Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 19:01 8 345 71

Осата, която ужили Израел преди да умре

  • израел-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • газа-
  • палестина

Бенямин Нетаняху се провали в това да гарантира сигурността на своите съграждани, затова единственото, което му остава, е да въздаде справедливост на Хамас

Осата, която ужили Израел преди да умре - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бенямин Нетаняху, известен в Израел като "господин сигурност", е изправен пред сложен проблем. Комплексната атака на Хамас и Палестински ислямски джихад, състояща се както от нахлуване на територията на Израел, така и в продължаващ ракетен бараж включително по Тел Авив и Йерусалим, причиниха най-големият пробив в сигурността на близкоизточната страна от няколко десетилетия насам. Борят на жертвите, по-голямата част от които са цивилни, расте и от двете страни. Израел не е губил толкова много хора в рамките на ден, дори и когато е водил война. Над 100 израелтяни, а вероятно и граждани на други държави, са държани в плен в Ивицата Газа.

Това е всичко друго, но не и сигурност.

Проблемите за Биби Нетаняху могат да станат още по-големи, предвид информацията, иначе отречена от офиса на израелския министър-председател, че израелските служби и лично той са били предупредени за планираната атака на Хамас от египетското разузнаване. Окажат ли се те верни, то значи политическото ръководство на Тел Авив е подценило сигналите, които са им били подадени предварително от Кайро. Ситуацията, в която Нетаняху е имал данни, свързани с готвената агресия от страна на Хамас, но той ги е подценил, може да направи това, което не успяха поредица от опозиционни лидери в страната - да приключи политическата му кариера. Разбира се, това не е разговор за момента. Израел води война, която консолидира не само народа, но и политиците в близкоизточната държава. Първо ще се бием, после ще разследваме, казват израелтяните.

Хамас знае, че не може да победи Израел. Затова и целта на тази терористична палестинска организация е друга. А именно - да унижи Израел. Не просто да накара своя по-могъщ враг да кърви; не да го рани толкова физически, колкото душевно. Да причини на Тел Авив от този тип болки, които никога не могат да бъдат превързани и да заздравеят. Оттук и отвратителните кадри - на деца в клетки, на поругани момичета и жени. Унижението е смърт, с която трябва да живееш. Това е посланието на терористите от Ивицата Газа. Пред техните ръководители, същите, които са организирали тази насилническа вакханалия, няма житейска перспектива. Но те са като оси, които знаят, че преди да умрат, вече ще са пуснали своята отрова.

Въпреки първоначалния ступор, Израел вече взема нещата в свои ръце. Страната си върна контрола върху завзетите преди това от Хамас населени места и ключови инфраструктурни обекти. Палестинският анклав е подложен на пълна обсада, със спряно поддаване на електричество и продоволствие. Сравнително бързо милитаристичните действия ще се пренасочат от територията на Израел в тази на Ивицата Газа, в чиято посока през изминалата нощ се придвижваше тежка военна техника, в подготовка на сухопътна операция. Бомбардировките по цели в палестинския анклав са интензивни (въпреки това обаче продължават и ракетните баражи от страна на Хамас). За около 48 часа Тел Авив успя да мобилизира 300 хиляди резервисти, а 60 хиляди допълнително биват свиквани в момента. Една от заложените цели на кампанията, която предстои, по думите на Нетаняху, е унищожението на Хамас. Това е по-лесно да бъде казано, отколкото извършено, но със сигурност предполага наземен контрол върху Ивицата Газа. Цивилните палестинци да напуснат анклава в посока Египет, призоваха от израелските отбранителни сили.

Едно сухопътно настъпление от страна на Израел ще направи конфликта още по-кървав и мащабен. Навлизането от страна на израелските отбранителни сили в палестинския анклав бе една от "червените линии", които ливанската Хизбула постави като аргумент за своето включване във войната. А това би отворило втори фронт за Израел. Още повече, че в сравнение с ракетния арсенал на Хизбула, този на Хамас изглежда като скалъпен от подръчни материали. Засега въпросната шиитска организация се ограничаваше до изстрелването на няколко ракети по израелските програнични зони. Но по-важното в случая е, че тя оставя пълна свобода за агресивни актове от страна на намиращите се в Южен Ливан палестинци, сражаващи се под знамето Палестински ислямски джихад и Хамас. Поради това Израел извърши частична евакуация на населените места по северната си граница и извърши удари по цели в Южен Ливан. Вследствие на тях няколко бойци на Хизбула са загинали, съобщиха от шиитската организация. Това е интересен детайл, който има важно значение: Хизбула нямаше да признае за дадените жертви, ако смяташе да стои встрани от конфликта, тъй като шиитската организация си дава сметка, че след като е публикувала такава информация, това ѝ дава претекст за реакция и я задължава да отговори. А въпреки че Иран бе по-внимателен от очакваното в началото на конфликта, колкото повече ескалира конфронтацията между Израел и Хамас (и евентуално Хизбула), толкова повече Техеран ще се чувства длъжен да се присъедини към него в открита форма.

