.
  • 102 Алооооооо

    11 2 Отговор
    СТОЙНЕВ АЛАБАЛА КОАЛИЦИЯТА ЗАГРОБВА БЪЛГАРИЯ И ОГРОМНА ЧАСТ ОТ НАРОДА ВИЖДА ТОВА ТА ТВОЕТО КВИЧЕНЕ Е ЖАЛКО И СМЕШНО АЙДЕ ДАВАЙ ХВЪРЛЯЙ ИСТЕРИЧНИ ЛИГИ НА ЛЯВО И ДЯСНО
  • 103 Алооооооо

    10 3 Отговор
    ГЛЕДАМ ЧЕ РАДЕВ СЕ Е СНИМАЛ С ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА С НАТО В УКРАЙНА А СТОЙНЕВ КВО ШИ КАИШ АЛООООООО СТОЙНЕВ
  • 104 Уж за Радев

    14 0 Отговор
    Е статията а акцент е антируски
    Какво друго може да се очаква от Дойче веле
  • 105 Чичо Румен

    1 9 Отговор
    Постоянно сипе бензин в огъня
  • 106 Бохо

    1 12 Отговор
    Докато имаме руски президент няма оправия
  • 107 Варна

    2 7 Отговор
    На следващия вот Костя ще го изберем за такъв и минаваме от руско на ромско управление
  • 108 Сашко

    2 12 Отговор
    Младежите и новото поколение са против Русия и такива политици ще угаснат
  • 109 Ратеф

    2 11 Отговор
    От страх постоянно се подмазва на Путин

    Коментиран от #115

  • 110 Боклуците на Боклука

    14 2 Отговор
    Палячо, не знам защо не говориш за крадливата коалиция ПП-ДБ +ГЕРБ =ДПС.
  • 111 Явно

    2 8 Отговор
    Мазна пенсия и заплата му е малко и затова бълва огън че ние освен за пари друго не мислим
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Дойче веле ,🚮🚾

    10 1 Отговор
    Дойче веле 🚮🚾🏳️‍🌈💩🖕
  • 114 Радев

    10 1 Отговор
    Е истински държавник и президентът не като ония третополови либерасти ппдб
  • 115 Аййййй

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "Ратеф":

    Верно ли от страх
  • 116 Нормално за

    10 1 Отговор
    Платените от Козяк е фалшивият анализ. Важното е дали Радев се конфронтира със суверена/ мнозинството избиратели. Ами Радев просто изразява желанията на избирателя които отдавна се е конфронтирал с политиците(60% не подкрепят парламента а правителството има само20% подкрепа)).отчитайки че Радев има по висока подкрепа от управляващите е ясно че народа го приема( но и той не е перфектен като президент). Защо ДВ не анализира как управляващите и политиците се конфронтират с избирателите и управляват пряко волята им...т.е авторитарно
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ало

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бозаджията":

    Щото онези двамата са гений...я им виж изказванията първо особено на Желев ,Бог да го прости....а циганчето от Пловдив .без коментар ...
  • 119 Пешо

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "На Дойче велд":

    Най-добрият президент, който сме имали.
  • 120 Журналиста

    5 0 Отговор
    За пари праим сичко!!! За много пари!!!!
  • 121 Джендърите от посолството

    8 2 Отговор
    До като не ни вкарат във война, няма да мирясат, но няма кой да им отиде на фронта и да се бие срещу правнуците на руснаците дали кръвта и живота си, за да я има България. Дори американофилите няма да отидат да се бият в Украйна, само им дай да пишат лъжи.
  • 122 Реплика

    7 0 Отговор
    От известно време в медиите текат едновременно два популярни начина за манипулация - разсейване и създаване на проблем с предлагане на решението му.И докато тече този свръхактивен медиен цирк какви решения взимат политиците,за които не знаем.
  • 123 Корес

    4 7 Отговор
    ДС беше организирала схемата на управление на България , за дълги години напред. Създадоха собствена Конституция, собствени закони, йерархия на МВР, Прокуратура, Съдебна власт. Мутрите съвместно с Правителствата, без изключение, работеха усилено за собствено забогатяване и лични облаги. Схемата съществува и сега. Радев е продукт на проекта, тъй като ДС е неразривно свързана с Русия. Подготвен отрано, задачата на Президента е всячески да запазва връзките с Русия и да се опитва да дестабилизира България , с цел парите на руската Олигархия да се инвестират в България, в БСП и чрез България в ЕС. Използват се най-различни средства , исторически символи, спиране помощта за Украйна, спиране превъоръжаването на Армията, назначаване на служебно правителство, назначаване на "свои" хора в Държавната Администрация, МВР, местните структури, като Служебното правителство беше основен инструмент за действие. Явно г-н Радев е в ДЪЛБОКА ЗАВИСИМОСТ и прави всичко което се нареди от Москва. Не напразно използва същите опорки на Песков, Медведев, Захарова. Надявам се Народа ни да види всичко което се случва в и около Президентството и да мисли като гласува......
  • 124 Полит мафия

