Last news in Fakti

5 Януари, 2024 13:01 2 674 133

Асен Генов: Радев никога не е спирал да дава знаци към Кремъл

  • асен генов-
  • румен радев-
  • пилон-
  • рожен

Преди няколко дни стана ясно, че президентът Румен Радев е подписал декларация в подкрепа на семейството заедно със сръбския си колега Александър Вучич и унгарския премиер Виктор Орбан. И тримата обаче са критикувани заради проруския си уклон

Асен Генов: Радев никога не е спирал да дава знаци към Кремъл - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това, че Русия през мнения на руски високопоставени политици гледа на нас като на троянския кон на Русия в ЕС е нещо, което знаем отдавна. Ако сравним нашите дейци на руския геополитически фронт в България обаче с мащаба на размаха на Орбан, например, те по-скоро не са троянски коне, а магарета в ЕС. Темата за семейството е официална политика на режима в Русия. Тази година е обявена за година на семейството. Този тип политиканстване естествено е в синхрон с руската доктрина и пропагандна машина, която действа доста безконтролно у нас. Радев никога не е спирал да дава знаци към Кремъл.

Това заяви пред ФрогНюз Асен Генов.

Преди няколко дни стана ясно, че президентът Румен Радев е подписал декларация в подкрепа на семейството заедно със сръбския си колега Александър Вучич и унгарския премиер Виктор Орбан. И тримата обаче са критикувани заради проруския си уклон. Нещо повече - подписването на тази декларация идва и в контекста на новата 2024 г., която в Русия е обявена за "година на семейството". Случайно ли е това?

С Асен Генов коментираме още темата за пилона на Рожен, който се оказа със скъсано знаме, след като само преди около половин година бе открит с фанфари и патриотичен патос. Патрон на тази инициатива е президентът Румен Радев, който по време на откриването на пилона си позволи да заяви, че Украйна настоява да води войната си с Русия.


Какво още каза Асен Генов пред ФрогНюз? Ето и цялото интервю:

Господин Генов, почти половин година измина от откриването на скандалния пилон на Рожен. Вчера обаче се видя как българското знаме виси скъсано и няма и помен от патоса на патриотите, който се вихреше преди месеци в защита на пилона. Защо се получи така?

Не бих определил пилона като скандален. По-скоро имаше доста спорове в обществото около стойността на символите - да развееш българския национален флаг е символно действие. Безстопанственото отношение след това също. Това показва доста елементарно отношение към темата с патриотизма. Темата за стопанисването на обекта беше тема и по време на строежа, и по време на откриването на пилона. Въпросът със законността на обекта намери своето решение, но изглежда все още остава открита темата за това кой трябва да се грижи за него. Това означава и грижа за самото национално знаме.

Кой всъщност трябва да се грижи за пилона на Рожен? Проектът беше осъществен под патронажа на президента Румен Радев. Появиха се коментари от БСП, че именно държавният глава трябва да отговаря за поддръжката.

За президента е ясно - той използва всяка една възможност да надгражда своя публичен образ. Той наистина се оглежда в телевизионния екран, а не в огледалото. По отношение на неговия патронаж - да, той би трябвало да повдигне въпроса, ако наистина се чувства все още патрон на инициативата, но отговорността е на хората, които го изградиха. Лошият имидж от лошото стопанисване със сигурност отива като политически товар върху гърба на президента.

Възможно ли е да очакваме реакция от негова страна?

Редно е. Ако той е патрон на никаква инициатива и тя изглежда неглижирана, най-малкото той трябва поне по неофициален канал да се свърже с фактическия собственик и да потърси сметка. Това е неуважение към национален символ. Но мълчанието му е показателно - Радев използва тази пиар възможност, показа се там, произнесе пламенни слова, горделиво стоеше пред знамето на фона на пилона и от там нататък интересът изчезва.

При откриването на този пилон президентът всъщност си позволи да каже, че Украйна настоява да води войната си с Русия. Коментарът му предизвика яростни реакции и бе определен като недопустим.

Президентът Радев със своята позиция по значимите и свързани с националната сигурност на България геополитически въпроси показва своята несъстоятелност и несъответствие с националния ни интерес - силна Европа, която е в състояние да се отбранява сама. Радев очевидно не е отстъпил и крачка назад от своите геополитически идеи и убеждения, които са по-скоро в синхрон с руския геополитически интерес, а не с нашия.

