Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 14:56 3 080 80

Посланикът на Израел в България Йоси Сфари до ФАКТИ: Двата фронта на съвременната война – „ХамаСтудиос“

  • израел-
  • хамас-
  • война-
  • агресия-
  • медии

Налице е безкрайна и непреодолима морална пропаст между Израел и „Хамас“, казва дипломатът

Посланикът на Израел в България Йоси Сфари до ФАКТИ:  Двата фронта на съвременната война – „ХамаСтудиос“ - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

При съвременната война всяка битка се води на два фронта. Първият е бойното поле, където ключовите елементи са военните, оръжията и боеприпасите. Разпространението на тероризма и разработването на далекобойни снаряди изтласкаха фронтовата линия дълбоко в родината, което приближи заплахите до цивилните. Това пише в специално съобщение на посланика на Израел в България Йоси Леви Сфари до ФАКТИ.

Ето цялото писмо:
Другият, неразривно свързан с първия фронт, е арената на общественото мнение, където бушува ожесточена битка за международна легитимност и контрол на наратива. Това е борба за сърцата и умовете на обществеността и на членовете на международната общност. В тази област ключовите елементи са писменото слово, словесните схватки и визуалните материали. Налице е безкрайна и непреодолима морална пропаст между Израел и „Хамас“ на всяко едно равнище, която се отразява напълно в публичната дипломация.

Израел основава усилията си в публичната дипломация на истината, автентичността и правдивостта. В резултат на това Израел често е в неблагоприятно положение, като плаща с ценно време, защото настоява да получи факти, преди да пусне официално изявление. „Хамас“ не зачита истината или фактите. Нещо повече, тази терористична организация е много умела в манипулирането и е готова да използва всички средства, с които разполага.

Един от най-новите примери засяга болницата „Ал-Ахли“ в Газа. Веднага след като се разпространи информацията, че болницата е сериозно засегната, „Хамас“ незабавно обвини Израел за това. Въпреки нарастващото международно възмущение, Израел отдели необходимото време, за да потвърди фактите, преди да излезе с изявление по въпроса. В края на това разследване беше установено, че не болница е ударена от оръжие, а по-скоро е обстрелван нейният паркинг и че тази зона на открито е ударена от ракета на „Ислямски джихад“, изстреляна срещу Израел, която е паднала преждевременно и се е приземила в Газа.

Въпреки това разследването отне цяло денонощие, преди да могат да бъдат предоставени надеждни доказателства, че Израел не е виновен и че голяма част от първоначалните твърдения са неверни. Тази времева разлика беше използвана от "Хамас", за да подстрекава палестинците към насилие и да разпространи невярна информация по целия свят. Световни лидери се хванаха на лъжите му.

Употребата на лъжи от палестинците е добре позната и води началото си много преди настоящата война. Тяхната скандална пропагандна машина е наречена „Pallywood“, което означава измами, достойни за истински палестински Холивуд. Pallywood се превърна в индустрия, посветена на популяризирането на фалшив контекст и дезинформация, като същевременно създава алтернативна реалност. В тази въображаема версия на света агресорите са представени като жертви, а жертвите като агресори.

„Хамас“ отиде още по-далеч в извършването на измами, създаде нещо, което може да се нарече „HamaStudios“ (б.р.-"ХамаСтудиос"). Тази терористична организация измисля, подвежда и мами, разпространява крещящи лъжи, фалшиво приписва снимки, измисля сцени на фалшиви израелски злодеяния и се занимава с други форми на софистика. „Хамас“ засили усилията си след кръвопролитното си нахлуване в Израел, бълвайки безкрайна дезинформация, достойна за Гьобелс.

Много хора - наивно и дори доброволно - се хващат на примамката на „Хамас“. Приемането на измамни образи е не само неморално, но и може да представлява опасност за живота.