    5 2 Отговор
    Факти, забелязвам напоследък, че публикувате основно интервюта на всякакви знайни и незнайни анализатори, изказващи много остри мнения и нападки срещу президента Радев. Това вашата нова демократична линия на свободното слово ли е ? Вижте коментарите и лайковете след всеки пост- те са в полза на Президента, а май той ще се окаже единствения политик в БГ, който се опитва да воюва за справедливост за България и българите. Мантрата Русофил и застъпник на Русия вече издиша.
    Безпристрастни ли сте, Факти ?
  • 125 Право в десятката ЧЕТЕТЕ

    3 5 Отговор
    Радев видя широко открилото се слабо място и удари точно там. Маса българи не познават собствената си история, защото я знаят само от училищните учебници при социализма и не просто нямат никакво любопитство да прочетат нещо различно, но всяко отклонение от тази "норма" смятат за богохулство. Те не обичат толкова руснаците, колкото силната деспотична държава - както впрочем и самите руснаци, които от държавните си лидери най-тачат сатрапа Сталин, след великите за империята Петър Първи и Екатерина Втора. И ако в този смисъл дори е оправдано да не правят разлика между руския народ, руската империя и съветската империя, то не е никак оправдано да не правят разлика между руския и българския интерес - и преди, и сега. Те държат на това, че 5-вековното робство не е нищо по-малко от робство, както и на това, че освободителите не са нищо по-малко от освободители. Което в крайна сметка е закономерност - робът иска вовеки да е роб и като освободен, особено като роб на освободителите си.

    Коментиран от #132

  • 126 до Президента на РБ

    11 2 Отговор
    Г-н Радев, най-сериозно ви молим да забраните Дойче веле в България. От сутрин до вечер плюят вас, нас българите и всичко българско!

    Коментиран от #134

  • 127 Пешо

    8 2 Отговор
    САЩ Дестабилизират България, а не Радев.
    На подлогите скоро няма да им издават визи за кравария
  • 128 жалки пропагандатори

    8 0 Отговор
    правилното заглавие е : КАК ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ СЕ ОПИТВА ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ!!! ама слугите никога няма да го напишат фокате не се смени властта в европа-фащ…
  • 129 Факт

    8 0 Отговор
    Веселинчо от DW! Осъзнаваш ли ти, "журналисте" , че си дойче веле пропагандист? Аман от лизачи!!!
  • 130 Поправка

    5 0 Отговор
    Как ПосолствоТО дестабилизира България
  • 131 мунчо е

    0 5 Отговор
    Б О К Л У К
  • 132 да допълня

    0 5 Отговор

    До коментар #125 от "Право в десятката ЧЕТЕТЕ":

    Това е защото в учебниците по история, по които се преподава все още в нашите училища, истината е изкривена до степен в която се обслужват единствено чужди, а не български интереси. Така наречените "Велики сили", включително и Русия, фалшифицират историческите сведения така, че всичко прогресивно да води началото си от тях. Независимо, че са стигнали до държавни обединения и народности векове и даже хилядолетия след много други. Така се написва и утвърждава фалшивата история на почти цяла Европа, а всичките стари и неудобни източници, които са успели, са унищожили. Добре, че не са успели с всички, а сега още продължават да се появяват запазени и в днешното време на информационни технологии лесно и бързо се размножават, и разпространяват. Фалшификациите започват още през втората половина на 18 век, продължават през целия 19 и 20 век и все още са в употреба.
    " Бог не може да измени миналото, но историците могат." ( Самуел Бътлър.)

    Коментиран от #133

  • 133 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #132 от "да допълня":

    Докато не бъдат уволнени всички "историци" от "Институт за исторически изследвания" към БАН, няма да се оправим ....
  • 134 Реалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "до Президента на РБ":

    Точно казано
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Eдин

    1 0 Отговор
    Явно единствено дестабилизирамите мутри и лизачи се идентифицират с "ббългари" и България!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 АУУУУУ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гориил":

    КАЖИ СИ ЧЕ ТИ Е ЗА РУСКИЯ ГАЗ .....🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 139 БЕСНИ СА САЩ-ИСАНИТЕ ПОДЛОГИ

    2 0 Отговор
    ЩОТО РАДЕВ ЯКО ГИ ДРЕНЯ УЗЕМИ !
  • 140 МИНИСТЕРСТВОТО НА ИСТИНАТА

    2 0 Отговор
    РАБОТИ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ ПРИ НОВОТО ,,ПРАВИТЕЛСТВО" !
  • 141 КОЙ НИ Е ОСВОБОДИЛ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ?

    2 0 Отговор
    ПРАВИЛНИЯ ОТГОВОР Е ...... САЩ !

    Коментиран от #143

  • 142 Историческата истина

    0 0 Отговор
    Така и не нанери място в учебниците, ясно да се заяви окупацията на БГ 44г и след това ограбването и разрушаването, заради дс-социалистите от бкп=бсп, които направиха мним криминален преход с отгледана опозиция
  • 143 Правилният отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "КОЙ НИ Е ОСВОБОДИЛ ОТ ТУРСКО РОБСТВО ?":

    Е, че сме се оказали на пътя за проливите, които са така желани от никалай втори, след което многократно доказват с действията си, че винаги са били ПРОТИВ БГ
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.