Last news in Fakti

21 Септември, 2023 05:45 5 614 78

Украйна трябва да бъде разсипана, за да не може Русия веднага да стане империя щом вземе яко парче от нея

  • професор николай витанов-
  • украйна-
  • земеделци-
  • протести-
  • русия

Математикът професор Николай Витанов направи своя коментар по актуалните теми по света и у нас към 20 септември

Украйна трябва да бъде разсипана, за да не може Русия веднага да стане империя щом вземе яко парче от нея - 1
Снимка: БНР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кратка информация за политиката и войната за 20 септември 2023 г.

Българската политиката

Кукленото шоу!

Текуща теория – формиращо се племе от продажници с наведени вектори с върхове, орящи земята, ви представя ежедневно Куклено шоу, за да не забелязвате как ви продава и реализира чужди интереси.

Текущата сценка - украинското зърно. Дефиниция на фиаско няма да ви давам. Фиаско и за двете страни. Управляващите станаха за смях. С терористи не преговарям – бодро се носеше в ефира преди два дни. Ако съм на премиера, ще си разстрелям пиарите до първия трафопост. Добре, че не съм. Можело значи да се спре вносът на слънчоглед. Можело и да се реши някой проблем на селскостопанските производители. Защо обаче трябва да докарат тракторите в София? Кому беше нужно това перчене на правителството. И какво сега – не само преговаряме с "терористи“, ами и условията им изпълнявяме. Пълно фиаско.

Видяхте ли обаче, как бат ви Бойко и ДПС-то се изнизаха от ситуацията. Тефлон, како, тефлон, Никаъв грях не можеш залепи за него.

Фиаското на зърнопроизводителите. Постигнаха частичен успех, отбелязва им се. Обаче ще бъдат изиграни. Опитват се да правят договорки с хора, които са инсталирани, за да продават националните интереси. Векторите на селскостопанските производители и на правителството са ориентирани в различни посоки. Гледайте какво ще е след като минат изборите. И слънчогледец ще пуснем, пък зърното украинско дали изобщо ще го спрем, не е ясно. Половинчата работа с тенденция към почти нулев резултат.

Иначе продажбата на националните интереси продължава. Оказва се, че не е слух. Гарантираме заем за Украйна и ще плащаме лихвите по него. Те ти булка, Спасовден. Някой може ли да ми обясни защо българският народ трябва да плаща за чужди мераци и за утилизацията на украинското население и разрушаването на украинската иконономика. Щото накрая на войната Украйна няма да може да си плаща по заемите. И кой ще плаща? Гарантите. А ние сме гарант. Продавай, племе от продажници, продавай националните интереси на България. Това обаче вече е див скандал. Въвличат ни във войната – искаш не искаш, ще плащаш.

Дрончето? Забравихме вече за него. Щото не е руско. Я да беше руско – пинчер след пинчер щяха да облайват по телевизиите. Писал съм ви многократно – абсолютно аматьорска и некадърна пропаганда. И цитирам Бисмарк за хиляден път – кажи им истината, може да не е цялата истина, но не ги лъжи. Пропаганда, основана на лъжи. Ами затова народа не ви вярва.

Това е положението. Кукленото шоу.

Я да видим, какво ни казва Бжежински днес

Збигнев Бжежински (ден 16)

......Човек трябва да разбере какво представлява врагът: историята на врага, културата на врага, стремежите на врага. Ако ги разбирате добре, може би можете да се придвижите към мир.......

Мъдро. Показва какво трябва да се прави, вместо да се пинчеросва по телевизиите. Вместо да направят свестен анализ, въртят латерната – все едно и също, каквото им е задаено от тия, дето са им наклонили векторите. Човекът ви казва, че тябва да разберете историята, културата и стремежите на руснаците, ако искате да имате мир с тях. Това не стана с облайване. Кой ви го казва? Бжежински. На колене, юрдечета. На колене пред Бжежински. То вие сте си на колене, де. Барем продавайте националните интереси по-фино, а не така, че и мишките по дупките да ви излавят.

Войната

Всичко си върви според прогнозите. Промени няма.

Теорията тук я знаете. Украйна трябва да бъде разсипана, за да не може Русия веднага да стане империя щом вземе яко парче от Украйна.

Потвърждава ли се теорията, базирана на идеите на Бжежински? Потвърждава се.

Какво става

1. Насъскани ли се украинците срещу руснаците? Да. Скоро ще почнем да бутаме градовете, че да разширяваме гробищата, ама карай да върви, то е по план.