Ето някои от най-новите примери:
По време на инвазията на 7 октомври екстремистите от „Хамас“, ликувайки заснемат как убиват и осакатяват израелски цивилни, дори публикуват клипове в социалните медии, понякога използвайки собствените телефони на жертвите. И все пак въпреки наличието на доказателства за клане, които за всяко нормално общество биха били неопровержими (обширна документация, направена от собствените камери на терористите, кадри от охранителни камери, излъчване на живо от жертвите, стотици снимки и огромни количества свидетелства на очевидци), говорителят на „Хамас“ Басем Наим нагло излъга по „Скай нюз“, заявявайки, че „не сме убили никакви цивилни“, наричайки неопровержимите доказателства „израелска пропаганда“ по начин, напомнящ класическото отричане на Холокоста.

Американският конгресмен Илхан Омар публикува в Туитър ужасяващо изображение на мъртви деца в погребални покрови с хаштаг „#Газагеноцид“ и подзаглавие: „614 палестински деца, убити от Израелските отбранителни сили“. Проста технология за разпознаване на снимки разкри, че това са деца, убити в Източна Гута, Сирия, през 2013 г., най-вероятно от сирийските правителствени сили. Снимката няма нищо общо с Газа или с децата там. Конгресменът Илхан Омар все още не се е извинил за това, че е използвал образа на мъртви сирийски деца, за да разпространява опасни кръвни клевети.

След като Израел публикува някои от ужасяващите снимки на израелски бебета, ужасно изгорени при инвазията, „Хамас“ и неговите поддръжници се опитаха да дискредитират изображенията, включително чрез съпоставяне на снимката на куче с тази на новородено.

„Хамас“ извършва тези измами, дори когато те застрашават живота на палестинците. Израел наскоро призова жителите на северната част на Газа да се евакуират на юг, далеч от бойното поле. Хамас им нареди да останат на място, заявявайки, че опитът на Израел да предотврати нанасянето на щети на цивилни е „фалшива пропаганда“. След това „Хамас“ се опита да предотврати евакуацията, като блокира пътища и дори произведе лъжливи видеоклипове на предполагаеми израелски бомбардировки на бягащите жители.

Човек просто не може да вярва на това, което чува или вижда, когато източникът е „Хамас“.

Американски пастор от египетски произход многократно е споделял как по време на битки между Израел и арабските държави баща му е слушал израелски радиостанции вместо арабските. Попитан от семейството си защо слуша израелците, той отговарял, че ако искате да знаете какво наистина се случва, точно това трябва да правите.

Ужасяваща гледка са хиляди демонстранти, които протестират срещу Израел в полза на „Хамас“, след като израелци, млади и стари, са изнасилвани, отвлечени, изгорени живи и убити. Съзнателно или несъзнателно, умишлено или от глупост, такива демонстрации изразяват подкрепа за зверствата срещу невинни цивилни.

Някои протестиращи са явни антисемити, като скандират антиеврейски епитети, дори показват свастики.

Други може просто да са неинформирани потребители на силно партизански медии, които са били промити от "Хамас" и палестинската пропаганда. Но невежеството не оправдава моралния им упадък. Доброволната слепота не може да даде основание за оневиняване. Трябва активно да се борим с тези опасни и фалшиви наративи. Историята ни е показала колко късо е разстоянието между измамната реторика и изгарянето на плътта. Истината ще ни освободи. И да се надяваме, че ще ни предпази.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много самодоволен

    63 13 Отговор
    Само като му видя физиономията и започвам да симпатизирам на палестинците.
  • 2 Сталин

    44 8 Отговор
    Еврейската религия е несъвместима с човешкия морал,евреите нямат място сред човечеството
  • 3 Сталин

    34 5 Отговор
    " Вие трябва да разберете ,че водещите Болшевики които превзеха Русия,не бяха Руснаци.Те мразеха Руснаците.Те мразеха християните.Водени от етническа омраза те измъчваха и избиваха милиони Руснаци без частица от човешко разкаяние.Евреийския Болшевизъм извърши най голямото човешко клане на всички времена.Факта че по голяма част от света е в неведение и невежество за това огромно престъпление е доказателство че световните медии са в ръцете на извършителите."