Но все пак държавният глава призова България възможно най-бързо да се присъедини към Шенген.

Представяте ли си какво би станало, ако президентът каже, че не трябва да влизаме в Шенгенското пространство? Следващата стъпка е да подложи на съмнение и членството ни в НАТО и ЕС. Не смятам, че Радев има достатъчния кредит на доверие, за да изрази такава позиция, която би била аналогична с тази на “Възраждане”.

Българите сякаш криворазбират патриотизма. На какво се дължи това според вас? Смятате ли, че сме обречени да повтаряме същите грешки?

Патриотизмът, струва ми се, не означава да развееш десетки квадратни метри на стотици метри надморска височина. Това са много повече елементарни неща - например да изхвърляш боклука в кошчето и да поддържаш града, в който живееш, чист, да спазваш например Закона за движение по пътищата. Това е най-елементарно, житейско ниво на патриотизъм.

А иначе, когато говорим за държавата, бих пречупил въпроса през общата ни колективна сигурност в рамките на българското общество и като част от няколко значими съюза - ЕС и НАТО. Всичко останало е псевдопатриотизъм.

Споменахме критиките на БСП спрямо Радев по отношение пилона на Рожен. Възможно ли е това да ескалира до ново напрежение между левицата и държавния глава или по-скоро става дума за пореден популистки напън?

Напрежението между БСП и Радев е част от цялостна игра и напрежение между няколко политически обекта в България и един квазиполитически обект - “Възраждане”, БСП и Радев. Това е израз на усилието на различните субекти да спечелят един определен, ясен политически сегмент в българската политика. Тепърва ще виждаме все по-ясно очертанията на тази политическа линия, която е в разрез с двете основни характеристики на България във външната политика като член на ЕС и НАТО.

Тази година е предизборна и ще мине през европейски парламентарни избори. Въпросът с Шенген също е важен - трябва да се поздравим с присъединяването ни по въздух и вода, но има някои важни неща и не бива да бързаме да гърмим шампанското.

Тепърва трябва да се изясни въпросът с пълното ни присъединяване по суша. Това е същественият въпрос и за бизнеса, ако щете. Предстои да видим решение в Европейския съвет и нямаме яснота след 31 март какво ще стане. От друга страна - България и Румъния не могат колективно и произволно да отворят границите си като “мини Шенген”.

България продължава да зависи от Австрия. Австрийският канцлер Карл Нехамер каза, че все още има дълъг път до пълното ни присъединяване към Шенген и ЕС трябва да се защити ефективно срещу неконтролируемата миграция и ще настоява за това. Тоест Австрия може да продължи да използва тази тема за вътрешнополитическите си проблеми. В страната предстоят избори.

Тоест е рано да празнуваме?

Рано е. Да, звучи добре - по Коледа стават чудеса, има възторжени коментари по въпроса, но все още нищо далеч не е ясно. Самото нидерландско решение също до известна степен е вътрешнополитическо. Предстои нов кабинет. Ясно е, че Марк Рюте има интерес да получи подкрепата на България по отношение на евентуалната му кандидатура за шеф на НАТО и печели точки, но предстоят гласувания и в Нидерландия. Решението им не е нито категорично, нито ясно. И то е витиевато. И отново е въпрос на отношенията между България и Нидерландия. Рано е. Можем да се порадваме, но нека запазим овациите за деня, в който видим решение на Европейския съвет.

Споменахте изборите за Европейски парламент. В цяла Европа сякаш се наблюдава вълна на крайнодесните популистки формации. До какво може да доведе всичко това и какво можем да очакваме?

Ще се огранича само до България. У нас със сигурност ще видим много по-познатите води, в които ще плуват точно онези политически сили, които бих определил като евроскептични. Ако на ниво местни избори антиевропейската тема трудно може да се преведе през дупките по пътищата, то евроизборите са идеалната почва за точно тези формации. Тепърва ще видим много жестока борба именно за този електорат. Темата за миграцията със сигурност ще присъства - фалшивата новина, че България се е съгласила да приеме пълчища от мигранти. Затова отговорността на медиите и хората, които говорят, е голяма. Смятам, че ще видим жестока и основана на фалшиви новини кампания.

Една новина през последните дни мина между капките в публичното пространство преди дни - тази за подкрепата на президента Радев на декларация в защита н семейството. Заедно с него застанаха колегите му от Унгария и Сърбия. Александър Вучич, заедно с унгарския премиер Виктор Орбан, е сочен за “троянски коне” на Русия. Можем ли да говорим за съвпадение?