Но в тази ситуация Нетаняху няма избор, опциите пред него са вече ограничени. В разговора си с американския президент Джо Байдън израелският премиер е заявил, че той, при така създадените обстоятелства, е длъжен да оторизира сухопътно настъпление спрямо Ивицата Газа. Американците от своя страна пък предупредиха други сили от региона да не се включват в конфликта, имайки предвид основно Хизбула и Иран.

За да се стигне дотук обаче, израелският министър-председател носи отговорност и в друг аспект. През последните години в лицето на радикализма на Хамас той виждаше удобното алиби за продължаване на политиката на заселничество в Западния бряг, както и за стопирането на концепцията за създаването на две паралелни държави, една от които да е палестинска, с граници от 1967-ма година и столица Източен Йерусалим. Логиката на Нетаняху бе следната: колкото по-силни и радикални са Хамас, толкова повече палестинската кауза се компрометира пред международната общност, а оттук подкрепата за нея и за арабска държава на тези територии. Голямата грешка на Биби обаче бе тази, че той си помисли, че може да контролира Хамас. Да, след тази война в обозримо бъдеще идеята за създаването на палестинска държава ще бъде окончателно зачеркната, но цената за това я плащат хората на Израел. И всички цивилни жертви, които ще бъдат дадени в този конфликт.

Бенямин Нетаняху се провали в това да гарантира сигурността на своите съграждани, затова единственото, което му остава, е да въздаде справедливост на Хамас. Въпреки многото предизвикателства в дългата му политическа кариера, най-голямата битка пред Нетаняху предстои. Този път той няма да брули короната на дървото, а ще се опита да го изкорени. За да не свиват своите кошери осите в него.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    108 38 Отговор
    Израелските фашисти само за вчера са убили повече от 1000 цивилни !!! А сащ и ЕС ги подкрепя !!!!! Само се замислете във какъв свят живеем!!!!!! Там има деца и новородени и те ли подкрепят ХАМАС????? Наказват се деца със смърт само защото са палестинци!!

    Коментиран от #61

  • 2 Случаен

    68 11 Отговор
    Всичко там е сбъркано още от преди 75г.И едните са криви и другите също .И Израел и Палестина трябва да разберат, че държава така не се прави .Ако не знаят как става това ,да питат бе !
    Направи ли сме поне 10 )))
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дурхан

    52 12 Отговор
    Хамас е създадена от Мосад и ЦРУ ..Арафат и Перес се бяха разбрали да създадат Палестина ,но от нищото изникнаха Хизбула и Хамас и кръвопролитията продължиха ...Израел даде 1200 човека курбан за да окупира Газа и да има международна подкрепа
  • 6 времето ще покаже

    62 15 Отговор
    Глупости на търкалета . Ще видим каква ще я свършат евреите при партизанска война в градска среда . Ако вкарат танкове - ще ги загубят всичките .

    Коментиран от #25

  • 7 Дурхан

    18 16 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Ердоган едва ли ще се осмели ..крайно време е Турция да се върне ролята на наблюдател и да се възползва от конфликта а не участник и потърпевш
  • 8 Майна

    58 13 Отговор
    ,,...Израел добавя към това поражение на силата на САЩ. След 20 години САЩ не можаха да победят талибаните. Хамас е същият. Един коментатор добави, че Израел ще загуби, ако Хизбула се намеси с ракети от Ливан. Хизбула има много-много хиляди ракети в своите арсенали и Израел няма повече ракети в противовъздушната си отбрана, което означава, че конфликт с Хизбула в Ливан ще доведе до унищожаването на Израел от дъжд от ракети.