    АЛЕКСАНДЪР СОЛЖЕНИЦИН
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гал

    29 6 Отговор
    И защо правите това, което правеха с вас? Имало е защо,а?
  • 6 Военнопрестъпника Путин

    5 32 Отговор
    Неокомунистическия либерален режим на атеиста Путин ,превърна руския народ в крепостни селяни и от глад и мизерия ,стават терористи

    Коментиран от #31

  • 7 Уса

    22 1 Отговор
    В днешно време военните и полицията пазят власта а цивилните са втория враг след основния
  • 8 Aлфа Bълкът

    25 4 Отговор
    Въртят ни ги 2-3ма дето мязат на пришълци.
    Тоя тука, онзи с щръкналите уши дето обясняваше, как Палестина се набомбила сама и
    имат един дето е 1:1 с Едгар-хлебарката от "Мъже в Черно".
  • 9 Она

    23 2 Отговор
    Все едно гледам Иван Гешев, едно лице! Ха!
  • 10 Йоси Сфари

    25 2 Отговор
    Е долен лъжец ! А тази пръдня е просто смехотворна и гнусна: """"Израел основава усилията си в публичната дипломация на истината, автентичността и правдивостта"""""
  • 11 От дюнер + копейка

    3 12 Отговор
    Става чуден таскебап
    Голям майтап
  • 12 Професор

    23 2 Отговор
    А защо в Ерусалим плюят по християните?
  • 13 Сфари, аре у лево

    28 3 Отговор
    .....че Израел не е виновен и че голяма част от първоначалните твърдения са неверни. ....... неверни, ама друг път.... Всичко доказва че Израел са окупатори и терористи, нацисти и извършващи Геноцид. Не само това че Израел са доказани нацисти а и Свидетели сме всички на Геноцид в най чистата му форма. Никой не може да напусне Газа и методично са избивани като животни ! Кое не е ясно ? Категорично Израел са държава-терорист долен нацист и военно престъпник.
  • 14 Наште путинофили застават зад Хамас!

    5 23 Отговор
    Защото ще загубят Крим и Донбас!
    Даже това става в този час!

    Коментиран от #69

  • 15 хххх

    25 4 Отговор
    Дайте да чуем и палестинския посланик. Доскоро слушахме само какво казал Зеленски, сега ще слушаме какво казват Нетаняху и посланика му тук...
  • 16 Ко казваш мушмул ?

    19 1 Отговор
    ========Други може просто да са неинформирани потребители на силно партизански медии, които са били промити от "Хамас" и палестинската пропаганда.======Кои са тези партизански медии в България ? Ще споделиш ли ?
  • 17 Въпросче

    28 3 Отговор
    А за последния пример от днес , дето Израел разруши 1200 годишен гръцки православен храм в Газа , с криещи се в него жени и деца ? Мошето нещо да каже ?

    Коментиран от #24

  • 18 Който скача на Израел....

    4 21 Отговор
    Ще получи един много дебел....
    Даже рунтавел.....
    Казва ви го Изабел

    Коментиран от #20, #22, #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бреййййй

    24 1 Отговор
    """""Ужасяваща гледка са хиляди демонстранти, които протестират срещу Израел в полза на „Хамас“......""""" Ужасяваща ли е ? Много ли е ужасяваща а? Ама не е в полза на Хамас, а в подкрепа на палестинската кауза която е справедлива ...
  • 22 Дрън дрън

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Който скача на Израел....":

    А който пък скача на теб или някоя твоя роднина от женски род, ще бъде възнаграден от путин и ердоган!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Професор

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "Въпросче":

    Видят ли църква плюят по нея. Плюят по монахините.

  • 25 Aлфа Bълкът

    14 0 Отговор
    Чудих се на кой ми прилича, чудих се, чудих се от първия път като го видях!
    НА ФАМТОНАС БЕ!

  • 26 Ъ?!!!

