Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 18:00 6 204 113

Николай Слатински: Настъпват драматични дни!

  • николай слатински-
  • украйна-
  • сирски-
  • руска агресия-
  • война-
  • сащ

Тръмп в частност и де факто САЩ като цяло, забиха жесток, брутовски нож в гърба на Украйна

Николай Слатински: Настъпват драматични дни! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Настъпват за Европа. Настъпват за САЩ. Настъпват за Запада. Настъпват за Демократичния свят. Опасявам се, че те вече са настъпили за България. За това предупреждава във "Фейсбук" анализаторът Николай Слатински.

Аз бях твърдо убеден, че за Украйна би било много опасно, ако бъде сменен генерал Залужни. В същото време мен винаги ме е тревожил, да го кажа малко по-крайно, но по-понятно, култът към личността на генерала.

Защо ли?

Защото култът към която и да е личност изкривява оптиката, с която се възприемат и оценяват неговите думи и дела.

Генерал Залужни е наистина крупен военачалник. Неговата роля през 2022 година бе фантастично значима. Той и президентът Зеленски тогава спасиха Украйна, буквално я изтръгнаха от железните нокти на Звяра.

За съжаление, през 2023 година се оказа, че има предел на способностите му.

А кой го няма, обаче?

Генерал Залужни имаше „шанса“ да командва украинските войски в по-благоприятно време:

Когато военната инициативата и психологическото предимство бяха на страната на Украйна.

Когато много зъби на рашистите бяха счупени и бяха зачеркнати всичките техни нереалистични планове за блиц-победи.

Когато САЩ подкрепяха щедро Украйна.

Когато имаше предостатъчно ракети и снаряди.

Но генерал Залужний не можа да организира ефективно пролетно-лятното настъпление. Започна да пише и говори като политик (а това не може и не бива да се прави при демокрацията). Загуби иначе силното си чувство за самокритичност. Прояви дефицит от военно стратегическо мислене. Постоянно създаваше свърхоптимистични представи за близостта на победата. Неговите пиар подчинени непрекъснато преувеличават с 50% (минимум) жертвите и загубите на рашистките пълчища. Числото 400 000 е безумно нереалистично, то е с поне 150 000 над реалното. Същото важи и за повечето от унищожената рашистка техника.

Числата действат добре да всички нас, но с едно Но – не са съвсем близо до Истината.

Смятах за огромна грешка смяната на генерал Залужни, но сега вече се вижда, че всъщност с тази смяна авторитетът му бе в огромна степен спасен. Защото на всички бе ясно, че поражението в Авдеевка е неизбежно. И именно той трябваше да оттегли войските оттам, ако не бе оттеглен от президента Зеленски.

Очевидно смяната на генерала е била абсолютно неизбежна, за да се реши президентът на такава увреждаща личния му, на президента, авторитет в украинското общество. Огромна отговорност и колосален риск е да освободиш от поста му генерал, когото цяла Украйна боготвори. Когато има общоукраински култ към личността на генерала. И така е не само в Украйна...

Сега генерал Сирски трябва да вади кестените от огъня, да изтегля армията от Авдеевка, да командва войските в условията на тотален дефицит от въоръжения, техника, муниции и хора, в условията на пасивна, ешелонирана, общофронтова и понякога глуха отбрана.

Чудовищно трудна задача и това само показва каква личност е генерал Сирски, за да се захване с нея.

Да, започнаха кошмарно трудно месеци за Украйна и смазващо тревожни преживявания за всички нас, чиито сърца ни болят за Украйна.

Тръмп в частност и де факто САЩ като цяло, забиха жесток, брутовски нож в гърба на Украйна.

САЩ в момента не са на нивото на своето стратегическо лидерство, те са световна сила, която сякаш драматично се оттегля от своята глобална роля.

Да, Тръмп е чудовище. Той е причината за много беди в поведението на САЩ. Но освен причина за поведението на САЩ, Тръмп е и следствие от поведението на САЩ. САЩ са готови да тръгнат по път, по който и да го нямаше Тръмп, той щеше да се появи под чужда външност и друго име.

За жалост, Европа също не е това, което трябва да бъде и аз поне не знам дали тя може някога да бъде.

Само един пример - европейски ракети и снаряди почти няма вече в арсенала на Украйна, а севернокорейски снаряди и ракети има безчет в арсенала на рашистите. Една Северна Корея прави за рашизма повече, отколкото цял ЕС прави за Украйна! Срам и позор. Нещо повече – престъпление и жалка липса на лидери и лидерство...

През следващите 40 – 60 дни на много въпроси ще бъда даден отговор и на много проблеми ще бъде или няма да бъде намерено единственото възможно решение.

