Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 09:08 5 063 104

Красимир Манов пред ФАКТИ: Асен Василев и всички около него в кабинета са поредните слуги на руските интереси в България

  • красимир-
  • манов-
  • газ-
  • лукойл-
  • горива-
  • рафинерия-
  • продава

Президентът Румен Радев ги нарече шарлатани, нали той ни ги натресе, той ни ги домъкна тука всичките тези управляващи, казва експертът

Красимир Манов пред ФАКТИ: Асен Василев и всички около него в кабинета са поредните слуги на руските интереси в България - 1
Снимка: Факти.бг/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Лукойл Нефтохим“ – дали ще се продава, или няма да се продава. Защо не постъпват пари във Фонда за гарантиране на енергийната сигурност на България… Пред ФАКТИ говори енергийният експерт Красимир Манов.

- Г-н Манов, финансовият министър Асен Василев каза, че „Лукойл“ се продава, а след това от „Лукойл“ излязоха с официално съобщение, че не се продава рафинерията. На кого да вярваме…
- На Асен Василев няма как да вярваме. Аз мисля, че след този прословут запис, който Радостин Василев така любезно ни го предостави на обществото от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, в който се казва, че ще управляват година и после на островите, това нещо се изпълнява с пълна сила. Нали и президентът Румен Радев ги нарече шарлатани, нали той ни ги натресе, президентът ни ги домъкна тука всичките тези управляващи. Е, сега берем плодовете на това велико прозрение, което явно го е осенило Радев, за да ни ги вкара в управлението на държавата. Сделката за „Лукойл“ и преговорите вървят още от пролетта. Когато става въпрос за такава огромна сделка, нещата не стават от днес за утре, а изискват определено време. Понякога минава и година, може и повече. Но… След като нашите така услужливо им удължиха дерогацията на „Лукойл“ с още една година, защо те да не използват тази една година, за да трупат още печалби. Защото фактът е такъв – те трупат огромни пари и правят печалба благодарение на тази разлика между цената на суровия нефт „Брент“ и руския „Уралс“, който рафинерията получава от „Литаско“. Фирмата „Литаско“ използва рафинерията като на ишлеме – вкарват нефт на входа и получават готова продукция на изхода. Разлика между двата сорта нефт е от порядъка на 30-40 долара на барел. Нали половината от тази разлика трябваше да влиза в този Фонд за гарантиране на енергийната сигурност на България. Казвам би трябвало, защото, за съжаление, нищо не влиза и нищо няма да влезе. Просто „Лукойл“ ще използват до последно възможността да печелят и най-накрая на този процес, който няма как да завърши по друг начин освен продажба, защото това е единствената рафинерия в Европейския съюз, която остана собственост на Русия, рафинерията ще се продаде. Казват, че рафинерията била холандска, швейцарска – не, тя е руска. Рано или късно управляващите ще ги изгонят руснаците и е въпрос на време, но в момента им е изгодно да печелят, а правителството да гледа.

- Защо не влизат пари в този фонд…
- Този въпрос е към финансиста Асен Василев. Скоро имаше едно интервю на Симеон Дянков, който бе финансов министър на ГЕРБ, а сега ГЕРБ нали подкрепя това правителство и в частност този финансов министър Василев. Дянков го пита: „Асене, къде са 2,8 милиарда лева, които трябваше да са влезли в този фонд?“ Няма ги! Това е истината.

- Защо ги няма?
- Защото Асен Василев излиза и говори едни приказки, колкото да каже нещо. Асен Василев и всички около него в този кабинет са поредните слуги на руските интереси в България. 1000 пъти съм го казвал - на приказки говорят едно, когато трябва да го направят, нищо не се случва. Какво пише в дебелата книга – „по делата им ще ги познаете“. Хората в кабинета - това са схемаджиите на руснаците в България и затова ние няма да получим нито една стотинка.

- Наблюдаваме как цената на бензина по бензиностанциите леко върви нагоре. Какво очаквате на прага на зимата…
- Цените на бензиностанциите се влияят от международните пазари. Отделно конфликти като този между Израел и „Хамас“ в Близкия изток също влияят. Непредвидимостта е голям риск покрай тези войни - в Украйна, в Близкия изток. Но очаквам цените да се движат горе-долу в този диапазон, както са сега. Има и друго, защото гледам как като пуканки започнаха да се появяват войни. Не се знае още какво може да се случи.