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Който скача на Израел....":

    Како, како?!!! T@ Пъ N@r
  • 27 Мушмул сбъркан

    18 0 Отговор
    """""""Човек просто не може да вярва на това, което чува или вижда, когато източникът е „Хамас“.""""""" А когато източникът е ООН да им вярваме ли ? А когато според Human Rights Watch, Amnesty и дори многобройни израелски правозащитни организации, Израел всъщност е държава на апартейд и незаконен окупатор, който е приложил най-нехуманната система за лишаване от свобода позната по земята....... Да им вярваме ли ? А мушмул ?......Израел може да има десетки политически партии, но често повтаряното твърдение, че това е единствената „демокрация“ в Близкия изток, не може да се приема на сериозно, когато неговият ветеран министър-председател, който е обвинен в корупция, може да подкопава съдебната система и да назначава висши служители на неговото правителство, които открито наричат ​​себе си фашисти ......и ти Йоси Сфари си фашист като него и нямаш право да поучаваш .....
  • 28 Aлфа Bълкът

    8 0 Отговор
    Чудих се на кой ми прилича, чудих се, чудих се от първия път като го видях!
    НА ФАМТОНАС БЕ!
  • 29 Факт

    2 13 Отговор
    Без Евреите Германия щехе да е само едно блато

    Коментиран от #37, #58

  • 30 Кой знае кой или ,някой друг

    5 2 Отговор
    Тебе не те ли отзоваха...Пак излияния в пресата...Много важен ли си?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 българина

    14 0 Отговор
    тоз още не стопля, или ще има Палестина, обединена и без огради или няма Израел.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Жалък вопъл

    10 0 Отговор
    На един скрил се в дупката си нацист...пише в статията::: """Ето цялото писмо:""" но не разбрах до кого е адресирано това писмо ? До "партизанска медия" в България или до кой ?
  • 35 Мхм,, дам

    10 0 Отговор
    Този човек има такова изражение че ще си кажеш с този поглед някой от наще политици са си правили тройка с него и е получил маясъл от волен сидеров и делян пеевски и с тоя поглед всякаш си казва спокойно ще ми мине не ме боли за сега 🤣🤣🤣
  • 36 Логос🇧🇬

    13 1 Отговор
    Еврейските🇮🇱 сатанистки кашерни 🐷 при въздушни бомбандировки удариха и сринаха Православния гръцки храм в Газа Свети Порфирии.
    Свети Порфирии е най голямата християнска църква в Газа и един от най старите храмове в света,обявен за паметник на културата.
    Според различни канали в Телеграм под развалините на храма има десетки убити и затрупани православни християни и невинни цивилни палестинци ,главно жени с деца потърсили убежище в храма.
    Това представляват тези сатанистки изчадия юдо-хазарите ,но това не пречи на продажните ни медии от сутрин до вечер да ни ги навират ч@футите и те да ни пробутват наглата си и безочлува ционистка пропаганда.
  • 37 Ъ?!!!

    16 0 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    Жалко ционистче. Вие сте раковата метастазия на човечеството. Всички злини идват от вас и религията ви е човеконенавистна. Я преведи на български, какво означава "израел"?

    Коментиран от #38

  • 38 Свиквай

    3 6 Отговор

    До коментар #37 от "Ъ?!!!":

    Научи го Идиша е Немски език.Германия е Израел и обратно

    Коментиран от #43, #44, #50

  • 39 Ъхъъъъъъ, тъй-тъй

    15 0 Отговор
    Израел наскоро призова жителите на северната част на Газа да се евакуират на юг.....Точно това не беше ли обявено от ООН за принудителна депортация и военно престъпление ? Или тва ООН за Израел нищо не струва а?
  • 40 Да помислим

    15 1 Отговор
    До кога ще представяте израелците като мъченици! Хората в Газа какви са? От колко години са в открит затвор? Малко ли се гаврехте с тях и религията им! Има ли решения в ООН за създаване на Палестинска държава? Не е ли цинизъм да си правиш парти на няколко километра от стените на затвора?

    Коментиран от #60

  • 41 Тиква

    8 1 Отговор
    Пълен цървул! И тия които му лижат … тук!
  • 42 Слушай Мийке простотии

    4 2 Отговор
    Достоверност и Тъпни !!!!! Абе смотан ти за какви точно ни имаш да те питам ? А? ......... ====Американски пастор от египетски произход многократно е споделял как по време на битки между Израел и арабските държави баща му е слушал израелски радиостанции вместо арабските. Попитан от семейството си защо слуша израелците, той отговарял, че ако искате да знаете какво наистина се случва, точно това трябва да правите.======
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ъ?!!!