Това, че Русия през мнения на руски високопоставени политици гледа на нас като на троянския кон на Русия в ЕС е нещо, което знаем отдавна. Ако сравним нашите дейци на руския геополитически фронт в България обаче с мащаба на размаха на Орбан, например, те по-скоро не са троянски коне, а магарета в ЕС.

Темата за семейството е официална политика на режима в Русия. Тази година е обявена за година на семейството. В този смисъл този тип политиканстване естествено е в синхрон с руската доктрина и пропагандна машина, която действа доста безконтролно у нас.

Радев никога не е спирал да дава знаци към Кремъл. Нашият президент в Европа е европеец, а в София - московец.

Един паметник в центъра на София отиде в историята - МОЧА в крайна сметка бе демонтиран и в момента се чуват намерения за премахването и на други монументи на съветската окупация от централните части на български градове. Ще има ли резултат?

Премахването на МОЧА има един основен дефицит. Няма ясно формулирана политическа теза - ние премахваме този монумент, защото исторически това е правилното решение, защото за обществото е важно да се освободи от пропагандните символи на един престъпен режим.

Това не е войнишки паметник, подобно на тези във Виена и Берлин, където има хиляди загинали съветски войници за освобождението на тези страни. У нас е различно. Опитът да се завоалира това като реставрация, рехабилитация на обекта носи един огромен риск отново да се заглуши важният въпрос за обществото и да се замете разговора за комунистическото наследство.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този,

    116 20 Отговор
    освен че са го хванали за шикалките, са му смъкнали гащите и навели до земи.

    Коментиран от #10

  • 2 Хахахаха

    118 16 Отговор
    Киро и Асен плащат на американците да ги обичат! До къде стигнаха само!😂😂😂😂😂
  • 3 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    123 14 Отговор
    "Момчето" с розовите бузки, а вероятно и прашки, се показа,
    за да ни напомни, че все още съществува...
  • 4 За няколко долара повече

    107 14 Отговор
    И този трол да заработи някоя пара.
  • 5 така е ,

    83 15 Отговор
    за разлика от вас дето постоянно сте се н а г ъ з и л и към посолствоТо .
  • 6 ааааа

    108 18 Отговор
    на този пос.ерко все Радев и Русия са му в устата

    Коментиран от #37

  • 7 Че той

    18 86 Отговор
    радев си възпитаван като ватник от малък! Какво знаци да дава?
  • 8 КОТарАК

    21 86 Отговор
    не надценявайте много Радев-той е един про ст шапкар! не можа и да измисли нищо по-умно от Кирчо и Кокорчо-и те го предадоха / просто се опитва да играе на 2 стола , но не му стига интелекта и юмрючето за това! ТОЙ не е и за Кремъл , вживява се се в ролята на балансьор някакъв , държавник , без ресурсите и капацитета за това! а че е много над ШИШИ и ТИКВУН по честност-безспорно е

    Коментиран от #60

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Той сам бе

    57 10 Отговор

    До коментар #1 от "Този,":

    Този сам се е навел.

    Коментиран от #103

  • 11 нннн

    52 8 Отговор
    ППДБГЕРБДПС никога не са спирали да дават д.... на Брюксел и Вашингтон. НаШТ д...., де
  • 12 Логично е

    15 71 Отговор
    Ми, той руския чорап това работи.

    Ви да не мислехте, че е български президент?

    Коментиран от #14, #126

  • 13 Българин

    71 14 Отговор
    А ти накъде даваш знаци,продажнико.Отвратително е да те слушаме и гледаме.Омразата ти към президента отдавна я знаем.Но ти неможеш да се намажеш на малкия пръст на президента.Просто си никой.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мдааа

    46 11 Отговор
    Руски депутати отишли при Путин и му заявили:
    - Владимир Владимирович, смятаме да ви направим импийчмънт!
    Путин се изправил и невъзмутимо започнал да си разкопчава дюкяна.
    - Ама Владимир Владимирович, какво правите?
    - На Бил Клинтън преди да му направят импийчмънт, нали знаете, какво му правеха- още по невъзмутимо отговорил Путин.