Надявам се да не се стигне до най-крайния вариант, когато украинският фронт ще се срине и ще започне тотално, дезорганизирано отстъпление по цялата му дължина.

Надявам се на чудо в САЩ и помощта да тръгне, докато не е станало фатално късно.

Надявам се Европа да осъзнае но не на думи, а реално, с действия, че е напът да развърже ръцете на бункерния тиран и той да започне да я разрушава – първо като идея, след това като демокрация, после като съюз и накрая – като съществуване.

Надявам се, в жилите на Украйна все още да има останала кръв, защото не може шуртящата като фонтан кръв на Украйна единствена да измива срама от лицето на Европа, на САЩ, на Запада, на Демократичния свят.

Настъпват драматични дни за всички нас.

Настъпват за Европа.

Настъпват за САЩ.

Настъпват за Запада.

Настъпват за Демократичния свят.

Опасявам се, че те вече са настъпили за България.

Както казва един мой приятел за себе си – Не, не е вярно, че съм песимистът, изобщо не съм песимист! Просто се страхувам от Бъдещето и за Бъдещето...


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 165 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    233 15 Отговор
    Слатински се е драматизирал. Май грантовете са на привършване...
  • 2 Майна

    164 15 Отговор
    Т, ъпанар..
    Къв нож е забил Тръмп на НАТО?!
    Заби го в Европа?!
    Кой предприе преследването срещу Асандж?! - Тръмп!
    Кой подкрепя ционистите?! - Тръмп!
    Който и да е в ,,хамерика,, все е ционист!

    Коментиран от #63

  • 3 Бьлгарин

    152 10 Отговор
    Винаги сме на страната на бития ...

    Коментиран от #87

  • 4 николайчо,

    186 11 Отговор
    толкова години ти чета анализите и прогнозите и една вярна накрая нямаш! Що така бе, анализаторе?!? Бай дъ уей, и ти си от виновниците за сегашното състояние на армията ни!
  • 5 Бонев

    199 18 Отговор
    Бедната бензиностанция с ракетите разказа играта на богатия проспериращ запад барабар с пуделите му.
  • 6 Хохо Бохо

    164 13 Отговор
    Прави впечатление, че днес няма дори гръмни пропагандни статии. Явно нещата в 404 не вървят на добре и пропагандата рязко взема завоя. Кой ще е виновен? Сирски или Зе? Май Зе ще лови колесника, а наСирски му се пада честа да подпише пълна и безусловна капитулация. Преговори няма да има
  • 7 БОЗА

    132 9 Отговор
    Колко много (без малко да кажа хора) се прехранват с русофобия...и не виждат живот без нея...светът полудя-сами си правят БАУ и после си се страхуват... ;-)))

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва )
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Слатински, защо не хвърлиш поглед

    84 3 Отговор
    и към защитничките на педофила? Скандалът с педофилията, който в момента предизвиква възмущение в Унгария, е отминал, заяви премиерът Виктор Орбан по време на традиционното годишно обръщение към нацията, предаде ДПА.
    Въпреки че случаят е "кошмар", който засяга цяла Унгария, оставката на 10 февруари на Каталин Новак като президентка и оттеглянето от обществения живот на бившата министърка на правосъдието Юдит Варга са възстановили единството на страната, каза Орбан. В петък вечерта десетки хиляди се събраха в Будапеща, за да протестират срещу начина, по който правителството се справя със скандала, предизвикан от това, че двете жени са подписали помилване на директор на сиропиталище, който е прикривал сексуални посегателства над деца в своята институция.
  • 10 Я от село

    100 5 Отговор
    Ще ти спре кранчето и затова квичиш
  • 11 пиянзалян

    115 3 Отговор
    Тоя май е прекалил с ракията. Стипендиите свършват, Бидона е тотал демент, няма кой да ни води нас, демократите, ужас некъв!
  • 12 КОТарАК

    12 102 Отговор
    Залужни го махнаха , за да не се ,,цапа,,с Авдеевка-едно село , което беше решено да оставят/ ще се върне на бял кон-гарантирам ви го!! а Трмпягата ЩЕ попилее РФ , ако го изберат , машината е задействана , без значение републиканци/демократи

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ироничен

    75 2 Отговор
    Коле, пресолил си манджата. Оравжевият не управлява, а Зеленски е същото джудже като противника.
  • 15 Мда

    103 4 Отговор
    Прав е авторът. Стига приказки, трябва да даде личен пример и да отиде с пушка на рамо да се бие с орките. Ще го последват хиляди смели евроатланти. Щом го боли сърцето за Украйна, има ли друго решение?
  • 16 Орел