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Свиквай":

    жалко, че ме изтриха ционистките подлоги от медийката. Щеше да разбереш истината, но в жалката медийка това не е на почит.

    Коментиран от #46

  • 45 Йоси Сфари

    7 1 Отговор
    настоящата геноцидна кампания, водена от окупационната държава Израел срещу палестинците, е универсално и погрешно – описана като „война между Израел и Хамас“. Някак си палестинският народ, който е бил подложен на израелска окупация и потисничество в продължение на 75 години преди 7 октомври, вече няма значение. Този зловещ ход за връзки с обществеността е дълбоко проблематичен ....... Кои са тези партизански медии в България ? Ще споделиш ли ? Или Всички които не Пропагандират въодушено за Израелският Нацизъм и Апартейд са "партизански" а? ......

    Коментиран от #49

  • 46 Свиквай

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Ъ?!!!":

    Нали чу Шолци и Урсула Германия винаги ще е с Израел айде бегай да спиш

    Коментиран от #56

  • 47 Професор

    6 0 Отговор
    Израелската полиция измъчва християни.

  • 48 факти

    2 8 Отговор
    Много арабски потомци и руски копейки се надпреварват да пишат тук. Каквито и грехове да са имали евреите, на 7.10 те бяха нападнати, убивани и клани. Те бяха жертвата. А "арап теб чорап дава" очакваха, че няма да има последици за тях, че това е някаква виртуална игра пред компютъра и си стреляха ли, стреляха и като в играта се измъкваха... но в реалността ще е трудно, много. Каквито и закани да отправят към Израел, а вече и към целия Запад, все по- видна ще бъде тяхната зверска жестокост, а и нали са фенове на ИДИЛ, не може да са различни! Ще продължават с рязане на глави и изнасилване на по-слабите жени и деца. И на "арап теб чорап дава" ще им припомня, че единствено България е спасила, в най-трудните времена, своите евреи, 40 хиляди. Чета напоследък разни политолози, които казват, че мир ще настъпи ако се сформира федерация (м/у евреи и палестинци). И какво ще стане с тази федерация след 10 години? Същото като в Ливан- от гражданска в гражданска война. От страна с 70% християнско с/у 30% мюсюлманско население, сега е обратно. Палестинците се плодят с голяма скорост- от 120хил през 1948г, сега са 1,6милиона в самия Израел. Явно биологичната бомба цъка...и там, но и тук в Европа. Истината е, че настъпват трудни времена и нищо чудно войната да се изроди в цивилизационна война, прогнозирана от Самюъл Хънтингтън.
  • 49 Ъхъъъъ !!!!

    8 1 Отговор

    До коментар #45 от "Йоси Сфари":

    Този зловещ и малоумен ход за връзки с обществеността, особенно пък със писма и набеждаване на медии е дълбоко проблематичен ... Ние не сме Израел ако не си разбрал Сфари, а ти си само един Посланик на Израел в България и никакво право в работата на медиите нямаш да се месиш и поучаваш
  • 50 Глупости

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Свиквай":

    На идиш лаят и пишат хазарите(ешкеназите). Нищо общо няма с немския. Знам го от една раzпоretin@, кръстоска между двата вида сатани. Тя владееше писмено и говоримо, и идиш, и иврит.

    Коментиран от #53, #55

  • 51 Професор

    4 0 Отговор
    Видят ли кръста плюят. Това видео е отпреди две седмици. Днес пък бомбардираха православна църква и убиха свещеници и палестински жени и деца.

  • 52 Провокиращо въпросче към всички

    0 6 Отговор
    Ако Байдън и Путин решат да си скачат взаимно като бълхи един на друг от зад кой ще излезе по издръжливия, Който ми даде дислайк ще е за путин който ми лайкне ще е за Байдън
  • 53 Свиквай

    1 4 Отговор

    До коментар #50 от "Глупости":

    Чист немски е идиша като нямаш представа от лингвистика къде се буташ

    Коментиран от #59

  • 54 Заплаха .....