    Коментиран от #132

  • 16 Бг сбърканяк

    11 45 Отговор
    Пилона трябва да е на мястото на МОЧА, а не на Рожен.
  • 17 Българин

    73 17 Отговор
    За Радев дори това е похвално.Единствения политик,който защитава българските национални интереси.А ти Асене си продажник.
  • 18 БСП на Бунището

    14 44 Отговор
    Ето какво ни бяха подготвили Русофилите с областен управител на София от Атака Пехливанов..Цитирам -
    "В заключение ще си позволя да изразя становището си, че предложението на Посланика на Руската федерация (Елена Митрофанова бел.ред.) за поемане на разходите за обновяването и поддръжката на ПСА ( МОЧА) в София за сметка на Руската федерация е в интерес на Българската държава и приемането му не съставлява какъвто и да е политически акт. От тази гледна точка, реципрочно би било от страна на Българската държава да предостави безсрочното и безвъзмездно право на ползване върху Паметника на съветската армия в гр. София на Руската федерация и съпровождащия му терен..."
    Представяте ли си - центъра на София безсрочно и Безвъзмездно собственост на Руската Федерация...

    Коментиран от #124

  • 19 1111

    61 12 Отговор
    Асене ти българин ли си,малко се съмнявам.Приличаш на сиганин.
  • 20 Насран усраинец

    64 11 Отговор
    Мнението на този нacpaн евpoг@3 няма никакво значение...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 !!!?

    21 45 Отговор
    Кремъл дава знаци на Радев...няма как една марионетка да дава знаци на Създателя си !!!?

  • 23 гражданин

    26 11 Отговор
    този е вечната Амбър, и на 60 години ще ходи с кубинки, мешка със спрейове, и по тийнеджърски запусната прическа, а в същото време има гарантирано време за участие във всички национални медии, това при условие, че подкаста му се радва на мижав интерес, забавен е разговора за медийната среда в България
  • 24 Град Симитли

    41 13 Отговор
    и защо да е важно мнението на тоЪ тухлар за Радев?!
  • 25 резервист

    42 12 Отговор
    Асенси, аз пък смятам, че трябва да си отворите широко ушите, когато ви говори държавният глава. Такива като теб се изхранват с критикарстване и очерняне на хората. Войната в Украйна е добре дошла за вас, защото иначе в какво щяхте да го обвинявате? Ах да - в любов към Венецуела и прокарването на интересите и у нас. То пък щатите като не успяха да свалят Мадуро спряха да го наричат диктатор и почнаха да цуцат венецуелски нефт.
  • 26 Така и

    41 9 Отговор
    не разбрах, какво работи този и дали е изкарал 2лв в живота си.

    Коментиран от #47

  • 27 Хасан Гено

    21 9 Отговор
    Хас му кар ве.
  • 28 Предпоследният Софиянец

    13 27 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Кое е семейството на Радев...?
  • 29 тикви американски

    27 12 Отговор
    И ти ли Бруте - Асенчо,Асенчо, смятах те за умен човек!!!
  • 30 Абе

    44 10 Отговор
    Тоя бездраник с техникумското образование е олицетворение ма жалката либерастия и е смешно той да коментира президента:)))
  • 31 Този е

    39 9 Отговор
    Изключително досаден и прост, където и да се появи.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аз съм от ссср

    33 8 Отговор
    То май всички ще започваме да даваме знаци на Русия включително и най верните евроатлантици иначе ще ни засмуче Турция.САЩ си заминават от Европа и ние трябва да избираме за сега Турция печели,взе ни туристите,ще ни продава газ(руски),след 5 години и ток,отварят турски фирми ди им работим за без пари демек ще си съжителстваме пак.Ако не се осъзнаем и не се обърнем към Русия.
  • 34 !!!?

    8 24 Отговор

    До коментар #21 от "Нормален Жендър":

    Като ходиш да WC погледни дали пък не си изтърсил нещо съветско в тръбата !
  • 35 Потрошенко

    30 6 Отговор
    този е перфектното лице на сглобените избушеняци, дори на снимка да го гледаш, пак ти се повръща
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Факти

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "ааааа":

    ИИ фекалийй
  • 38 ФЕН КЛУБ

    31 7 Отговор
    УВАЖАЕМИ САЙТ ПИК ЗАЩО ДАВАТЕ МНЕНИЕТО НА АСЕН ГЕНОВ НА КАКВО Е СПЕЦИАЛИС ЧЕ ДА ПЛЮЕ ПРЕЗИДЕНТА РАЗЛИКИТЕ В ДВАМАТА Е ОТ ЗЕМЯТА ДО ЛУНАТА ТОЗИ ЛИЛАВИЯ Е НЕСЕРИОЗНО МОМЧЕ МОЛЯВИ
  • 39 Ееее