    103 3 Отговор
    А, Сланински се появи! Свършил е парите за баничка.
  • 17 Кресна

    102 9 Отговор
    Абе няма ли да спрете да давате думата на хора далеч от непрофесионализъм и неистината ? Този въобще чува ли се какво ги говори ? Най малкото и машина и вулгарния език говорят за неговите качества и неговия непрофесионализъм юПфави характеристика на генерал Зашужни ,но в генерала имаше респект към Русия и да отвори и да види сам ,че Зашужни никога като Зеленски не си позволи да говори с цинизми и просташки език срещу Русия и руската армия .Настъпват промени да,но тези промени ще са в лош план за такива като този .Европа никога не позна руската душа и руския характер и продължава да допуска грешки след грешки .Русия не може да бъде победена никога от европейска държава ,ако някой някога успее да победи Русия ,това ще бъдат само азиатци и никой друг .За победил врага си трябва да познаваш на 100% характера му ,а Европа нито познава руския характер нито има най малко от тази суровост и твърдост която имат руснаците .Жалко за Европа и въобще за населението на Европа ,защото ще се наложи да живее по начин по който не е свикнало и ще му се види доста тежко .А такива като този е по добре да мълчат .
  • 18 Сандо

    74 1 Отговор
    И като ми изтрихте коментара,в който описвах състоянието на западния "цивилизован" свят,то той ще се оправи ли?Вместо медиите да работят за интересите на България и българите,да бият тревога и да призовават да избягаме от тази лудница докато е време,те продължават да ни втълпяват,че това е раят и ние трябва да бием чела в пода за да изразим нашата благодарност.
  • 19 Зайко Байко

    55 3 Отговор
    А "добро утро"бе! Сети се "Мара да се побара"и сега няма да ми цивриш...Свърши ви вече убавинята.
  • 20 Хохо Бохо

    63 3 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    Елементарно е, винаги нашите политици са взимали страната на губещият. Ама винаги и без изключение. Съответно 404 е мега зле, а колективните амбриажи са пърници, ЕС върви бодро пи стъпките на СИВ
  • 21 Лост

    71 2 Отговор
    Ах, този Слатински. Да вземе да си припомни с какъв плам е учил навремето "Сърцето на Данко". Да грабва всички пребоядисва ли се евроатлантици и да заминават за Украйна.
  • 22 Питам:

    69 2 Отговор
    Кое му е демократичното на т.н. "демократичен" свят ? А николай слатински /нарочно с малки букви/ е поредната оплаквачка на PAX AMERICANA .
  • 23 Аква

    81 2 Отговор
    Скъпи ми слатински, какъв тюрлю гювеч е в главата ти и дълбока лепкава мъгла в очите. Объркан си от празния си джоб.
    Твърдиш, че Тръмп е чудовище...
    Щото не дава пари за Украйна?
    Бе ти нормален ли си? $$$$

    Коментиран от #83

  • 24 АБЕ СПОКО БЕ

    70 6 Отговор
    КВАДРАТНАТА ГЛАВА АВДЕЕВКА Е МАЛЪК ГРАД БЕЗ СТРАТЕГИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ А РУСНАЦИТЕ ЗАГУБИХА ТАМ ПОЛОВИНАТА СИ АРМИЯ НАЛИ ТЪЙ
    А СИРСКИ Е ВЕЛИК ГЕНЕРАЛ ИЗВЕСТЕН С ДЕБАЛЦОВСКИЯТ КОТЕЛ ДЕТО БАНДЕРОВЦИТЕ БЯГАХА ОТ МИЛИЦИИТЕ НА ЛНР И ДНР НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ А И КАЗА ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В АВДЕЕВКА АМА ДРУГ ПЪТ
    СПОКО УКРАИНА ШЪ ПУБЕДИ НА ВЪРБА АМА СИГУРНО А ТРЪМП ШЕ ГО ТРСНЕ ДЕМЕНЦИЯТА
    ВСИЧКО ЩЕ СЕ УПРАЙ
    АБЕ САЛАТИНСКИ ТИ СЪБРА ЛИ ПАРИЧКИ ЗА ЮАР ИЛИ ПОНЕ ЗА СУДАН ЩОТ КАТ ДОДАТ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ТИ НАПРАЯТ ГЛАВАТА ОЩЕ ПО КВАДРАТНА
  • 25 Да, бе

    64 4 Отговор
    Не Русия, а Украйна унищожава ес в услуга на САЩ и малобритания. Който проповядва друго е или глупак, или платен глупак.
  • 26 А50