    Пристанището на Хайфа е изправено пред унищожение, както и правителствените сгради на Израел. Израел не може да направи нищо. Последният път, когато Израел нахлу в Ливан, Хизбула спря израелските танкове само на няколкостотин метра навътре в Ливан. В този момент американски военен експерт отбеляза, че израелците вече не са най-добрите войници в света – това са Хизбула. Два американски самолетоносача на брега на Ливан няма да променят това. Американските войници в Сирия сега не са се превърнали в сила, а в група заложници на Иран, ако САЩ опитат нещо глупаво.,,

    Коментиран от #13

  • 9 Полезно

    63 11 Отговор
    Хамас пак излекуваха КОВИДА.Да се надяваме догодина да е Тайван
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ха ха

    70 12 Отговор
    цял свят замириса на барут , вследствие от човеколюбиви евроатлантически политики
  • 12 Шабан

    61 18 Отговор
    Истината е че докато този американски цирей Израел не се оперира или премахне, Евразия винаги ще бъде под заплаха и унищожение! Именно това е целта на американците! Далеч от техният двор и техният континент. Най-големият, най-богатият на ресурси и човешки потенциал континент на Земята да е разединен, така се управлява, най-лесно! Вярно е, че народите населяващи този континент са антагонистични, но колкото и войни да са водили по-между си, колкото и да се избивали един друг, никога не са стигали до такава АЛЧНОСТ и БЕЗЧОВЕЧНОСТ, каквато наблюдаваме в момента. Един народ който никога не е воювал и прие преди 80 и кусур години свой те роднини( подложени на унищожение), в настоящият момент да е поставен на колене и унищожение в концлагерите създадени именно от тези на който е прютила! Тези хора еврейте, нямат ли съвест! Явно, не! така че, евразийци, умната! Защото иначе, американският наакан орел ще се перчи и прави на велик, над глупостта, евразийска!
  • 13 Дурхан

    27 10 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    Хамас е създадена от Запада и си играе последната роля ..а тя е арабите да направят своя избор ..или са със САЩ и Израел или против ...демек сРусия ..

    Коментиран от #17

  • 14 Все едно да питаш

    33 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пръц":

    защо никой не обича ромляните..Според мен те са отрицание на всичко това и онова,което обича останалият свят..
  • 15 Мили ми смехурковци

    52 13 Отговор
    И матрял. Започва Третата световна. Първоначално Европа ще плаща сметките на Украйна и Израел. След това ще я хвърлят директно в конфликтите.
    Всичко може да приключи лесно с разпад на ЕССР и изритване на натото от Европа. Може да стане по лесният начин или по трудния.
    В осъзнаването на факта, че загубиха в Украйна и кражбите на фаш в губерниите им в Европа разделиха държавите, трябва да се предизвика чудовищна криза с която да се принудят всички да работят за имперското им оцеляване.
    Огромната им грешка в Европа беше финансирането на укро-фашизма. Следващата е поощряването на ционисткият ексепционализъм.
    Европа е пълна с мигранти от пострадалите от Израелският геноцид страни.
    Какво мислите следва? Следват конфликти, които ще дадат право на държавите да използват военните с цел подържане на реда.
    Нещо, което е необходимо на банкерсият корпоративен елит да наложи предвидените ограничения свързани с Климатичният култ и Трансхуманизма.
    Налаганет на дигиталните пари ще е като форма на единствена защита от хиперинфлация, налагането на диджитал АЙДИ като анти-терористични мерки, синтетичните храни и храните от насекоми като логична опция при липсващо и убито земеделие.
    Това ни е бъдещето. Забравих. Болеста Хикс, която няма дефиниция, няма параметри но е причина Световната Заразна Организация на Били Гейтса да ни заключи глобално.
    Това ви беше нормалното. От тук всичко ще е дивашки сатанизъм, мечтата на богоизбралите се и вечната ни робия като гои, които

    Коментиран от #19, #26, #34

  • 16 Бесен-_ Язовец

    27 9 Отговор
    Сорос4ийска подлога спонсори ти са на колене. И тая подлога се издържа с пари от онова бу.нище соро.содно НБУ
  • 17 Шабан

    37 18 Отговор

    До коментар #13 от "Дурхан":

    Стига си писал глупости! Хамас си е създадена от самите палестинци те си я захранват с човешки потенциал, притиснати в ъгъла от израелската тирания! Ако евреите не бяха толкова алчни и самозабравили се, Хамас нямаше да съществува! Но трябваше да подходят, цивилизовано и умно, а не с куршумите напред и да ограждат палестинците като добитък!