2. Държим ли Украйна на системи, като помпим я със стари оръжия и дългове. И така, до последния украинец. После – изгорена земя – за Русия (натъпкана и с обеднен уран), каквото остане от Украйна – набълбукано с дългове за хиляда години напред. А да и гаранти п дълговете, народи, чиито инсталирани племена от продажници са ги набълбукали даже лихви да плащат.

3. Пука ли им за броя на жертвите? Не им пука. Може да загинат всички украинци. Важното е Русия да не стани империя. Може украинската земя да свети от уран. Важното е Русия да не стане империя. А житото, ще намерим кой да го яде. Все някъде ще се намери инсталирано племе от продажници, което ще продаде националния интерес.

4. Какво става по фронтовете? 150% изпълнение на прогнозата на Витанов, а тя беше

Прогноза за украинските загуби от 5 септември до края на септември

Безвъзвратни загуби за украинската армия – 12 000

унищожени танкове - 50

унищожени оръдия – 75

унищожени бронирани машини – 120

това се очертава да се изпълни на 150%

РУСКИ ЗАГУБИ В ЖИВА СИЛА И ТЕХНИКА – ПРИБЛИЗИТЕЛНО 3 ПЪТИ ПО-МАЛКИ ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА СЕГАШНАТА ОТНОСИТЕЛНА ПАСИВНОСТ НА РУСКАТА АРМИЯ – тоест ако руснаците както и досега си седят на отбранителните позиции.

Губят ли руснаците хора и техника – губят. Обаче са 7 пъти повече и има още много стари складове с оръжие да празнят. Производство на боеприпаси – 7 пъти повече от Запада в момента. Е, какво да очакваме при това положение? Трепане на украинските мъже на фронта, какво друго. Усилията и на двете страни са насочени към това.

5. Системата Таракан гърми ли? Гърми.

Пробити руски отбранителни линии и светкавично настъпление към Азовско море? Нема. Чудовищни украински загуби, ама то това си е по план. Украинският човешки ресурс трябва да бъде съсипан, за да не може Русия да го използва след войната.

6. Как Бжежински обяснява поведението на двете страни във войната? Отлично го обяснява. Руснаците искат да станат империя и гледат да пазят населението и инфраструктурата колкото могат. Украинците са разходен материал за интереса, Русия да не стане империя и мрат като мухи по франтавете, а инфраструктурата в тила им се разрушава. Така ли е? Така е.

7. Очаквания? - Трагедията да продължи. Мобилизацията ще скърца, украинските мъже ще се премилат по фронтовете. Целта е ясна – от Украйна да не остане човешки и инфраструктурен потенциал, та Русия като си вземе някаква парче от нея да не може бърза да се превърне в империя. Това е играта.

8. Къде сме ние? Бауцаме по руския флот, който е на 40 километра от Бургас. Българското бабаит бауца, келявият руски флот си стои на 40 километра от Бургас. Българското бабаит пак бауца, келявият руски флот пак си стои на 40 километра от Бургас. И тъй, докато келявият руски флот реши да се махне, което българското пинчер ще обяви за велика победа.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за коронавируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 423 дни.

Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 525 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Що се отнася до развитието на текущата вълна – тя си се надига, но засега опасност няма. Все пак, внимавайте, спазвайте дистанция и по-възможност - по-далечко от кашлящи. Помнете – спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се.

Прогнозата за септември я знаете – до края на месеца не се очаква да се случи нищо обезпокоително. Докъм 500 регистрирани случая на ден РЗИ-тата може да контролират добре ситуацията. Просто внимавайте повечко и си вършете работата.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

Текстът е публикуван във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 да де

    60 11 Отговор
    Сега е ред на троловете да бауцат в зависимост кой как разбира нещата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    67 33 Отговор
    Вчера в заведението ми една млада украинка крещеше по телефона колко зле се отнасяли българите с нея.Викам и че с това възпитание много ще страда.
  • 5 Патка

    50 72 Отговор
    "Руснаците искат да станат империя и гледат да пазят населението и инфраструктурата колкото могат" това дори не е цинизъм, а си е откровено поведение на агент, дано поне някой от службите поне го фиксират, щото за повече едвали ще имат сили
  • 6 Бамбука

    68 64 Отговор
    Чудим се защо децата ни искат и учат в чужбина. Ами при такива професори, какво да научат от тях ?
  • 7 Мале, е, й

    58 73 Отговор
    Тоя е пълно Куку! Мале, Мале! Не знаех, че е Русороб! Бжежински цитира?! Глупости на търкалета....Явно лапа от митрофанката. Пълен откачалник!!!
  • 8 Фитипалди

    46 27 Отговор
    Окраинците още са дрогирани и не усещат войната / освен тия които щивеят на територията на военните действия / .
    До сега на 40 окраинеца се пада по един загинал или ранен . Трябва съотнощението да стане 10 към едно че да си седнат на задните части и да почнат преговори за мир .