    61 2 Отговор
    Либерастите сами се докарахте до тук, но няма да си признаете сбърканата ориентация и сега Тръмп ви е виновен, че се опита да спаси САЩ от това което е сега. Ближете си раните тихичко, че станахте за смях с ваще либерал мушенници, акушерки, юпита, адвокати, харвардци...
  • 27 Асо

    64 2 Отговор
    По-тъпа и безмислена статийка не бях чел!
  • 28 Верно ли

    58 1 Отговор
    Оф, Слатински, я си се страхувай насаме, или поне с личния си специалист по психология! Що ни занимавате със страховете на тоя и оня?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дедо

    53 6 Отговор
    Няма европейски лидери с изключение на Орбан. Другите са силно посредствени и некомпетентни-Лайнер например. Зеленски и мошеник и скоро света ще го оцени подобаващо се.
  • 31 Иго

    57 5 Отговор
    Този Слатински в онези времена се хвалеше, че съпругата му е украинка разбирай рускиня ,но сега се кълне във вярност на украинският фашистки режим!!! Те всички лапачи и нагаждащи викат за наркомана ,готови са да гръмне света !!
  • 32 Фен

    51 4 Отговор
    САЩ никога не са били лоялни към марионетките си, и в крайна сметка винаги са ги предавали! И нас това ни чака, Слатински! Да, прав си да се страхуваш!
  • 33 Сатана Z

    54 4 Отговор
    Всички се интересуват каква е хавата след превземането на Авдеека,нали?
    В момента в Авдеевка са заловени и пленени повече от 400 военнослужещи от украинските въоръжени сили. Командването на противника съобщава за 850 изчезнали войници при отстъплемието от града. Други 350 ранени са изоставени. В Коксохим се извършва методично прочистване, което ще отнеме много време - под многобройните руини може да има стотици азовски бойци и войници от украинските въоръжени сили. Това е положението в града - улиците и къщите са осеяни с трупове на вражески войници, почистването им ще отнеме седмици Сивата зона западно от Авдеевка достигна два километра, украинските въоръжени сили напуснаха Бердичи, а руската армия започва да оказва натиск върху врага на по-западните граници, така че украинските въоръжени сили да не се задържат там и да се изсипят по-на запад.Успоредно с това руската авиация и артилерия изглаждат украинските въоръжени сили в Ласточкино, Тоненькое, Северное и Орловка. Освен това в Орловка се нанасят удари с обемни детониращи бомби ОДАБ-1500. Сега там има тълпи от отстъпващи чати на ВСУ и ВКС на Русия действа мощно срещу тях.

    Коментиран от #70

  • 34 ШорошкиТрол

    43 6 Отговор
    Нищо не очаквано, след като Оркаинците решиха да се бият, следваше война на изтощение, беше въпрос на време Запада да клекне. Та те не могат да произведат снаряди колкото Ким. Половината Американски избиратели едва ли са чували за войната в Украйна, ама 2 млн нелегални птишалци всяка година им дойдоха малко множко май
  • 35 АБЕ ОРА

    34 3 Отговор
    ЧЕРПЕТЕ ГО ЕДНА РАКИЯ МНОООО ВИ СЪ МОЛЯ
  • 36 Бай Иван

    54 2 Отговор
    До читателите! Незабавно проверете има ли свободни места в Карлуково, че този "професор" и военнен "експерт" спешно се нуждае от медицинска помощ! Навсякъде му се привиждат руснаци и току виж скочил от някой по-висок етаж, а без него нашата армия, все едно я няма!
  • 37 Болен Фъфляк

    21 0 Отговор
    Не, не е вярно, че съм тъпакът, изобщо не съм тъпак!
  • 38 Тук има вече нужда от намеса

    36 0 Отговор
    на клиничен психиатър, ако действително вярва в това, което е написал. Иначе по безкрайния украински телемаратон това са основните опорки, само дето статистиката показва, че почти никой не го гледа. Явно Слатински е сред малцината им верни зрители, на които този тип пропаганда е в състояние да повлияе.
  • 39 Иван С

    42 3 Отговор
    Айде сега Северна Корея виновна!? Една С. Корея която едва крета, полу-умряла от глад се изправи срещу всички индустриални икономики от Г7 и взе че обърна войната. Не се ли усещат промитите мозъци че нещата в Корея, Иран и прочие "маргинали" не са толкова прости? Че тези страни развиват наука, индустрия и високи технологии които за България са мираж.... Знаем че от съветското джудже по-голямо няма, но знаем и за Гимли, нали? Явно и в Мордор не всичко е така както ни разправят.
  • 40 Азз

    30 1 Отговор
    колчо слепеца - дръвен фелософ и разбирач....що не си завреш обратно гагата в зад-ка мръ-ш-о...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 кой е този

    37 2 Отговор
    Мишок на снимката. Някой си сланински, дори жена му го бие с чехлите.
  • 43 фактите

    37 2 Отговор
    Нема грантче, нема пари. Нема и за две цигари. Слатински отече у канала при плъховете барабар с главния неротиран плъх.
  • 44 Сталин

    40 3 Отговор
    Вярно настъпват трагични дни за сащ и запада ,Само Лихвите на САЩ са Един Трилион по държавния дълг,и колонии като нас ще го плащат
  • 45 В.В.П.