    8 1 Отговор
    Посланикът на Израел в България Йоси Сфари до ФАКТИ...... вие сте партизанска медия и ще ви наложим Апартейд и Геноцид ..... хахахаха..... Самозабравило се същество, в България се намираш ей !!!
  • 55 Професор

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Глупости":

    Идиш е 80% немски език и 20% славянски. Хазарите говорят на Идиш. Не шпрехат на Иврит. Защо Шолц не им даде Бавария? Какво търсят в Близкия Изток?

    Коментиран от #57, #67

  • 56 А ти ще се научиш

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "Свиквай":

    по трудния адет. гЕвропката оттича в каналя. Не ме интересуват подлогите урсузка и смотаняка шолци. Това ви е лебедовата песен. Господ кога реши да накаже някой, първо му отнема ума, но при такива като тея, не го е имало никога.
  • 57 Нали я..?

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Професор":

    Какво да търсят сигурно си купуват банички от братовчед ти а?
  • 58 Така така

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    To вече не р само блато ами цял жабурняк за нищоне става ДЕ скоро ще искат да си запазваш час и за посещение на тоалетна пропаднала държава от пропаднал съюз

    Коментиран от #77

  • 59 Дааа бе

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "Свиквай":

    Знам немски, но като слушам хазарите, нищо не им се разбира. Докато от холандски почти всичко им разбирам.
  • 60 до да помислим

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "Да помислим":

    Разбира се, че има решение на ООН от 1948г. за създаване на 2 държави- палестинска и еврейска. И? Кой спря тогава образуването на палестинска държава. Самите араби. Израел нито можеше, нито имаше изградените структури, за да забранява. И веднага като се създаде тази държава беше нападната, както ние бяхме нападнати от сърбите веднага след Съединението. Между самите арабски държави е имало много търкания, дори и по въпроса за палестиците. Защо Египет не ги ще? Защо Йордания, която навремето прие много палестински бежанци, не ще и да чуе сега. Едвам, едвам усмириха бунтовете им, в лагерите им, с танкове са влизали и в Ливан като се заселиха, какво стана? Навсякъде пожари палят. Е, богати държави, емирствата, що не ги вземат? И дори сега да се създаде самостоятелна палестинска държава няма да спрат да обстрелват Израел.
  • 61 В.В.П.

    3 1 Отговор
    Изгонете тоз палестински циган..!
  • 62 Йоси Сфари,

    4 1 Отговор
    ......фронт-арена на общественото мнение, където бушува ожесточена битка за международна легитимност и контрол на наратива НЯМА! . Това НЕ е борба за сърцата и умовете на обществеността и на членовете на международната общност а борба за Истината, а тя е че Израел са окупатор осъществяващ Апартейд и Геноцид от поне 65 години и точно Израел с политиката си инициира палестинският тероризъм, който разбира се че е факт но далеч по малък от Израелският тероризъм !!!! Хамас е обявен за терористична организация но в Интерес на Истината и Израел е Терористична държава и с нищо не можеш да докажеш съждение в противната посока. И най малкото медиите могат да са ти виновни за това впрочем ....не че все някой друг не ви е виновен като се замисля Сфари... Нали? Вие все сте угнетени и светци.....
  • 63 Този цирк го игра и посланика в Испания,

    6 1 Отговор
    Но номера не мина ..........Израел обвинява Испания, че застава на страната на Хамас след обвинение в „геноцид“.
    Редица леви политици призоваха Мадрид да изправи израелския премиер Бенямин Нетаняху пред МНС, предизвиквайки дипломатически скандал...Спорът възникна, след като леви испански политици от коалиционното правителство обвиниха Израел, че участва в „ геноцида “ на палестинския народ.Йоне Белара, министърът на социалните права, който е и лидер на Unidos Podemos, крайнолевият младши партньор в коалиционното правителство на Испания, публикува няколко пъти в социалните медии в подкрепа на Палестина, като същевременно критикува израелската окупация.Монтеро също публикува в социалните медии, заявявайки: „Нарушенията на международното наказателно право и военните престъпления не могат да останат ненаказани. Защитата на мира и правата на човека днес е най-спешната от всички задачи.Израелското посолство в Мадрид заяви в изявление, публикувано в понеделник, че някои испански министри, които не са назовани, застават на страната на палестинската групировка Хамас .....
  • 64 Бай Дън