    29 4 Отговор
    Е айде спрете да ни 0блъчвате с тоя Mижи-тypk нeзн-айков...
  • 40 Кал Так

    28 5 Отговор
    изключително нечистоплътен кал так
  • 41 мдааа тоя е

    18 4 Отговор
    И на кадро е кат изпраж.не.ние...
  • 42 Гей Зер

    21 4 Отговор
    същата гротеска като ония меринос с бялата коса
  • 43 От Врат

    12 3 Отговор
    опаланка
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Перо

    26 5 Отговор
    Соросистко-джендърската олигофрения от ПП/ДБ не се и прикриват. Станаха нагли и опростачени!
  • 46 Красимир Петров

    23 4 Отговор
    Този цял живот се храни от НПО
  • 47 Абе изкарва подаяния

    22 4 Отговор

    До коментар #26 от "Така и":

    "не разбрах, какво работи този и дали е изкарал 2лв в живота си."

    Ами клечи за подаяния, квото падне...

    САЩ (по тяхна информация) са похарчили над 1 милиард долара за справяне с "руското влияние"!
    Българската ПЕТА КОЛОНА е получила от ФАЩ над 47 милиона долара ($47,709,686) за анти руска и антипрезидентска пропаганда.

    Коментиран от #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 шефа

    24 3 Отговор
    Във каква държава живеем,да се дава думата и позволява на едно соро.... ...жнение да плюе по Президента ?
  • 50 Една краварска марионетка си Асене

    27 4 Отговор
    Краварските слуги не заслужават внимание и уважение
  • 51 Щом е пред Фрогнюз, намерили си

    19 3 Отговор
    Фашизоиди
  • 52 Сорос

    23 4 Отговор
    Този палячо е мой възпитаник,просто момче но пък изпълнително,браво.
  • 53 Иван

    23 4 Отговор
    Асене,други дрехи имаш ли,освен тази ризка и това елече.Сваляй ги вече,па ги опери.

    Коментиран от #57, #59

  • 54 Аха,

    20 3 Отговор

    До коментар #47 от "Абе изкарва подаяния":

    значи, ако препишем американския закон за чуждите агенти, този ще умре от глад, защото нищо не може освен да се навежда.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Българин 681

    21 2 Отговор
    Скрий се гол
    оФлюХ!!!!@
  • 57 Хасен

    14 2 Отговор

    До коментар #53 от "Иван":

    Мама ми ги пере всеки месец бе.
  • 58 Говедар

    26 3 Отговор
    Как може да го публикувате този грънчар и най-мазния от мазните copосoид, заедно с кака си Цона. Този проверява под леглото за руснаци всяка вечер и накрая ще cвъpши като онзи американец дето се хвъpлил през пpозореца крeщeйки "руснаците идват".
  • 59 Жалим ти акъла Асане

    18 3 Отговор

    До коментар #53 от "Иван":

    Чудя се как не си е сложил и о.краинското знаме тоя, а може гащите му да са в тези разцветки.
    Нали бе сред първите снимали се с шефа на цикра при скришното му посещение в жълтопаветната ни столица.
  • 60 Говедар

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Много ти е къс котарашкия ум. Тук управлява посолствоТО! Всички в управлението са кадри на посолствоТО! Няма истинска политическа борба между тях. Те не се различават идеологически. Тяхната борба е тази на борбата на цигaнчeтaта, които бързат да се докажат, кой е по-вярна подметка, пред мама Галя от послоствоТО!

    Коментиран от #85

  • 61 Пъпеша

    18 2 Отговор
    Асенчо, голям тупак си.
  • 62 Ами да

    16 1 Отговор
    Миж-итypк миж-итypков...
  • 63 Крум

    20 1 Отговор
    Фаянсаджията се е взел мнооооооого насериозно....
  • 64 За грант продавам майка си

    21 2 Отговор
    Ми ква декларация да подпише Радев, за гей парада ли?
  • 65 клипор

    15 2 Отговор
    Асене,г-н всезнайко,не стига,че приличас на п.ас но и мозъкът ти е изпит от синтетиката от Филаделфия.
  • 66 дост

    16 3 Отговор
    Всички в това правителство носещи името Асен са до..ни п.си, и лапчо кебапчат на спеца.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ....