    31 1 Отговор
    Ама тоя плъшок и от Война разбира ..от всичко..Ахаха..Не е истина ..
  • 46 пенсионер от Варна

    18 1 Отговор
    този отдавна е в списъка на НС !
  • 47 Брат му

    26 4 Отговор
    Мидъл фингър за всички соросоиди
  • 48 Коз

    34 3 Отговор
    Другарю Слатински, контранастъпление се прави когато превъзхождаш противника с жива сила и техника. Т.е. Украйна никога не може да го направи.От друга страна западът се обезкървява сипвайки милиарди в пробита кофа.
  • 49 Така лииии

    8 20 Отговор
    Злото ще надвие доброто.Много ме съмнява.Ако фронта се срине,не бойте се,има още много фронтове,които ще удържат.Не виждате ли че руския президент се колебае ,дали собствените му действия са правилни.Те не са от гледна точка на списвач,но ние в крайна сметка не знаем цялата истина.Ами ,ако не беше нахлул в Украйна,а се еше случило нещо ,в,пъти по-лошо.Политиците да излязат и да кажат!!!!!
  • 50 В.В.П.

    32 4 Отговор
    Само укробоклуците употребяват ,,рашисткия ,,израз..Слатинския е един от тях ..Като цяло дървен философ..
  • 51 Здравословно ще е

    30 1 Отговор
    Надявам се да настъпват драматични дни за ханша на гусина Слатински. Виждал съм на живо как ханшът му е забележимо по-широк от раменцста му. Здравословно е ще да отслабне и драматизмът му ще отмине.
  • 52 Англобалист

    29 4 Отговор
    Абе Кольо, абе Слатински, вземи си намери някоя друга работа, доктор например. Тях поне и да осакатиш някого няма да разберат много хора, а тук изглеждаш като клоун. И ходиш с табелка "анализатор". Нека ти кажа нещо по повод на "култа към личността" Русия уважава силните личности и напълно резонно те си проправят път към властта. Но за разлика от неблагодарната маса в България и много подобни малки държави, те(американците също малко напомнят за тях, но техният начин на възприятие е шовинистичен) уважават ръководителя който са си избрали и това, че по своему го боготворят когато той оправдае очакванията им е разбираемо, но видимо не и за теб. Украйна , драги ми анализатори, както и Беларус (между впрочем) е отломка от разпада на СССР , която се луташе в ориентацията си и "някои" се възползваха от това активизирайки емисарите си и размътиха главите на населението. Но начинът на мислене си остана руски(можеш да го наречеш украински, но принципна разлика няма) защото Украйна 300(триста) години е била част от Русия. 150 години след освобождението робското у българина изчезнало ли е? Те не могат без силен лидер. И като видяха, че Зеленски, меко казано, ги подведе въпреки, че успя да им втълпи някаква имагинерна победа, която единствено Залужни можеше да им даде, защото той реално командваше армията, народът намери нова силна личност. Зеленски видя накъде отиват нещата и се раздели с него.

    Коментиран от #61

  • 53 Механик

    34 8 Отговор
    "Тръмп в частност и де факто САЩ като цяло, забиха жесток, брутовски нож в гърба на Украйна"
    И какво неочаквано има в това. САЩ винаги така са правили. "Поматросили и сбросили". Може да питате всичките им бивши съюзници.
    Айде, чао О-крайна! Да се готвят следващите "партньори"!
  • 54 Краватар 🐄

    30 2 Отговор
    Има ли кравя марионетка, която да не е свършила точно по този конкретен начин??
  • 55 Пламен

    35 2 Отговор
    Няма нищо лошо украйна да падне и войната да свърши те искаха да избиват руснаци и да ги палят на камари поне така викаха по площадите преди войната сега имат възможност а българия няма работа в този конфликт така че нез излишен драматизъм
  • 56 В.В.П.

