Last news in Fakti

8 Декември, 2013 11:13 2 588 4

Проф. Вучков: Ученици си стискат пъпките в час, вместо да внимават

  • юлиан вучков-
  • учениците-
  • училищата-
  • образование-
  • парламентът

Парламентът се е превърнал в клюкарница и не е добър пример за подрастващите, смята колоритният професор

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

30% от учениците с лошо поведение и нисък успех трябва да бъдат изключени от училищата, в противен случай средното образование ще пропадне. Това заяви проф. Юлиан Вучков в предаването "Пуснете водата" по 7.

По думите му, слабите средношколци дърпат назад и тези, които залягат над уроците. Обиждат ги, че са зубъри и ги карат да се чувстват виновни заради своята старателност. Повечето от училищата обаче не са съгласни да изключват ученици, тъй като така губят средствата за тях.

В момента в класните стаи се прави всичко друго, но не и да се учи – момчетата слушат рап музика, момичетата си следят пъпките и се гримират, други карат ролкови кънки, а болшинството от младежите стоят повече в тоалетните, отколкото в час, заяви проф. Вучков.

Според него обаче не само децата са виновни за създалата се ситуация. Повечето от тях нямат добър пример нито у дома, нито в обществото, дори и парламентът не е база за добро поведение, а се е превърнал в клюкарница.

Вучков не отрече, че има около 15-20% деца, които са старателни и искат да учат, но за съжаление мнозинството мрази училището, мрази уроците и не чете. Вучков заключи, че гимназиалното образование в момента е катастрофално, никога не е било толкова плачевно и агонизиращо. Във ВУЗ-овете нещата са малко по-добре, защото част от "калпазаните" отпадат и има шанс за повече добри деца, допълни колоритният професор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Ми прав си е!
  • 2 Stone Kold

    2 0 Отговор
    30% от учениците с лошо поведение и нисък успех трябва да бъдат изключени от училищата, в противен случай средното образование ще пропадне.


    образованието отдавна е минало...сега са у4еници потомците на бесните мутри от 90 години с този ген няма оправия...вси4ко отдавна е изпуснато и няма оправия с генните модулаций.....трябва такова поведение да се с4ита напълно нормално....
  • 3 comment

    2 0 Отговор
    Няма да бъдат никога изключени, защото изключено дете означава намаляване бюджета на училището. И децата много добре го знаят.
  • 4 Някой в Bg.

    1 0 Отговор
    Съгласен съм, че е прав. Вече няма морални ценности в, които да се възпитават, да не говорим, че на голяма част им липсват 7-те години. Лошото е, че и учителите не са това което бяха и трябва да бъдат.