    3 4 Отговор
    Радев е комунист, но и Бойко е, но прикрит националист. Само доги, но и той е биз бизе с тях. Като домус черва, не яли, а в магазина само свинско купуват всички. Същото е и с политиците. Пред народа говорят едно, а вътре в кафенето, заедно си пият кафето, казано от депутата алиеви. На 8 етаж, вход В. Има ли смисъл да ви лъжат. Явно да, за наивниците, а в Бг кои останаха, именно непросветени, а просветените ги удариха и днес са над 70 г, няма за кога, освен у гроба да са заедно с дс и там да си хуртуват по селски, кой крив, кой прав. Много нарушени права имаше през 78 г, от едни и същи хора горе.
  • 69 Импийчмънт

    3 30 Отговор
    Радев е позор. Импийчмънт и затвор!

    Коментиран от #77

  • 70 Има ли СЕМ

    20 2 Отговор
    Стига сте плюли по президента, само вредите,
  • 71 Генов и сие са позор

    17 2 Отговор
    Тролчетата не могат да се успокоят нещо
  • 72 Гай Турий

    24 1 Отговор
    А това закъдрено пуделче изобщо не се свени, че служи вярно на козяците и получава стотици хиляди долари за мърсуването си срещу нашия държавен глава. В една нормална държава заради това престъпление нищожеството щеше да гние в затвор.
    Престанете да давате думата на тоя безродник, родоотстъпник и престъпник.
  • 73 Азз

    17 1 Отговор
    асенчо перчемчо....ти освен с оная област под кръста други знаци пробвал ли си да дадеш.....?
  • 74 Дъпак

    16 1 Отговор
    Експерт, грънци!
  • 75 Буден

    11 1 Отговор
    смях ха ха ха.
  • 76 Кое

    1 7 Отговор
    Кое и защо кара българина да флуктуера между двете крайности! Феодализма и Кремал! Две крайности характеризиращи се с един и същ подход! Но с една и съща цел Обсеването на всичко в Нечия полза! И Защо суругати като този плетат плетки в които сами се Оплитат? Отговора на този въпрос дава отговора на онова което всичко това ни казва!
  • 77 Ами ...

    6 1 Отговор

    До коментар #69 от "Импийчмънт":

    Ами.... То ксомай... Целия Български Народ е за Е--НЕ!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Асен Генов! Тоя си остана идиот и Плювач

    21 1 Отговор
    Макар дае облякъл бяла риза и сложил вратовръзка!!
  • 80 Хахиха

    3 10 Отговор
    Молете се да не се върнат старите времена преди 1989,че както са озверели номенклатурата на бкп старчета ще има рязане на глави от тях. Наблюдателен човек съм и ги чуваме. А румбата маман на село качува се у колата шапка на кафата и у харманли на козметика, Бг е мала и казват в града от село хората им
  • 81 Митрофанов от Руското

    6 9 Отговор
    асанка....символът на добре нагушена мисирка......измекярка от най-долнопробните...
  • 82 КовидманЯк

    13 1 Отговор
    Ооо, кришнарчето пак го активираха...Харе Рама, харе Кришна, харе, харе , харе...😂

    Коментиран от #86

  • 83 000013

    15 2 Отговор
    Всеки не успял в политиката , кариерата и в личния живот се упражнява върху Радев за да трупа точки и да се хареса на някого. Така и грънчара сътрудник на Отеорено общество и Свободна Европа Генов .
  • 84 И този, който си разби семейството и

    6 9 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    остави две свои деца на съпругата си наричате радетел за семейни ценности! Няма да коментирам новата му съпруга!
  • 85 Говедото си е говедо!

    1 18 Отговор

    До коментар #60 от "Говедар":

    Прав сте, пасольството ни управлява от 1944 г. насам!

    Коментиран от #98

  • 86 Сектата на Сорсопиите от последния ден

    11 1 Отговор

    До коментар #82 от "КовидманЯк":

    Харе Сорос, Харе Галя , Харе Харе
  • 87 Браво,че се защитават семейните ценности

    15 1 Отговор
    И аман от т.нар.евроатлантици, на всичко отгоре Геновчето не е наясно с историята,големи глупости ръси
  • 88 Генов да си смени пола

    12 2 Отговор
    Като не му харесват традиционните ценности...
  • 89 Дълго_Име

    14 1 Отговор
    А, то бе къдрав мушморок и либерстат нейдин, хващай парцала и метлата да лъскаш жълтите павета, защото иде края на Соросовата паплач в Европа - десните консерватори навсякъде ще ви изметат и изтрият от политиката.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 хахаха