    25 3 Отговор
    В тоя ,,демократичен свят,,на Слатинския пееераз,е повече тоталитаризъм от България на Тодор Живков ..Не си съгласен със системата ,умрял си ..Без лекар ,без пари ,няма да имаш и гроб...Изгорен с други подобни ..Окрайна я унищожиха Янките ..Тя не им трябва ..НЕе нужна на ЕС и на никой .
  • 57 Прав е женжура... но ще се събуди

    32 4 Отговор
    "Балансът на силите в света се променя. И ние, Западът - САЩ и Европа - не сме на печелившата страна", обобщава Кръстев пред "Аугсбургер Алгемайне".

    Мдаааа... щом и байрактаря на с0р0сите Иван Кръстев се събуди и осъзна да разбере, че ... ЦАPЯТ Е Г0Л... значи нещата са пагубни за запада!!!!
    Единственият път в случая е Колективният Запад и Русия да седнат на масата за преговори по проблемите на сигурността. Всичко друго е демагогия и пропаганда.
  • 58 В.В.П.

    34 3 Отговор
    Окропите на десен сектор ,се заканваха и трепаха руски ,от 2014 ,насам..И Ко да стане ???.Стана очакваното...Окрайна ще си изяде дървото с корените ..Никой НЕе очаквал друго...250К км ще се Анексират от Рф ,с руско население ,с руски език...ЕДНО Е ЯСНО...ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА ..
  • 59 Зелен Демократ

    28 1 Отговор
    Още една карикатура от нашите, която работи за унижаването на редовия евро-плебей, Респект и Поклон Ники, на такива полезни ид ..ти се крепи Новото ни Нормално! Дерзай и се бори срещу Народа си приятелю, застарели комсомолецо!
  • 60 В.В.П.

    21 5 Отговор
    Путин каза...Русия ще отиде до края ..Повече оръжие ,повече мъка ..повече смърт на окропите ..
  • 61 Англобалист

    20 4 Отговор

    До коментар #52 от "Англобалист":

    Но от него вече почти нищо не зависеше. Най-малко зависеше от Тръмп. Руснаците просто си вършат работата на фронта, което не само на теб ами и на прозападните ти работодатели не им харесва. За добро или лошо това съвсем не зависи от тях. Ще ти кажа от какво зависи. Зависи от волята САЩ да престанат с ината си и да започнат преговори, което ще съхрани украински територии и много животи. Но тяхната гордост и високомерие струват много повече от живота на някакви си украинци, които са си етнически руснаци. За тях колкото повече от тях умрат толкова повече шоу и работа за пропагандаторската лекета като теб. Има една мъничка подробност. Путин им знае кътните зъбки и едва ли ще се върже на евтините им трикове. А за шантажи е по-добре да забравят, ако искат да посрещнат цели утрешния ден, в който колкото да не им се иска няма да бъдат лидери, както един друг памперс в САЩ се напъна да покаже.
  • 62 Ужас

    27 1 Отговор
    Майко мила! И тва Слатински май се мотаеше и управлението на държавата някъде. Че то нивото му е на селски пияница. Сега пък бил анализатор, с извинение.
  • 63 нощен

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Браво бе. Как ги нарисува. Май друг ти държи треперещата ръчичка. Хайде дефинирай ми " ционист".
  • 64 В.В.П.

    16 1 Отговор
    Тоя каиш НЕе ли женен за рускиня ..??или окраинка
  • 65 В.В.П.

    17 1 Отговор
    И тоя смотан потуранко,колко време е живял в ,, демократичния ,,,свят ..,,??
  • 66 Перо

    18 2 Отговор
    Пълен идиот, на зоб при чичко Шорош!
  • 67 Зеки

    15 0 Отговор
    Б@се...тоототално пернал...да очакваме ли че ще скочи под некой влак скоро щот укрия губи
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Циркус на квадрат!

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "Сатана Z":

    Осеяни с трупове, това троловете от двете страни нямате спирачки, какви жертви бе, къде са тия трупове? И двете страни лъжат за да се мисли, че има война! Пълен фарс и майтап от 2 години, но бавно и методично се приемат закони, ограбват се бюджети и се зануляват социални придобивки!
  • 71 СлаБински,

    12 2 Отговор
    Укрите Приключиха, бе Д@бил Долен!
    Справедливостта Възтържествува!
  • 72 единомислие

    10 1 Отговор
    И Смирненски и Слатински са прави. За стария свят настъпват сетни дни....
  • 73 Какъв експерт по сигурност си ти бе?