    Коментиран от #36

  • 18 Спецназ

    27 15 Отговор
    "Хамас знае, че не може да победи Израел. "

    МОЖЕ, МОЖЕ- арабите в тоя регион са МОРЕ!
  • 19 Майна

    18 6 Отговор

    До коментар #15 от "Мили ми смехурковци":

    Тя отдавна започна..
    Само ,че на база на последни събития , това няма да се случи..
    Ще има ВСТАВАНЕ на Човечеството..
    Обикновено познавам..
  • 20 Дедо ви

    47 1 Отговор
    "Но те са като оси, които знаят, че преди да умрат, вече ще са пуснали своята отрова."....Не, че има някакво значение, но все пак трябва да се знае, че осата може да жили многократно. Тя не оставя жилото си в жертвата, а жили и си продължава да живее и може да жили пак. Пчелата е тази която след като ужили някого оставя жилото си в него и умира. Пчелата жили само веднъж.

    Коментиран от #33, #47

  • 21 Aлфа Bълкът

    27 12 Отговор
    За мен Натаняху май продаде Израел за да може американците да си намерят повод да се върнат и
    подготвят за Иран. Ако Иран не реагира сега ще бъде провокиран или ще си намерят причина от САЩ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чудя се

    25 3 Отговор
    Това ли са ни специалистите по външни въпроси, отношения и сигурност? Мисля не, защото ако се надяваме на такива специалисти, като този спукана ни е работата. А на него джоба най вероятно пълен. Защо не викате истинските? Има такива. Защо бре "журналисти"?
  • 24 УдоМача

    35 9 Отговор
    Кой е тоз неграмотник дето не знае, че осите не умират след ужилване за разлика от пчелите? Но без да иска в невежеството си е написал истината - осата жили, жили и ще жили Израел докато той умре!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бамбука

    13 9 Отговор

    До коментар #15 от "Мили ми смехурковци":

    Интересно, как се е развивал света без подобни пророчества ? Ако си се родил като роб, живееш като роб, мислиш като роб, всъщност замисли се какъв си ? Няма как да ползваш всички блага които демокрацията е създала, но да милееш за мотиката.

    Коментиран от #30

  • 27 Объркано Атлантиче

    35 7 Отговор
    1)
    Информация на Daily Mail:
    И американски конгресмен изнесе информация, че Мосад са знаели точния час и дата на "изненадващото" нападение на Хамас, но умишлено не са предприели никакви действия.

    -- GOP Cogressman Michael McCaul contradicts Benjamin Netanyahu saying Egipt DID warm Izrael three days before Hamas terror attack --
    2)
    Член на долната камара на ирландския парламент, председател на антивоенното движение Ричард Бойд Барет:
    Израелското правителство обяви публично намерението си да извърши престъпление и започна това престъпление срещу хората в Газа, като каза, че ще ги остави без храна, електричество и вода. 2,2 милиона души. Това е престъпление съгласно Четвъртата Женевска конвенция.

    И мислите ли, че има еквивалентност между действията на Хамас и това, което Израел прави спрямо палестинците от десетилетия? Приемате ли, че ужасната загуба на живот и ескалиращото насилие, на което сме свидетели през последните дни, е просто продължение на престъпленията срещу човечеството, извършени от Израел?

    3) От горните две точки е ясно, че планово ционистите заличават палестинците.

    Коментиран от #60

  • 28 Матей преображенски

    38 7 Отговор
    Чакай бе,Омбре,само евреите ли имат достойнство,защото се чувстват господари на света,по божие благоволение от сътворението на света и до края.?Колко араби са избили за да завладеят почти цяла Палестина,не само палестинци,а и египтяни йорданци,сирийци и пр.?И сега идва поредното дразнине от страна на застрашените от пълно изличаване палестинци,те били терористи,варвари и пр. етикети,след като бранят родната си земя и живота си.Защото ако нищо не направят,тъй и ще си измрат в тоя голям концлагер Газа.Ако не им се притекат на помощ околните арабски страни,ще бъдат избити до един,този път евреите ще стигнат до края и после ще налазят и западния бряг,а може би и Сирия,дори подозирам ,че ще подкокоросат фашингтон да нападне и Иран,защото реалната опасност за тях е именно от там.
  • 29 любопитен

    6 3 Отговор
    И кой го прочете всичкото това?
  • 30 Ганьо

    25 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бамбука":

    Какви са благата в БГ от демокрацията? Ако са молове и терминал 2 само…., какъвто и да си се родил, ще разбереш, че не вървят на добре нещата!