- А това, че „Лукойл“ работи с руски петрол, който е по-евтин, не трябва ли да се отразява на цените у нас?
- Разказах вече за разликата между сорта и „Уралс“ и „Брент“. Разликата трябва да влиза в този фонд, но финансовият министър, който трябва да го прави, не го прави. И е съвсем резонен въпросът: „Къде са парите Асене…“ Той затова се чуди откъде да набави тези пари, защото не може да върже бюджета с 3% дефицит. Приходите не се изпълняват. Не може да ги вземе от „Лукойл“ и сега ще опитва през газа, като налага нещо като акциз.

- Защо „Лукойл“ не плаща, след като има решение на държавата?
- Защото фирмата плаща на някой друг, за да не плаща на държавата. Това е въпросът за милион долара. Митниците са на подчинение на финансовия министър. Нали те трябва да съберат тези пари. Защо не ги събират, а се оправдават, че има някакви нотификации от Европейската комисия. Това са си ваши вътрешни проблеми на министерството на финансите. Съберете си парите… Но те не го правят. Асен да каже защо?

- Европейската комисия се интересува от договора ни с турската компания „Боташ“. Какво да очакваме?
- Като цяло, както вече съм казвал пред ФАКТИ, този договор представлява национално предателство, защото не е подписан на реципрочна основа. През него ние вкарваме природен газ от Русия или Иран, кой знае откъде още, и го доставяме не в България, а в ЕС, тъй като сме гранична държава. Така подписаните клаузи в него са изцяло в ущърб на интересите на страната ни и на дружествата "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", защото и двете търговски дружества подписаха с "Боташ". Според мен след проверката на ЕК договорът ще бъде даден на Европейската прокуратура. Знаем, че вече е започнало разследване на сделката, сключена от служебното правителство на Гълъб Донев през януари 2023 г. "Булгаргаз" получава достъп до терминалите за регазификация на втечнен природен газ и последващия му пренос до територията на България за периода от 1 януари 2023 г. до 31 декември 2035 г. Турция ни използва като транзитна държава, а ние ще имаме само транзитна такса, ще печелят турците.

- ЕК се позовава на това, че договорът с "Боташ" представлява нарушение на конкуренцията в ЕС?
- Ще видим какво ще стане. Но да отбележа и още нещо. ГЕРБ и ДПС - като част от некоалицията, обвиняват собственото си правителство, че работи в полза на „Лукойл“ и въпреки че гласуваха удължаване на дерогацията с една година, сега ще искат незабавното прекратяване, тъй като от нея няма ефект. Това е някаква шизофрения. В тази престъпна сглобка, която крепи правителството, цари хаос и безумие. Асен Василев иска 20 лв/MWh от „Газпром“ без да има правно основание. А от „Лукойл“, където трябва да получим близо 3 милиарда лева като компенсация за разликата в цената на сорта „Уралс, който преработват и е по-евтин с $30 на барел от „Брент“, той не предприема нищо. Това е престъпно бездействие.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Според мен

    97 20 Отговор
    Е точно обратното

    Асен Василев и всички около него в кабинета са поредните слуги на американските интереси в България

    Коментиран от #34, #92

  • 3 Пич

    78 13 Отговор
    На този , мозъка му е голям като фастък , но само когато се е подул от някакво възпаление !!! Явно , Баце и Пеевски виждат сериозна възможност , да гепят Лукойл , чрез някое нарисувано врабче !!! И са впрегнали всички нарисувани врабчета от медиите , и политиката , да чуруликат правилно !!!

    Коментиран от #4, #56, #103

  • 4 Преувеличаваш

    50 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Големината на мозъка му
  • 5 пешо

    52 7 Отговор
    поредния боклук
  • 6 Бамбука

    47 5 Отговор
    На баба му хвърчилото. Кой го измисли и тоя ?
  • 7 УРА,,УРА

    58 9 Отговор
    Всички обвиняват ПП, че са американски слуги,а този умник ги обвинява, че са руски. Ясно е, че се защитава позицията на ГЕРБ и ДПС за отпадането на дерогацията.