    Коментиран от #60

  • 9 бай оня

    76 34 Отговор
    Прав е човека . Само кьоравите не го виждат . Или пък очите им са затворени с две монети.

    Коментиран от #51

  • 10 Макс

    50 56 Отговор
    Този човек е вреден и опасен дори за себе си . Много беден речник, изпълнен с думи, унижаващи автора . Нисък интелект, арогантност и необосновано самочувствие на знаещо и мислещо същество . Тежко психично разстройство .
  • 11 Саманта

    47 30 Отговор
    Украинците са мазохисти . Разрушиха държавата си за едните 30 години.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мале мале

    47 46 Отговор
    Откъде се появи този човек дето миналата година твърдеше че руснаците ще влязат в Киев . Сега пак счупи тъпомера . Голям смешник и измислен професор , ако може пускайте по често прогнозите му да се смеем по често

    Коментиран от #15

  • 14 човек от народа

    36 18 Отговор
    краваритев момента много увлечено и с голямо старание нанасят стратегическо поражение на самите себе си . Защото са управлявани от една криминална клика от няколко престъпни клана, чиито интереси са перпендикулярни на тези на държавата . Прав им път. Не бива да пречим на враговете ни да грешат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 какво да се каже

    42 16 Отговор
    2015 г. Джордж Фридман: "Русия мисли, че САЩ възнамеряват да разгромят Руската федерация. Аз мисля, че ние не искаме да я унищожим, а само малко да я нараним, респ. да ѝ нанесем вреди." .......... ЗАЩО И ДОКОГА САЩ ЩЕ ИСКАТ ДА НАНАСЯТ ВРЕДИ НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ, които нищо лошо не са им направили?! Това е въпросът, на който не дават или не искат да дадат отговор американските "стратези"!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ретранслатора

    41 11 Отговор
    Предложенията за конституционно промени и вписването на НАТО и ЕС, като неотделимо бъдеще за България касаят вътрешната политика, а не толкова външната, защото на армията на РФ много и пука, че в Конституцията ни пише, че членство в НАТО и ЕС е "като Слънцето и въздуха"! Чрез наложените промени ще се преследва всеки един човек, колектив или партия, които ще искат Референдуми за промяна в ориентацията на България и/или преразглеждане на вече подписани договори! Така на практика ще се установи авторитарно управление по-нищо не отличаващо се от управлението на Тодор Живков! Явно Поптодорова и сие не могат да излязат от вменената им матрица на начин на мислене и съответно на действие!
  • 19 Десислава

    25 14 Отговор
    Колкото ние в момента сами си пишем бъдещето, толкова и украинците ще го пишат в бъдеще. Празни евроатлартически приказки.
  • 20 Регулатор

    33 39 Отговор
    Този "професор" си е на заплата към Руското посолство...Излишно е дори да се коментира...путинска подлога,ако използваме леко литературни алегории...Въпросът е: защо трябва да четем и слушаме откровени българофоби като този...? Тези "хора" обичат Русия...те не обичат БЪЛГАРИЯ...

    Коментиран от #77

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Западни издания: Войната в Украйна ще

    21 9 Отговор
    продължи още 7 години!

    Западът трябва да вземе това предвид, когато планира по-нататъшна финансова и военна подкрепа за Киев, смятат експерт. ХАХАХА - кого ще занулят Русия с ресурсите или Западът ще се втечнява все повече. .... Освен ако САЩ не извадят пак машината за печатане на пари.
  • 24 Човек

    31 32 Отговор
    Когато руската федерация се разпадне тоя ще се скрие в дупката си и дори математика няма да коментира. А дронът го докара войната, която неговият кумир Путин води. Иначе украинците са лоши, че се защитават, а Запада още по-лош, че откликва на молбата им за помощ. Аман от руски подлоги.