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бамбука

    14 7 Отговор

    До коментар #30 от "Ганьо":

    Как да ти обясня, ако нищо не си разбрал от заобикалящия те свят ? Свободата не се яде, просто я ползваш и се бориш да осъществиш мечтите си, работейки над и за себе си. Имаш това право, при диктатурата си само статист изпълнител на волята на вожда.

    Коментиран от #53

  • 33 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дедо ви":

    Пчелата когато ужили дебелокожи гадинки,тогава и остава жилото.ако ужили друго тънкокожо създание не си остава жилото.пчелите жилят само и единственно ,ако нямат друг вариант за разрешаване на проблем!Преди нападение многократно предупруждават.Макар да са по малки от осите в борба с оса,пчелата побеждава почти винаги.
  • 34 Казуар

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Мили ми смехурковци":

    Блаженни са вярващите, че тяхно е царството небесно.
  • 35 Колко жалък

    11 0 Отговор
    Може да си ти , ТъпакоТабаков? Че си специалист по едно голямо НИЩО, се писал блогър....
  • 36 Дурхан

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "Шабан":

    Защо Хамас изби членове на Фронта за освобождение на Палестина на Ясерат Арафат !??защото беше постигнато споразумение за признаване на Палестина ..някой искаше агресията да продължи по ожесточено

    Коментиран от #49

  • 37 Христо

    11 0 Отговор
    Осите не умират, след като ужилят

    Пчелите умират
  • 38 Ний ша Ва упрайм

    15 3 Отговор
    юдейте ще трябва да изтребят сите палестинци с помоща на САЩ, Англия и ООН зада има "мир" според техните разбирания изкилиферчени

    Коментиран от #39, #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Объркано Атлантиче

    28 4 Отговор
    Точно. Еврейският геноцид над палестинците, който наблюдаваме, съставляват съдържанието на ционистката доктрина “Желязна стена”, разработена още през 1923 г

    Прави впечатление, колко хубаво си живеят ционистите на окупираните територии иззети от Палестинците, докато са изтласкали местните в Газа, където ги бомбардират на месо, наричайки ги животни. Използват бял фосфор- забранен, в Рафах (в ивицата Газа)
    Белият фосфор продължава да гори вътре в човека, ако го вдиша.

    Доколкото си спомням определението за на,ци,зъм е когато смяташ твоята нация и раса за висша а наричаш другите нации низши, животни, нехора, под,чо,веци и т.н. По дефиниция евр,е,ите са на,ци,сти.

    Коментиран от #43, #67

  • 42 Дойде редът

    18 7 Отговор
    Много ми е интересно как израелската армия ще прочисти гъсто населена зона от 350 кв.км. с безкрайна мрежа от тунели? Руснаците се бориха с десетки пъти по-малкия Азовстал като прасе с тиква дълги месеци. Само не ми клянкайте, че руснаците са некадърници , защото накрая все пак измъкнаха плъховете. Дойде редът на най-добрите войници.

    Коментиран от #46

  • 43 Объркано Атлантиче

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "Объркано Атлантиче":

    Коментар - 41 е към коментар - 38
    Само забележете как съм изписал коментарът си, за да мине "демократичната"цедка
  • 44 РЕАЛИСТ

    14 3 Отговор
    Абе, да не прибързваме, щото и нашето Априлско въстание само ужили Турция, но после друго стана.

    Коментиран от #45

  • 45 Дурхан

    10 2 Отговор

    До коментар #44 от "РЕАЛИСТ":

    Османската империя а не Турция ..Турция е създадена през 1923 г
  • 46 Дурхан

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Дойде редът":

    Същото направиха турците в Диарбекир и после в Арфин..хората си подготвят армията за стрийт файтер..улични боеве
  • 47 Боби

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дедо ви":

    Това са неща неясни за автора на статията🤷 Чукча е писател, не читател.
  • 48 До автора на статията

    18 6 Отговор
    Не се напъвай, всички знаем, че Израел е ш. на фашистка дупка! И всички палестинци да избият, пак няма да живеят добре. Но ти авторе си вземи шекелите за пасквила!