    Коментиран от #20, #43

  • 8 А стига , бе !

    54 12 Отговор
    Още един дето Русия му е крива , че щатско-турските подметки в бг управлението са крадливи и некадърни .

    Коментиран от #93, #95

  • 9 Георгиев

    31 19 Отговор
    Сегашните управници са избрани от хората, А НЕ ГИ Е НАЗНАЧИЛ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.
    Така, че тоя няма защо да писка.

    Коментиран от #14

  • 10 Eдин

    39 4 Отговор
    Явно в политиката ( и в управлението ) едните са "руски" слуги , а другите са евроатлантически г@золизци! А за какво сме изобщо държава !?!?!? ИЗОБЩО НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА "ВЗЕМЕ" ДЪРЖАВНИЧЕСКО РЕШЕНИЕ ?!?!?!?!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мамул

    34 3 Отговор
    Чисто българската рафинерия преработва евтин руски нефт през западни фирми. На входа и изхода на рафинерията е чужда фирма и печалбата не остава в България, а рафинерията работи колкото да избие разходите. Това е мафиотска схема и дори в "Литаско" да има руснаци тези пари са в долари и в западни банки.
  • 13 Куха лейка

    28 9 Отговор
    А ти чий слуга си псевдо експерте.... явно не си на бг държава.. продажен боклук
  • 14 Посолството

    20 5 Отговор

    До коментар #9 от "Георгиев":

    Найчо ... посолството не хората

    Коментиран от #48

  • 15 българин

    25 9 Отговор
    радев го е яд че си вкара автогол с големите боклучави измамници кокорчовците доста ще окрадът но добре че им остава малко
  • 16 стоян

    11 24 Отговор
    Браво за точните думи на Красимир Манов

    Коментиран от #69, #81

  • 17 Последния Софиянец

    8 24 Отговор
    ще висят пак закачени по стълбовете русоподлогите

    Коментиран от #71

  • 18 ТаУмВзе

    7 22 Отговор
    Но от мен да знаете, няма по пропаднало, продажно и пошло от пияния ватник и съдрния му прегладнел бегераб!

    Коментиран от #32

  • 19 ТаУмВзе

    4 14 Отговор
    Ако и днеска оная пияната не ни плати взятките се отказвам и ще си прося пред църквата, ако я отворят!

    Коментиран от #37

  • 20 Хммм

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "УРА,,УРА":

    Незнам за ГЕРБ но Доган отдавна е хвърлил мерак на Лукойл.

    Коментиран от #25

  • 21 честен ционист

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Аз това го повтарям от година и половина назад във времето.

    Коментиран от #26

  • 22 Кой е този

    18 5 Отговор
    Световно неизвестен експерт,който дрънка глупости и празни приказки???!!!
  • 23 БОЙКО, ШИШИ И ЗЛАТЕВ ЩЕ ЛАПНАТ

    16 0 Отговор
    Рафинерията ! Работата е опечена !
  • 24 Каунов

    12 8 Отговор
    Напълно вярно, кокорчо е руски човек. Както и Хр. Иванов, чиято майка е израстнала в Русия, майка и е рускиня, а Бойкикева-.майката на Иванов бе главен цензор на издателство Наука и изкество по комунистическо време, кадър на ЦК на БКП. И Йорданова от Кубрат с пилешкия си мозък е руски човек, и онзи от Крушари, Толбухинско-син на партиен секретар-също. Тия хора не са дошли за добро да управляват, а да си напълнят джобовете.