    Коментиран от #76

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 един

    23 38 Отговор
    Украйна ще бъде разсипана,но световните капитали ще я изградят наново,докато Русия неминуемо ще стигне до разпад и тогава светът ще кажа с облекчение "сбогом империйо на злото"!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Кирил

    19 33 Отговор
    Тоя още не е разбрал че след войната няма да има държава русия, както няма СССР
  • 31 Пенкилер

    10 20 Отговор
    Когато някой има симпатии и държи определена позиция, всичките му теории ще бъдат в защита на същата. Вкарай хумор и си сложи титла пред името и може и да наловиш шарани. Не ставаш.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Уса

    14 8 Отговор
    Покрай вируса изчислвнията не се получаваха,но този път право в десятката.Каквото е речено да стане ще стане и нищо не зависи от нас потребителите консуматори последната дупка на кавала и пушечно месо
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Е прост

    4 2 Отговор
    Мъъъ......
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 2345

    14 9 Отговор
    Добър коментар
  • 38 КАЛАШНИКОВ

    26 15 Отговор
    Професоре, така ще им докараш някой инсулт на Либерално-Демократичните юрдечета дето си броят радостно мизерните доларчета за продадените Национални Интереси на БЪЛГАРИЯ и си знаят,че Бялото Винаги е Черно щото така нареждат господарите!!! То Истината винаги боли,ама тях сигурно чак Ваксините/Бустерите ги болят.......Като им видиш изцъклените и безжизнени погледи по ТВ как говорят НАИЗУСТ, то направо да те побият тръпки- ето това са Продажни Лицемери и Безродници дето водят Държавата към поредна Национална Катастрофа.....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ростов на Дон ушел

    13 16 Отговор
    Тоз някаква много силна ошанка излезе
    Другарю украинците са насъскани срещу руснаците от 1930 година
    Просто сега Путин завърши започнатото от Сталин
  • 41 ТТТ

    18 14 Отговор
    Ей тва са професорите в България. Сега чудите ли се защо сме винаги и във всичко последни. Тези, които трябва да са просветители са такива, какво остава за простолюдието.
  • 42 ТТТ

    6 7 Отговор

    До коментар #32 от "В.В.П.":

    Е, що толкова много време никой нищо не си взема. А забравихте Херсон на всегда с Разззиии.
  • 43 Тото

    9 5 Отговор
    😂😂😂 този изобщо нее добре той във час ли е че Водовасток Петърбург полетът е 10 часа наистина ли си мисли че на Русия и трябва да присъединява нещо

    Коментиран от #66

  • 44 Гого шипара

    12 16 Отговор
    И тоя е професор колкото Х-я ми е космонавт !

    Коментиран от #56

  • 45 Историк

    14 5 Отговор
    Русия е Империя и без откъснатата от нея територия която на български език е Крайнина, това Витанов би трябвало да го знае!
  • 46 Любо

    11 0 Отговор
    Няма ли го "българчето" да се изкаже по темата.
    Хайде лека ви работа, че аз тръгвам да се трудят.
  • 47 Чичо Митко

    19 11 Отговор
    Професор Витанов винаги реално описва ситуацията в Украйна и ми харесва да чета анализите му
  • 48 Хмм

    3 9 Отговор
    Интересното е че продължават на набират 4хилядници..явно понеже хората ги научават кои са имат нужда да сменят лицата периодично
  • 49 Авитохол

    10 9 Отговор
    Що не го направим премиер тоя убавец,широк специалист е., Вирусолог,политически анализатор,спец по военно дело,геолог,и т😂😂😂
  • 50 Перка

    24 7 Отговор
    Това е истината - харесва или не на русофобите.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Инж

    11 27 Отговор
    На този псевдо-професор да му напомня, че има Справедливост. Да не се гаври с Украйна, която защитава Европа,вкл. Бг.

    Коментиран от #75

  • 54 Иоб

    12 17 Отговор
    Тоа без мозъчен и пр. одажен рашист що не иде в РАШИСТАН, вместо да лее прапагандонска реклама
  • 55 Доктор Гълъбова

    19 11 Отговор
    Витанката е по-голям нарцис от Борисов и Радев взети заедно на квадрат. Медийните му участия по време на Ковида му внушиха, че е капацитет по всичко. След като един ден го видях как суетливо се въртеше на стола в студиото и се наслаждаваше на присъствието си престанах да го гледам и да взимам на сериозно прогнозите му. Очаквам скоро да стане мой пациент.
  • 56 Коментар

    12 6 Отговор

    До коментар #44 от "Гого шипара":

    Не знам какъв е Х-я ти ,но в главата си имаш само бръмбари,каквито има в главите на поне 50% от населението на тази робска територия.
    Затова сме си спечелили името на най-необразована нация .
    Не случайно един чешки художник ни беше изобразил като тоалетната на Европа.
  • 57 пътник