    Коментиран от #59

  • 49 Шабан

    8 4 Отговор

    До коментар #36 от "Дурхан":

    Защото в началото на създаването си през 70 години на 20 век, имаше различия между тях! ХАМАС беше много по-радикална в намеренията си, а Ясер Арафат искаше по-цивилизовано да се подходи. Но и двете бяха, убедени в едно, че Израел трябва да се спре да унищожава палестинци и да заграбва палестинска земя. За това накрая Израел се съгласи с Ясер Арафат да има Палестинска автономия, защото разбра че, с Хамас ще има големи главоболия. Даже си спомням по телевизията когато даваха погребението на Ясер Арафат имаше както бойци от Хамас, така и от хора от Фронта за освобождение на Палестина. В края на крайщата всички те са палестинци на първо място!!!

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 САТЪРА НА ХАНА

    13 5 Отговор
    В КОРАНА Е НАПИСАНО
    ( И ТОВА СЕ КРИЕ ОТ ОСМАНО ФАШИСТКИТЕ ХОДЖИ В БЪЛГАРИЯ)
    ....
    ЧЕ ИСУС СИНА НА МАРИЯ ПРЕДИ АРМАГЕДОН
    ЩЕ СЛЕЗЕ НА ЗЕМЯТА ПО МИНАРЕТО НА ОМАЯДСКАТА ДЖАМИЯ В ДАМАСК СИРИЯ
    .....
    ЗА ДА ПОВЕДЕ АРМИИТЕ НА ОТЕЦА ( АЛЛАХ)
    В БИТКАТА СЪС САТАНАТА
    ....
    А МАХДИ , ПОСЛЕДНИЯ ЖИВ НАДЛЕДНИК НА ПРОРОКА МОХАМЕД, ЩЕ СЕ ЗАКЪЛНЕ ВЪВ ВЯРНОСТ НА ИСУС И ЩЕ БЪДЕ ГЕНЕРАЛ В АРМИЯТА МУ
    .....
    ТАКА ЧЕ ДЖИХАДА СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИТЕ И ЕВРЕИТЕ ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ЩЕ БЪДЕ
    ХРИСТИЯНСКО - МЮСЮЛМАНСКИ :))
    ...
  • 52 Абе

    3 3 Отговор
    Гнусен мазен пасквил!!
  • 53 Заблуде

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Бамбука":

    Винаги си подчинен на волята на вожда. И винаги имаш вожд (ако ти самият не си такъв). Така е подреден светът -така е не само в човешката цивилизация, а и изобщо в природата. Дори и да си напълно безмозъчно същество и да не осъзнаваш подчинението си, ти също си подчинен и изпълняваш волята на вожда си. Ако не го правиш, просто ще бъдеш подчинен на друг вожд. И също няма да го осъзнаваш. По важният въпрос е не дали си подчинен, а на кого си се подчинил. Защото изборът ти е ограничен до това, дали ще се подчинил на вожд, който само ще те дои и стриже, докато те умори от глад или ще подкрепиш стадото на вожд, който ще ти позволи и да ядеш. Поне докато те води към кланицата.

    Коментиран от #54

  • 54 Типично робско мислене

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "Заблуде":

    Така мисли само робът а не свободния човек - защо според теб не може да не си подчинен на вожд. Прав си че вожд винаги има но ако той е назначен за такъв от теб и другите около теб ти не му си подчинен а той е подчинен на теб и задачата му е да изпълнява исканията ти и тези на другите - но някак си робите не могат да приемат тази истина.

    И най-великия вожд не може да държи в подчинение всичките си роби ако поне част от тях не му се подчиняват безпрекословно и за това той използва стратегията "разделяй и владей" - една част от робите ги храни и облича с привилегии и ги насъсква срещу останалите роби - самите роби правят вожда да е силен.
  • 55 Добре запознат

    1 0 Отговор
    Рашидов в пик. Ха дано останеш в туркие завинаги. Забрави дядо гладните години на родител, а и сте карашик, казълбаш и алито, там много алита. Ще си удостоен от твоята рода. Не съм фен на никого. Но много рев от вас. Все на вас милионите ви са малко хохухо
  • 56 Джиджи