    Коментиран от #28

  • 25 Шиши е партия с Боко ,Доган чака

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хммм":

    Само вноските по сметка и му дреме !
    Ще я лапнат рафинерията на без Боко не става
  • 26 ТаУмВзе

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "честен ционист":

    Ако няма политяги в Панделата сме фира. Не че ако има осъдени не сме Приключили вчера, но...
  • 27 хасковски хитрец

    9 10 Отговор
    Кокорко няма убеждения, важното е да падат мангизи. Дали ще са руски-не го интересува. Но действията му сочат, че е човек на руснаците- не обича интелигенцзията, гледа да си пълни джобовете, прокарва руски интереси, коварен като "човек" и мазен към богаташите, угажда на едраия руски капитал, хасковски хитрец. Повече власт няма да видят, сега бързат да опоскат държавата.
  • 28 Бойкикева оглави комитета за

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Каунов":

    Освобождаване на Меди Доганов/ Ахмед Доган от затвора ! Ицко е доганов човек ,затова и министърче беше ,но той милия за нищо не става ! И Шиши е спонсор на ДъБъ
  • 29 При пазарни цени на горивата

    21 2 Отговор
    разликата в цената между сорта и „Уралс“ и „Брент“ НЕ трябва да влиза в никакъв фонд ...... това си е печалба на самият Лукойл и се нарича "конкурентно предимство" а после тази печалба (ако има такава) държавата да си я облага както на всички други фирми по един и същ закон. Лукойл не е бюджетна касичка според мен а частна компания. Нещо държавната русофобия се превърна в политика нямаща нищо общо с пазар и пазарни принципи. Давате ли си сметка че в момента протича процес на комунистическа национализация ? А?

    Коментиран от #41, #52, #90

  • 30 вън от съмнение

    6 10 Отговор
    Още малко им остава. но, че са руски хора, вън от съмнение!
  • 31 Какъв експерт

    14 3 Отговор
    Е тоя схемаджия. На него играта му е Боташ. И сега много го е яд.
  • 32 Разбира се че има

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "ТаУмВзе":

    Българска козяшка изтривалка която щави хазната безогледно
  • 33 Ми дайте същите принципи

    16 0 Отговор
    И на веригите хипермаркети тогава да приложим. Представяме си че са руски и готово. Ами ако бяха ?
  • 34 ДОТУК

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Според мен":

    Василев защитава изцяло руски интереси.Няма повече да пускаме глас за тях. ДОТУК!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Така се забатачихме с тази

    16 2 Отговор
    Атлантическа русофобия на управляващите че от зле вървим към много зле. Никаква логика няма в Атлантизма и просто си унищожаваме икономиката и държавата . Толкова прости и продажни "управленци" в историята на България като държава сигурно е нямало.
  • 37 :))

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "ТаУмВзе":

    С поткупи ли ти плащат?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 слуги на руските интереси в България

    10 4 Отговор
    От 34 години е нямало. Слуги на Американските интереси в България е имало и има, които опити правят да балансират между здравата логика и американският слугинаж и винаги слугинажа е надделявал за жалост. Колкото американският слугинаж е ставал по явен и реален толкова по зле за България е ставало. Нищо пазарно и разумно няма в намесата на Държавата в работата на Лукойл . Пазарно може да е, ако Държавата през държавна фирма купи Лукойл..... Но как ще го оперира после е въпроса. Иначе пари има. По малко са и от парите за американските тенекии на чертеж даже....
  • 41 Демократ

    4 10 Отговор

    До коментар #29 от "При пазарни цени на горивата":

    Печалното е,че такива като тебе антибългари винаги защитават руските интереси и това национално предателство е причина да сме на дъното. Енергетиката е основата на икономиката и затова ,когато е изцяло предадена на Русия, държавата е обречена. Затова няма .азработка на собствени източници, няма никакво развитие освен огромен пладнешки грабеж и съсипване на икономиката. Румъния е пример какво значи да си независим от Русия енергийно и не само, когато имаш национална политика. Русия е империята на злото и само злини се случват на свързаните с нея държави.