    13 3 Отговор
    пишейки за "рашистки пълчища", "бункерен титан", "брутовски ножове"? Имаш ли представа въобще какво става и каква съдба се решава на военния терен в Украйна?
  • 74 Боко

    5 1 Отговор
    Блаблабла глупости....
  • 75 факуса

    9 0 Отговор
    ами демократичните разбирачи що сте тука ами не одите в осрайна да борите тирана,доста сволач сте айде идете разбийте онез с лопатките
  • 76 СПОКО СЛАТЕНСКИ

    13 3 Отговор
    ЩЕ ПОСРЕЩАМЕ ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ДА ТИ Е ЧЕСТИТО.
  • 77 ГОВЕДАР

    16 0 Отговор
    Страх тресе обора. Ще отговарят за престъпленията си.
  • 78 Край

    6 1 Отговор
    Мненията, мечтите и драмите на отдавна спряли хора са напълно излишни за публиката. Излишна информация. Напълно.
  • 79 Последна новина

    12 2 Отговор
    Антиваксърите нa ЕС започнаха да пишат, че причината за смъртта на Алексей Навални е трикратната ваксина срещу ковид.
    Ваксината е на Пфайзер.
    И както всички знаем, Путин няма нищо общо с Пфайзер

    Коментиран от #82

  • 80 Другарю Слатински!

    20 2 Отговор
    Не се страхувай от и за бъдещето!И не раздавай акъл от дивана,което и баба знае!
    Ами грабвай мешката,Калашника и на фронта да защищаваш бъдещето на Украйна!
  • 81 Всъщност ...

    14 1 Отговор
    Брут е забил меча в гърдите на Цезар ...господин Слатински е истински ЕнтИлЕгенД...как само е написал демократичния свят с главна буква в средата на изречението...

    Коментиран от #84

  • 82 Ами ДА...!

    13 1 Отговор

    До коментар #79 от "Последна новина":

    Урсула,завъртя семейна далаверка с мъжа си-Директор от ,,Пфайзер" и умориха сума ти народ,с тяхната ваксина против Ковид!Доказа се,че същата образува опасни и смъртоносни
    тромби в кръвоносните съдове на ваксинираните...!
  • 83 дядо поп

    18 1 Отговор

    До коментар #23 от "Аква":

    Интересно ми е както този хубавец твърди , че Тръмп е чудовище , как ще пише след като Тръмп стане президент. Сигурно от чудовище ще се превърне в съкровище!
  • 84 Аз пък бях ...

    11 0 Отговор

    До коментар #81 от "Всъщност ...":

    ....впечатлен от прилагателното " брутовски" . Защо не брутов или брутски , а господин Слатински?
    Да не говорим, че да съотнесеш окраина към Цезар , а САЩ към Брут, е доста смешно и няма, никаква аналогия с оглед субектите в драмата...ако приемем, че окрайнината изобщо е субект.
  • 85 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    17 1 Отговор
    Този Николай Слатински, заедно с Федор Тагаренко, Велизар Шаламанов и тем подобни евроатлантически "специалисти" по национална сигурност, нека веднага заминат за фронта, за да докажат несъстоятелните си брътвежи!
  • 86 арес Z

    9 0 Отговор
    Гнусно ...пражнение си ти ....латински.
  • 87 Закс

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бьлгарин":

    Петко Славейков не напразно е казал ,,Не сме народ, не сме народ, а мърша "
  • 88 любопитен

    8 0 Отговор
    На този защо му е такава квадратна главата?
  • 89 КВАДРАТ

    10 1 Отговор
    Но генерал Залужний не можа да организира ефективно пролетно-лятното настъпление.
    Само от това изречение ни става ясно на Слатински колко му е куха черепната кухина.
  • 90 Иван

    11 1 Отговор
    Квичите ли? Кви-кви .!.
  • 91 Анонимен

    10 1 Отговор
    Седесарската истерия е балсам за ушите ми.
  • 92 Ненормален краварски слуга

    8 1 Отговор
    Разкарай се пропаднал лъжец
  • 93 Анонимен

    8 0 Отговор
    Що не си затвориш устата бе филодоф. Скверната уста.
  • 94 Факт

    13 1 Отговор
    Новият Световен ред дойде.Шмъркай си со.олите сороид пропаднал.
  • 95 3547

    5 1 Отговор
    @забиха жесток, брутовски нож в гърба@ ...