    3 0 Отговор
    На въпроса защо никой не обича евреите ще отговоря така.Евреите са единственият народ,който е останал верен на Бог ,признават Го и Му се покланят до ден днешен.Всички останали светски държави са Го отхвърлили отдавна .Това е първо духовна война а след това във физическият свят тъй да се каже война между доброто и злото межпду дявола и Бога.Какви са тези сили които губят човешки образ и могат да колят ноевинни деца и жени да порят бременна жена след,като я убият за д видят,че бебето е мъртво и всички други гадости ? Какво направиха евреите на Хитлер, че ги мразеше и унищожаване със същата омраза? Коя сила обладаваше Хитлер? Тази история е много дълга,който иска да разбере продължението и трябва да прочете библията . Хората мислят,че след като духовният свят е невидим не съществува но това е най голямата лъжа на дявола да бъде скрит да върши беззакония и да обвинява някой друг .На който господар се покланяш на него роб ставаш и приемаш неговият образ.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 дгдбб

    5 3 Отговор

    До коментар #49 от "Шабан":

    Айде Шабане да обясниш тука коя точно е палестинската земя, дет евреите я заграбвали. Кой я е определил за палестинска, кога точно и кой живее на тази земя. Айде гледам че си много отворен
  • 59 дгдбб

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "До автора на статията":

    Ми всъщност, много добре си живеят в Израел. Ма ти няма как да знаеш, щот си ходил само до Фанари и до Одрин на пазаря.
  • 60 Вуйна

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Объркано Атлантиче":

    Да другарю,но пък СССР "превзе"
    Афган истан ,нали?Когато даваш примери ,е хубаво да знаеш много повече,отколкото те питат?Аз се върнах от Ирак при окупирането на Кувейт ,а после от Либия ,където падна Кадафи!Ще ми разрешиш ли да познавам арабите,след 6 години работа сред тях?Благодаря предварително ....

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Объркано Атлантиче

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "Вуйна":

    Моля, моля...
    Едно е да познаваш арабите, друго е политиката:
    Тогава през войната Афганистан имаше граница със СССР, забележи, Афганистан няма граница със САЩ или Великобритания.
    В Афганистан се случи същото което става днес в Украйна (пак на руската граница) - муджахидините получаваха огромна военна и финансова подкрепа от Запада и арабския свят. САЩ ги подпомагат в Афганистан да се бори със СССР, като освен оръжие и пари, подпомагат да се изгради система от тунели в пещерите на Афганистан, наречен „Тора Бора“
    Руснаците няма пак да допуснат война на своя територия или като грешката си в Корея (пак на руската граница), където САЩ разделиха и направиха от един народ две държави - Северна-Южна.
    Както в Корея, Афганистан, или днес в Украйна руснаците се защитават и воюват с Англо-американците, отново подчертавам - на руските граници.
  • 63 Тюхчев

    4 0 Отговор
    Осите не умират когато жилят, умират пчелите!
    Както и да е! Няма значение. Светът отново полудява.
  • 64 Стинг

    3 0 Отговор
    Малка поправка :осата няма да умре.
  • 65 Яхве

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "хахахахах":

    О, краварскитеФашкии минавате от центове на шекели...Хубаво е малко да смените десена на тапетите. Имате прогрес. Само да не тръгнете сега да почнете и да се обрязвате🤣
  • 66 ЦРУ , Ми 5678 , Мосад

    0 2 Отговор
    Организаторите.
  • 67 И аз да кажа

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Объркано Атлантиче":

    А вие, русолюбите, как наричате украинците? Наричате ли ги "укри", отричате ли правото им на нация с език и държава, наричате ли ги "нацисти" и не твърдите ли, че руснаците имат право да ги завладяват и избиват, че и аплодирате това?!

    Коментиран от #68

  • 68 Слава на Русия

    3 5 Отговор

    До коментар #67 от "И аз да кажа":

    Мен и мойте деди са ни освободили руснаците от турско, фашистко а скоро и от американско робство, а тебе изглежда някой укроФашист ще трябва да те е милвал, щом толко си падаш по фашистабандера и избиването и изгарянето от2014г. на хиляди цивилни руснаци, жени и деца в Донбас и Луганск...

    Коментиран от #69, #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Слава на Русия":

    Лееееко, бе- много се засили! От "фашистко" те е освободил СССР, чиито главатари са застреляли наследниците на царя, който те освободил и турско, тъй че нещата са доста по-сложни от онова, което ти пъпли из мозъка, ама русофилите сте си такива- невежи и страстни и най- обичате да въртите плочата с най- опашатите лъжи!