    Коментиран от #49, #50, #58, #64

  • 42 Костов продаде Лукойл

    9 2 Отговор
    Голяма хубост направи. Въобще цялата приватизация...... Голяма хубост

    Коментиран от #59

  • 43 За бунището

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "УРА,,УРА":

    ГЕРБ руски слуги,сега ПП/ДП руски слуги,ДПС от десетилетия са руски слути... пълна шизофрения или? Или чисто и просто кокошкарско-андрешковски сметки как да се нъпълни конкретен гушляк. Вкупом непротребни станали са и са за бунището.
  • 44 един

    3 4 Отговор
    Тоя съвсем ми падна в очите!Мисли си,че като играе на моменти прозападно, ще подведе и излъже мнозина,а не си дава сметка, че и с една дума да защити комунистическото Статукво,цялата му "прозападност" отива на вятъра!Накратко,скрита комунистическа лимонка!
  • 45 един

    7 2 Отговор
    Тоя докато никой не го познаваше,сега и той взе да не излиза от студията,ясно е защо!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 разликата в цената между сорта „Уралс“

    11 3 Отговор
    и „Брент“ НЕ Е работа на държавата сметки да прави и себестойност на крайният продукт да изчислява. Просто е абсурдно като пазарна логика даже. Това си е работа на мениджмънта на самия Лукойл. Нещо в голяма заблуда са някакви млади помиярчета, празни костюмчета. Ролята на държавата е друга . Данъците да си събира и те да са универсални за всички. Руснаци, Китайци, Американци, Албанци ...... Все тая.....
  • 48 Георгиев

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Посолството":

    Ами гласувай за такива, които няма да ходят в посолството.

    Коментиран от #65

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 антибългари винаги защитават руските

    13 3 Отговор

    До коментар #41 от "Демократ":

    интереси =======я у лево с тези тъпи слогани малоумни. Всички виждаме какъв погром точно Атлантиците осъществяват. И като се пишеш "Демократ" осъзнаваш ли че не само не си такъв но и представа си нямаш даже какво е демокрация ? Ако си мислиш действително че Атлантическият нацизъм и атлантическата диктатура на атлантическото малцинство в България е демокрация в грешка голяма си младеж.

    Коментиран от #79

  • 51 Да не забравяме най важното в момента

    8 2 Отговор
    Атлантическите партии в България трябва да се разглеждат от хората като една обща листа и въобще в имената и кандидатите им да не се задълбочава човек. Пишеш ги всички в графа "предатели и подкрепящи нацизма" и преключваш с тях. Клонирането на Атлантическите структури не трябва да заблуждава хората относно тяхната вредност. Няма по-вредни и още по-вредни, те са си принципно вредни и хората не трябва въобще в личността на излъчените кандидати да се заглежда даже ! Мислете с главите си и гласувайте по съвест приятели....
  • 52 ПИЧА-ГА

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "При пазарни цени на горивата":

    Мточно тъй, само че ти говориш за пазарна икономика от чист вид, а такава няма никъде.
    За ненамеса на държавата в бизнеса най-много реват либерастите, но правят точно обратното.
    И освен, че се месят в икономиките на собствените си държави - правят го и с икономиките на чуждите, като например санкции, ограничения, мита...
    Това е пазарна икономика, ама по хамерикански!
  • 53 Дедо ви...

    11 1 Отговор
    Свиреп скандал за пари в некоалицията. (Дерогация-недерогация, правителство-неправителство, реформи-нереформи, конституция-неконституция, служби-неслужби, Лукойл-Нелукойл, Газпромекспорт, Булгартрансгаз, милиони-милиарди, кой с кого играл на карти, ала-бала...) За каквото и да се карат, става дума за пари, които някой иска да открадне.
  • 54 И така не разбрах

    0 2 Отговор
    Какво точно предлага Асен Василев
  • 55 Рубльов

    2 6 Отговор
    Разбира се, че са руски слуги. На Ичо баба му даже е рускиня, майка му- полурускиня, кадър на Партията, номенклатура на ЦК на БКП, човек на Стоян Михайлов, Мирчев-също- баща партиен секретар, Кокорчо-лаком за пари, ако трябва ще служи и на марсианците за пари. Ако Копейкин олицетворява копейката, тези олицетворяват долари и евра, каквито обичат руските олигарси.Копейкин е дребна риба в сравнение с тая ненаситна напаст.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 И така не разбрах също

    7 1 Отговор
    Какво точно предлага и Красимир Манов ? Въобще нищо не разбрах от този буламач
  • 58 ПИЧА-ГА

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Демократ":

    Ъхъ, те и хамериканските тецове с фиксирана печалба всъщност са руски...
    И ще подарим старите руски реактори, за да вземем нови руски...
    Лошото е, че като се родиш неинтелигентен ти остава за цял живот!