    11 11 Отговор
    По-тъпо от това-няма накъде!!!Боже,пази България от такива пигмеи!
  • 58 Кайца, не можа да го унищожиш този вирус

    11 2 Отговор
    що напъни дава, що сметки прави, упорит излезе пустият. Я кажи кога ще свърши войната, кога ще пуснеш новите вируси?
  • 59 Мммммм

    12 17 Отговор
    Тоя русофил, що не го изкарат от ЕС и да го пуснат в Русия с еднопосочен билет? Ми сир. Помня, че русофилите щяха да го режат по време на короната, ама сега им е любимец.
  • 60 Хахахаха

    11 13 Отговор

    До коментар #8 от "Фитипалди":

    Знаеш ли, че руското правителство е поръчало удостоверения за 230 хиляди загинали руснаци във войната? И това е новина от руски вестници. Или ти мислиш пияните ушанки за рамбовци?
  • 61 Мишел

    17 7 Отговор
    Публикацията е шокираща, защото описва реалната ситуация и защото е много далечна от картинката, която ни представят официално разрешените публикации.
  • 62 пътник

    6 0 Отговор
    Който има ум,чете между редовете./в отговор на 61/
  • 63 Малии

    10 13 Отговор
    такива путинистки глупости може да ги пише само някой мурзиляк във форума, а тоя човек взел че с името си се изтъпанил да ръси конспиративни теории за седмокласници.
  • 64 факуса

    9 5 Отговор
    не вервах,че сметалото ще ме кефи с приказките си

    Коментиран от #71

  • 65 абе,

    7 1 Отговор
    зеления що прави ново гробище в киев?!? руснаци ли ще рови там или ...
  • 66 факуса

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Тото":

    не присъединява,коригира минали грешки
  • 67 пешо

    7 12 Отговор
    още една рашистка подлога ни убеждава че Укайна е виновна за войната
  • 68 Папилома мен пенкилер

    8 5 Отговор
    Малееее, тоя от всичко отбира. И от пландемия, и от международна политика, че и от военна стратегия! Пенкилер! Кой ли го протекторира това създание?

    Коментиран от #70

  • 69 изгряващ знак Лъв

    2 5 Отговор
    Юрдеков, ние не сме мишки, а лъвове. Ако решим, ще те изядем, разбра ли?
  • 70 то си личи

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "Папилома мен пенкилер":

    Жълта книжка.
  • 71 на кво се кефиш

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "факуса":

    Сметолото те нарече мишка.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 бай Иван

    8 6 Отговор

    До коментар #53 от "Инж":

    "На този псевдо-професор да му напомня, че има Справедливост. Да не се гаври с Украйна, която защитава Европа,вкл. Бг."

    По тъпо нещо освен от медиите не съм чул . Украйна защитавала Европа! Смех, смех , смех! А ние и плащаме лихвите по заемите, щото ни пази от русия . Аман от тъпанари. Междуврочеп преди две седмици бях в Гърция в катерини. Айде да познаете пред хотела най-скъпите коли с каква регистрация бяха. На патриоти украинци, които са на почивка с Лексуси, Ес класи , последният модел БМВ -5 та серия ,който излезе преди може би месец-два . Та дават мило и драго за успеха на страната си печейки се на плажа и почивайки в 5 звезден хотел. А вие си плямпайте тука в тяхна защита какви патриоти били и им плащайте лихвите по заемите. Както е казал народа не е луд този дето яде зелника а този дето му го дава.
  • 76 Прав си, разбира се

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Човек":

    Щото по-далеч от носа си не можеш да видиш а не се и замисляш поне малко и по-дълбоко върху фактите.
    Но не се притеснявай, много са такива като теб.
  • 77 Така де

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Регулатор":

    Русофилът не иска да работи в Русия, русофилът не праща децата си да учат в Русия, русофилът не кара руска кола, русофилът не спестява в рубли, русофилът не гледа руски телевизор, русофилът дори не ходи и на екскурзия в Русия, но постоянно скандира „Русия“! Ей затова русофилите са най-големите лицемери!

    За русофилите България е нищо! Русия е всичко! Докато има такава огромна маса русофили в България, близо една трета от населението, България вечно ще бъде на дъното! Нищо добро не я чака!
  • 78 дедо Мацо

    4 1 Отговор
    Този е чутовен О.Л.И.Г.О.Ф.Р.Е.Н.