    14 1 Отговор
    когато е на 55 години със средно образование и без семейство, какво му остава на човека освен да плюе?
  • 92 Неук

    14 1 Отговор
    Факти, Факти, защо давате място за мнение на такива сбъркани люде?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Май ка ти да е, ба

    13 0 Отговор
    Асене, фаянсаджия ли си, грънчар ли? В качеството си на какъв се изказваш?
  • 95 Верно е

    10 0 Отговор
    Снощи към 1,30 се беше качил на иглата на партийния дом и само по бели гащи тип МО и противогаз БССМ4У даваше звукови сигнали на североизток. Бяха силно кодирани и
    и почти тихи. Не успях да ги разкодирам но съм сигурен, че включваха и БОВ.
  • 96 Е то е то

    8 0 Отговор
    Миж-итyp миж-итypков
  • 97 Стелт

    14 0 Отговор
    Защо бе, Факти, защо давате мединия си чаршаф за мнения на този Соросоиден къдрав измекярин! Срам за Фактите, зашото в "мнението" му няма факти, а само предъвкани "опорки".
  • 98 Говедар

    12 0 Отговор

    До коментар #85 от "Говедото си е говедо!":

    Точно така говедо, какъвто си такъв! Само че от 34 години тук вършеят Фашистките Щати, най-голямата терористична организацияв света! Опичай си акъля, да не те подкарвам към транжорната!
  • 99 Мдаааа дааа

    13 2 Отговор
    Палашите си лаят, каретата с Президента Радев си върви по пътя на мандата...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Валя

    17 0 Отговор
    Този на снимката, като го видя или чуя за него започва нещо да се обръща в стомаха ми. Неприятно същество с претенции за "журналист" и даже поръчков "автор" с американските грантове, a всъщност го бива само да боядисва нощно време с червена боя пак за пари войнишките и антифашистки паметници в България.
  • 103 И няма

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Той сам бе":

    шикалки.
    И там има устни, два чифта.
  • 104 Теме Рут

    14 1 Отговор
    този прилича на бисехуален темерут в криза на средната възраст
  • 105 Здрастии копейкиИИ

    1 14 Отговор
    Как сте полезни иgиoти, разбихте ли евроатлантиците ? :))
    Кондукторката от посоль ще ви погали по ...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Модна

    3 0 Отговор
    Честито модно ансамбълче, най - накрая успя
  • 108 Майко мила

    15 1 Отговор
    И това доживяхме. Грънчар да дава оценка на Президент - завършил висша академия, летец в бойната авиация,бивш командващ ВВС на България.За " грънчар" не се шегувам.Асенчо е докретал едва до средно.Завършил е Техникум по керамика.Жълтопаветник- 🌻.След това няма информация.Може да е изкарал и някое " више". От онези...плащаш - получаваш! Накъде върви нашата Родина,не е за вярване.Лично мнение,но малко ми бие на ц,нг мелез.Наричат ги цоцомани.
  • 109 В.В.П.

    13 0 Отговор
    Ама тоя тюфлек ,жив ли още ???.Ахаха .Дано се срещнем някой ден ..ще ти обясня някои работи...Хюмне
  • 110 Колиманов

    11 1 Отговор
    Тази мумия,само когато спи,не бръщолеви среще президент Р.Радев. Защо бе аланкоолу,не си гледаш простотията, с която обслужваш Боко и глутницата му.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Б.Б

    8 0 Отговор
    Евангелистки малоумник!
  • 113 Разговор Асен Генов с Иво Инджев

    15 0 Отговор
    Иво ,майката им разгоних на руснаците
    Как бе Асене?
    Изходих се на Червения площад.
    Но там е пълно с полиция
    Нищо,аз се изхождах тихо,в гащите
  • 114 валю

    10 0 Отговор
    За съжаление в България за да бъдеш нещо някъде трябва да си предaтател, лицемер,подмазвач, без собствено мнение върху нещата вечно да одобряваш мнението на Американският посол . Всичко останалото е вредно, и веднага си човек на Путин или на Кремъл или си с Русия. Едно мнение трябва да има и то Американското ако се появи някой различно да мисли като бесен пес се предателите се нахвърлят върху жертвата и са готови да го разкъсат след което очакват да ги похвалят. Един от верните песове е този куче син който е предател и на Националните ни интереси.
  • 115 пРезидента

    2 8 Отговор
    ВЕЧНА дружба с руския Окупатор...Щом е Вечна ,не може да е само 70 години!!И агент Гюндяев ме е ръко положил!!!