    Коментиран от #61, #66, #78

  • 59 с. Драгалевци, Софийско

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Костов продаде Лукойл":

    Костов е Санкин.
  • 60 разликата в цената между сорта „Уралс“

    9 2 Отговор
    и „Брент“ ако е работа на държавата, да питам а разликата в цената между сухо мляко от Чернобилско Украйна и истинско краве мляко на кого е ?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бай Сали от Павлекени

    3 0 Отговор
    Да ви кажа впрочем пичови, че по евтино ми излиза в ярмата на прасетата по един литър олио да изсипвам от колкото фураж белгийски да купувам
  • 63 Чекмедже бабаит

    5 0 Отговор
    как не видях една статия за слуги на западните интереси или агенти или вредни англофили/американофили. Даже бедната ни баба от Каспичан ще се окаже по-вредна за България от изброеното горе
  • 64 Зад лозунги си криете

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Демократ":

    Алчността! Та нали Костов - уж атлантика продаде рафинерията на смешна цена.Това че политиците крадат безогледно не може да се оправдава с измислени лозунги ,руски интереси ",смешно .Руснаците ли фалираха Булгартабак ,КТБ, БТК ,Кремиковци ?
    Те ли унищожиха селското стопанство, та се внасят канцерогенни боклуци ?
    Те ли разпределят скъпите обществени поръчки?

    Коментиран от #77

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 И хранителните стоки май са

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "ПИЧА-ГА":

    Руски ,нали ? Като си,,интелигентен " за цял живот ,обясни икономическата логика ?Ценообразуването и качеството за България, на стоки и услуги ?
    А ОМV,Shell,Romtrol,Еко и те ли са руски?

    Коментиран от #86

  • 67 Шоп

    4 1 Отговор
    Тоя “експерт” е опашат лъжец и циркаджия

    Коментиран от #76

  • 68 Ами сега

    6 0 Отговор
    Хайде да се съсредоточим:
    До сега бяха слуги на посолството. Хаха. Сега на Русия.
    А ти не си ли слуга на Герб и ДПС?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Анди

    3 2 Отговор
    Не са слуги, а са ужасно алчни, корумпирани и некадърни, и по тази причина изпълняват американските поръчения толкова калпаво, че понякога са в руска полза, НО винаги в българска вреда.

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Интересно

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Анди":

    Как се изпълняват американските цели, пък сме в тотална руска зависимост, продадена е българската неприкосновена черноморска граница в Камчия на Кремъл за шпионска балканска централа , цялата ни енергетика е подчинена на Русия 34 години ,руски олигарси държат икономиката, наши олигарси са руски възпитаници, наша църква я нарекоха руска ,400,000 руснаци са с български паспорти, цялото Черноморие е окупирано от руснаци, руски олигарси притежават българска земя навсякъде из България, групировката ТИМ владее половин България, борисовия руски поток прокарва газ през България за Европа ,за започне Путин войната срещу Украйна и газовия терор над Европа. Всички путинороби имате една гънка в мозъка и по нея тече кремълска пропаганда, не виждате, не чувате и не мислите, няма с какво.САЩ са виновни за всичко в България, не руско-българската мафия, която управлява държавата.
  • 73 някой да се престраши

    2 1 Отговор
    да каже истината !
  • 74 Пустота и апатия...