    Но осигурява стъпка към продължителен мир и спокойствие за целия свят. Stop the war.
  • 96 Мисля

    8 0 Отговор
    Тоя не е добре!
  • 97 Въобще

    12 3 Отговор
    Не е наясно. Руснаците това чакаха доста дълго . И момента дойде . Украинците вече нямат оръжие и хора . За тях войната вече приключи . Интересно къде ще се реши руснака да спре . Лошото е ,че целият им народ е натрупал много гняв към всички славяни включително и България. Не трудно да проверите в руските телеграм канали . Чувстват се предадени за пореден път . И си нямате на представа какви са им коментарите под клипове с убийства на украински войници . Засега поне тези на фронта не убиват пленените. Да , наистина идват гадни дни за всички но това сами си го направихме . Когато се държиш гадно с някой и търпението му свърши единственото, което ще получиш е гняв и жестокост . Самите руски граждани събират пари постоянно за войната и подкрепа на бойните формирования нещо ,което европееца въобще не си помисля . Те са сплотени и готови да се жертват ние не . Познайте кой ще победи ?
  • 98 Чичо Тръмпи да Лудото Кимче

    1 0 Отговор
    Ръгай чушки в боба Пич, тези евроджендари ще ми плащат като попове или ще ги оставя на теб и на рашистите да им разпорите задните части....
  • 99 Автора,Автора

    4 1 Отговор
    Автора,много си наивен ,(за да не използвам по точно описание).За какъв точно Демократичен свят говориш точно????
  • 100 Евала пич, кауза пердута

    3 0 Отговор
    Пернишки се бори за слубата на дъщеря си в посолството в украйна!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Тома

    5 1 Отговор
    Слатински недей да плачеш за доларите на сорос
  • 103 Отвратена съм

    3 0 Отговор
    Какъв "есперт" по сигурност е този като очевидно кълве от хранилката на посолството като храбро врабче? Говори за войната, все едно разбира, а като дойде време ще бяга презглава. Аман от такива ненормалници ръсещи пропаганда за един пробит долар.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ТрампЛин

    1 5 Отговор
    Червената хлебарка трябва да бъде Смазана!! ЛилиПутин обесен!
  • 106 Въййййй

    3 1 Отговор
    САЩ забили брутовски нож в гърба на Украйна! Слатински, я се хванете под ръчичка с Тагарев и отивайте да бършете сълзите на Зеленски!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Протеже

    1 1 Отговор
    Слатински, протежето на Станко Тодоров, дето не е ходило войник, пак изплиска легена по военни въпроси.
  • 109 М3 голд

    2 1 Отговор
    Този съветник на Първанов събуди ли се? И глупостите, които пише, негово мнение ли са или на Факти? Казаното за Тръмп, ако достигне до него, след изборите там ни обрича. Държавата. По полека и по далеко от този откачалка. Като пише за Залужни, гледа ли клипът за готвения от него поход срещу зеления? Това що не коментира? Намериха безстрашни славяни да ги ползват за пушечно месо срещу Русия. Това трябва да спре. Жалко, че ще се чака още почти половин година. До тогава Германия може би ще изпрати далекобойни ракети, за да тероризират не само близките градове, но и по далечните, а защо не и Москва и Петроград. Слатински да си гледа пенсията и да внимава в писането. А на редакторите във Факти препоръчвам повече усет.
  • 110 бай Даньо

    2 1 Отговор
    Няма се плашиш от бъдещето Слатиснки България няма бъдеще, толкова неадекватност се наказа от историята с изчезване от картата . Други държави се готвят за днешното международно положение от 10 години ....
  • 111 Ний ша Ва упрайм

    0 0 Отговор
    и тоя с тагаренко първи с конския вагон за Сибир
  • 112 Мухаа ха!

    0 1 Отговор
    Да ти имам " анализа" и речника! Щом използваш " рашисти" ясно е,колко безстрастен и точен анализатор си.Поредна наколенка,от рояците наводнили медиите.
  • 113 резервист

    1 0 Отговор
    Слаба и недалновидна Европа? Ами да!
    1.Как Европа постигна високия си статус в икономиката? Като се възползва от руската суровинна база на изгодни цени. Като се възползва от руския пазар на изгодни цени. Като се възползва от липсата на реална военна заплаха от Русия, за поносими военни разходи. Апропо, чии не европейски въоръжени сили провеждаха военни операции на територията на Европа?
    2.Как Европа загуби високия си статус? Край на търговските отношения с Русия. Скъпи суровини и енергийни източници. Безумна "зелена" политика. Вълна след вълна мигранти, при това необразовани мюсюлмани. Бюрократична система на управление съветски тип. Кървав конфликт на територията на Европа, който изсмуква ресурсите и.
    3.Какви са последствията? Свръх разходи, срив на производството, загуба на мощности, социално напрежение, което има потенциал на размирици.
    4.Кой печели от това? Една загубила статуса си Империя, която се отцепи. Една губеща статуса си велика сила, която е на път да фалира.
    Честито, Европа!