    Коментиран от #129

  • 116 Ний ша Ва упрайм

    5 1 Отговор
    тоя си е мека китка
  • 117 Анонимен

    8 1 Отговор
    Соросоидния фаянсаджия пак се изказва без да го питат.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Психиатър

    6 0 Отговор
    Тоя рапан, защо не е в клиниката, а му се дава трибуна?
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 История с документи

    0 7 Отговор
    Как пРезидента Радев стана Президент.
    - никому известния ген. Радев за първи път беше представен от слаФчо в неговото шоу. Направиха едно авио шоу, слаФчо го качиха на изтребител. (мутрата Борисов също беше популизиран от слаФчо)
    - ген. Решетников поръчва на шпионинът Малинов изследване за профил, който да заблуди българския избирател, че е евро-атлантик, а всъщност да е лесен за управление безгръбначен съветофил .
    - агент Гоце номинира Радев от партия АБВ. Вътрешното гласуване в БСП определя ШЕСТО място на радев.
    - привикват агент Гоце и Нинова в Москва за набиване на канчето и льотчика от шеста позиция при вътрешното гласуване на БСП става първи.
    - Решетников се среща с носителя на орден Ломоносов за опазване на МОЧА Бойко Борисов и се договарят за това радев да е президент.
    - агент Буда издига срещу радев неизбираемата Цецка Цачева
    - .....
    ....
    Инициативен комитет, съставен от ДС-КГБ агенти го издигат за втори мандат ....
    Следва "опраскването" на ТРИ парламента от слаФчо и сценаристчетата
    Следват разрушителни за България години на еднолично управление на националния предател радев
    След като закономерно слаФчо (гласуваш за слаФчо, получаваш некъпан тошко) губи подкрепа и няма как да съсипят още един парламент, инициира референдум за Президентска Република.
    Та слафчо и бойко винаги са слугували на ДС-КГБ мафията
  • 122 #идиоти вън

    9 0 Отговор
    Асенчо винаги е давал дупе към запада!
  • 123 БгТопИдиот🇧🇬

    11 0 Отговор
    Асен Генов: Радев никога не е спирал да дава знаци към Кремъл

    БгТопИдиот: Асен Генов никога не е спирал да си дава .ъзо на Говедоленд.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Калин

    7 1 Отговор
    Долу мръсните фашистки ръце от нашия президент!!!
  • 126 Ти си

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Логично е":

    Много интересно как руските "чорапи" са завършили Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“ ?
    Опорките за руския чорап не минават освен ако не докажеш че американските служби са пълни с тъпаци които ще допусна без да го проучат да се обучават руски агент в вишите си военни университети ....
  • 127 Темерут

    4 0 Отговор
    Щом Русия е обявила "година на семейството", значи ние не трябва да правим абсолютно нищо в същата посока?!? Тоя Генов вярно е правен в грешната дупка.
  • 128 ФАКТ

    3 0 Отговор
    СОРОСЧЕТО ЩЕ ИЗДЪХНЕ ОТ ГЛАД АКО СПРЕ ДА СЕ DUПЕ.БЛИЗАЛКА.
  • 129 Говедар

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "пРезидента":

    Окупатор е само ако си османофилска рязана карабина!
  • 130 Калбо

    2 0 Отговор
    Един нормален човек би подписал тази декларация разбира се че е за семейството а не за джендърството
    Сигурно когато се раздавали джендърството ти се наредил 10 пъти
    Ей не го вадиш не го вадиш все още го държиш вътре
  • 131 Абориген

    2 0 Отговор
    Тоя го тресе параноята, за да вижда невидими знаци. Но ако ти пуснат няколко сребърника, невидимото става видимо.
  • 132 Хи Хи Хи

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мдааа":

    САмо че забравяш, че Клинтън е имал нещо зад копчелъка, а на Жужко със сигурност му трябват поне 5 минути докато го намери
  • 133 василев

    1 0 Отговор
    Асене сутринта те пълних,като пиле.Яде суровият катранив шпек салам,яде го и половинката ти.Еб....х ви всички наред и ти пак си навъсен.Накрая ще зажумиш от наслада.Толкова ли е трудно да разбереш,колко си мразен и ненавиждан от 99,9 % от българското общество.