    4 0 Отговор
    Че са слуги, слуги са всичките ни политици. Но са слуги на собствените си интереси. Най-отвратителното е, че сме съучастници и помагачи в ликвидирането на България като суверена държава и на българите като етнос.
  • 75 Факти

    3 0 Отговор
    Хасковски хитрец е Делян Добрев. Нищо не направи за град Хасково. Кварталите деляне, е време за тях, а народа не му е до рафинерии и крадци на едро, нито за Русия им е, както и за САЩ, анадънму линди булфар Ага Деляна
  • 76 уйко калеко

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "Шоп":

    Много ме е яд когато разни експерти приказват приказки от хиляда и една нощ.Споменава се от всички общата дума ЛУКОЙЛ.Обаче в страната ни има два отделни субекта на ЛУКОЙЛ РУСИЯ .ТОВА СА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ БУРГАС(РАФИНЕРИЯТА ) И ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ.И двата субекта са собственост на ф-ма ЛИТАСКО КОЯТО Е ДЪЩЕРНА НА ЛУКОЙЛ РУСИЯ С ГОЛЕМИ ЗАПАДНИ ИНФЕСТИТОРИ.ПО ОТНОШЕНИЕ ДЕЙНОСТА НА ЛУКОЙЛ РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ ХЛЯБА И НОЖА СА В ЛИТАСКО СЪС СЕДАЛИЩЕ ШВЕЙЦАРИЯ ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕ ДАНЪЦИТЕ.За мен има два варианта по отношение на тази фирма.или нейната дейност е в съответствие на европейските регламенти или както по горе писах западните капитали наляти в ЛИТАСКО работят много добре В УЩЪРБ НА СТРАНАТА НИ..Затова според мен е неправилно да се казва ЛУКОЙЛ НЕ ВНАСЯ ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ.ЛУКОИЛ Е МНОГО ОБЩО ПОНЯТИЕ ,С НЯКОЛКО ДУМИ БАНИЦАТА ЛУКОЙЛ ТАКА Е РАЗПРЕДЕЛЕНА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ПОЛУЧИ ОТ НЕЯ ПАРЧЕНЦЕ ПОНЕ.

    Коментиран от #85

  • 77 Демократ

    3 2 Отговор

    До коментар #64 от "Зад лозунги си криете":

    34 години се разиграва сценарий на руско-българската мафия, която управлява България от 9.09.1944 г., донесена на щиковете на съветската армия и досега няма отърване. ДС-КГБ ,БКП кастата държи властта, парите и контрола и липсата на лустрация е причина за днешното положение. Румънците екзекутирана диктатора Чаушеску и забраниха със закон на цялото престъпно обкръжение да участва във властта и държавата се развива и защото няма зависимости от Кремъл. В България има хора,които плачат за националния предател диктатора Живков, уж комунистическия режим беше обявен за престъпен, пък престъпниците управляват. Няма как да мръдна от клещите на ДС-КГБ, докато търпим това.
  • 78 Демократ

    0 3 Отговор

    До коментар #58 от "ПИЧА-ГА":

    Когато в главата ти кънтят единствено кремълските опорки и не чуваш,не виждаш и не мислиш ,така ще е.
  • 79 Демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "антибългари винаги защитават руските":

    Сигурно можеш да четеш,като не можеш да мислиш, да виждаш и да чуваш. Който чете, знае.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 виктория

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    танчо,ти нормален ли си!!! да се откажем от евтиното и да купуваме скъпото,така ли троле!!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Макробиолог

    3 2 Отговор
    Тоя не е експерт ,а банално полит коректно дрънкало.Първо--Лукойл не е руска ,а мултинационална.Най елементарното доказателства---оперира и в момента в САЩ,като има наложени секторни санкции...тоест внася евтини деривати от руските си рафинерии, а печалбата падаща се на руския дял в компанията се внася по техни сметки в америк банки,не може да се репатрира в Русия ,но си е техен актив...Второ --разликата между Брент и Уралс не е 30-40 ,а 10-15 долара,60 долара таван не работи и няма шанс да проработи.,търсенето варира в тесни граници,предлагането прави същото. Ако извадиш руския нефт от уравнението следва автоматично световна криза/катастрофа....Трето ---като не искаш Южен поток,получаваш Турски потокА защо е транзитен и защо въобще го построихме??Защото гепихме през КТБ едни пари на Путин за южен поток,крачета за БГ няма защото на крадци не може да се има доверие.
  • 84 баба Ванга