    5 1 Отговор
    Защо свалихте видеото в туитър доказващо вашата вина. Скот Ритър каза нямате шанс в уличен бои с Хамас затова хвърляте ракети дори по болници искате да отслабите позициите им.
  • 65 НЕЗНАМ ЗА ВАС НО

    1 1 Отговор
    АЗ ВЧЕРА ВИДЯХ ХАМАС ДА МИНАВАТ С КАМАЗ ПРЕЗ ВАГИНЕТКАТА НА НАТАНЯХУ НАСА НАТА НЯХУУ НАСА НАТА НЯЯХУЙЙЙЙ
  • 66 Мушмул Йоси Сфари,

    8 1 Отговор
    Вървите човек много след каруцата. Не с писма става "тази работа", както добре знаеш, а с подкупи и траншове !!!! С пари, с много пари... но едва ли ще се промени вече общественото мнение. Неспасяем случай сте относно фронт-арената на общественото мнение и "битката" за международна легитимност !!!!! Израел тотално се компрометира и доказа че не е нормална държава, а нацистка групировка....
  • 67 жалко

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Професор":

    По повод цивилизационната война между мюсюлманския свят и останалия- християнски, юдейски, будисти и др., все още не мога да се начудя с какъв акъл руснаците влязоха в тази война срещу други християни (да не говорим, че са и православни). В голям капан влязоха, особено пък ако и войната се превърне в цивилизационна- имат си доста мюсюлмани в самата Русия отчитат се към 30% от общото население. Само в моя любим Петербург са вече 1 милион! Това не трябваше да го правят, ама пуста лакомия, не се наядоха на територии...Ако пък сега стоят зад подбутването и планирането на операцията на Хамас (освен Иран, но те хайде , са си мюсюлмани!), явно са мислили в много краткосрочен план...в дългосрочен ще се окажат в още по-голям капан- китайци от една страна с поглед към Сибир, мюсюлмани от юг, сега и от изток неприятели си създадоха.

    Коментиран от #71

  • 68 Нещо ме съмнява да ви кажа че

    3 0 Отговор
    Това "Пълно Писмо" на Посланикът на Израел в България Йоси Сфари до ФАКТИ........ Е Пълно !!!!
  • 69 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наште путинофили застават зад Хамас!":

    Просто за информация. На Путин майка му е от еврейски произход а баща му е руснак.
  • 70 Дааааа, Йоси Сфари......даааааа

    3 1 Отговор
    Трябва активно да се борим с тези опасни и фалшиви наративи включително и от страна на Израел. Историята ни е показала колко късо е разстоянието между измамната реторика и изгарянето на плътта. Истината ще ни освободи. И да се надяваме, че ще ни предпази, но НЕ както предпази Палестинските деца и жени в Газа......с изгарянето на плътта им .....
  • 71 Професор

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "жалко":

    Русия е агресивна империалистична държава подобно на САЩ. За мен са еднакви. Само дето САЩ са много по силни и държат световните медии и се представят в по различна светлина от Русия но всъщност са по агресивни и руснаците.
  • 72 А това е просто абсурдно:

    5 1 Отговор
    """"Израел основава усилията си в публичната дипломация на истината, автентичността и справедливостта"""" фактологически е невярно това твърдение ! Справедливостта на Израел е потресаващо несправедливо и от историческа и политическа и от морална и човешка гледна точка.
  • 73 Йоси Сфари, прост въпрос имам

    3 0 Отговор
    цивилни ли са резервистите ? Точка.
  • 74 Българин 🇧🇬

    6 0 Отговор
    Извини се убийствата на жени, деца старци бе боо.клук еврейски
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 макдоналдс тръмп

    3 0 Отговор
    КРИВОКЛЮНИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВОЙНИТЕ
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Истината е че глупостите на

    5 0 Отговор
    Посланикът на Израел в България Йоси Сфари не са интересни за хората. Има право да си дрънка тъпотиите колкото му душа иска. За разлика от него ние знаем какво е демокрация и свобода на словото .
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.