    4 2 Отговор
    Мафио-енергитикът Манов сипе лъжи и безсмислици! Какво направи Кокорчо с руските фирми:1.Накара Лукойл да плати Данък печалба за пръв път от 16г/Бойко не посмя/.2.Поправи "грешката" на ТИКВОНИЙ с ниската такса за транспорт на газ по Турски поток с допълнителна такса от 20лв/.Mw, което е в интерес на България.3.ГЕРБ се правят на атлантици и искат да махнат дерогацията на петрола, за да създадат проблем на Правителството, в което ги изнасилиха да участват и вземат преднина на изборите! Въпреки плача на Добрев за цените, какво прави ГЕРБ и Борисов 12г.за да не ни граби Лукойл с цените!?!
  • 85 Експерт

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "уйко калеко":

    Уйко, от 2022г. под натиск на финансовия министър Василев, Лукойл започна да плаща данъците в България, вкл.Данък печалба.

    Коментиран от #94

  • 86 ДАНС

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "И хранителните стоки май са":

    Горивата в България са 92% на Лукойл вкл.и акцизните складове, които Костов продаде на руснаците с рафинерията!!!На кого даже зиностанциире е без значение.
  • 87 Пернишки идьот

    0 0 Отговор
    Ша продадеди ама у Швитцерланд ивентуално и пак същото тоЗ Фекал М/У другото Знае ли как са Процедира с Мародерите ?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ИНЖ

    2 2 Отговор
    Тоа "експерт" не си го спомням във времената, когато Боко-Т играеше карти и тенис с Вальо Златев, Барселонагейт и др. А сега е "лъв"!!!
  • 90 Едуард Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "При пазарни цени на горивата":

    Съгласен съм с Коментара!
  • 91 Тома

    3 0 Отговор
    Ами нали ако не се защитават руските интереси ще дойдат едни вежливи хора от русия и ще стане една като на къро и трактора
  • 92 Селянин

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Според мен":

    Ако 45 год бяхме с САЩ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ЛИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ Виж Коя с Русия Сев корея и Венецуела като тях ли искаш да стане ме

    Коментиран от #96

  • 93 Един път

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "А стига , бе !":

    Да отворят граница с Русия и да идем умните хора там да живеем Там е рай Явно не си от умните Щом още си в България
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 На друг

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "А стига , бе !":

    Все САЩ им е крива Пък на всички комунисти децата им са там а не в Русия
  • 96 ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Селянин":

    проблема е че сме по зле от тия които си посочил
  • 97 каунь

    0 0 Отговор
    зелен пъпеш!
  • 98 коварни хора

    2 0 Отговор
    Хр. Иванов също е типичен руски човек-по физииономия, начин на изразяване-много думи, малко съдържание, хлъзгав, непостоянен, направил шкемби от алкохол, ядене, застоял живот, въглехидратени и мазни храни, лоши чувства. Цялата им сбирщина са руски хора и са наследници на видни комунисти и ченгета.
  • 99 Надежда Крупская

    2 0 Отговор
    Тази от Кубрат, която даже бе и министър-Боже, боже, боже,боже- има типична руска физиономия, руска мамаша- простовата, елементарна, но ннахална и службашка, лакома за власт, постове, облаги. Едно време слугуваше на Паскалев, когато бе министъър при "царя", сега отиде при тия. Няма убеждения, то какви убеждения да има един прост човек?
  • 100 Казуар

    0 2 Отговор
    Другарю Манов, какви интереси са ти засегнати, че така плюеш по студиата.
  • 101 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Пологите на терористичната просия са навсякъде!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Неизкуствен Интелект

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Нима е възможно "енергиен експерт" ДА НЕ ЗНАЕ, че "единствената рафинерия в Европейския съюз, която остана собственост на Русия" не е руска? Те не само го казват, че рафинерията е холандска, или швейцарска – фирмата майка на Литаско е регистрирана в Нидерландия, при това в регистъра където е по-трудно да се видят реалните собственици (има такъв и дори е качена на борсата им!!!). За нея се знае само, че 78% са притежание на най-старата нидерланска банка, а дали тя е руска силно се съмнявам.
  • 104 истински aквалебристи

    1 0 Отговор
    и заслужили артисти са сегашните управляващи те са толко безгръбначни и меркантилни че могат да лижат на две места едноврременно стига да са на далаверка проблема им е никакъв