Last news in Fakti

23 Март, 2024 16:00 2 683 24

Д-р Събина Петканска: Настоящето трябва да победи миналото, за да даде шанс на бъдещето в БСП

  • събина петканска-
  • минало-
  • настояще-
  • бъдеще-
  • бсп

Убедена съм, че Нинова трябва да бъде преизбрана още един мандат за Председател на БСП, за да може да довърши започнатото трансформиране на БСП от партия на олигарсите , от завладяна от кланове по места  партия , в партия на хората с леви убеждения в България

Д-р Събина Петканска: Настоящето трябва да победи миналото, за да даде шанс на бъдещето в БСП - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Д-р Събина Петканска-Вълева

Защо миналото на БСП, в лицето на бившите партийни функционери на БСП и министри -Гагаузов, Масларова , Мутафчийски, като изкуствено създаден нов център на разделение в партията, отново поискаха оставката на Нинова? Защо и за какво обвиняват Нинова ?
Могат ли да бъдат спасители на БСП, за каквито се обявяват!


За да се отговори на тези въпроси , трябва да се зададат няколко подвъпроса ,които се поставят и на които да се даде по възможност обективен и безпристрастен отговор :

1. Кои са водещите лица, обединили 49 човека от националния съвет на БСП ?
Асен Гагаузов -над 20 години и до сега в момента Областен председател на БСП Сливен и бивш министър на регионалното развитие , Масларова- бивш социален министър, Мутафчийски – бивш министър на транспорта , Дора Янкова – бивш кмет на Смолян и висши партийни функционери на БСП по време на тройната коалиция . Тройна коалиция, за която са още живи спомените за развихрилата се корупция , за аферата Братко и Батко и много други . Най- вече с това , че по време на тройната коалиция се създаде благодатна почва за стартиране на проекта на ГЕРБ, като нов политически проект- алтернатива на БСП , НДСВ , ДПС и СДС за борба с усещането за корупция в България , отговорност за която носеха ТЕ !
Логично се налага въпроса , могат ли лицата ръководили БСП и отъждествявани с периода, в който БСП беше свързана с корупцията по време на тройната коалиция , да са новите лица на Партията ,борещи се обновяване на БСП !

2. Вторият въпрос, на който трябва да си отговорим е за действията на БСП и Нинова във връзка с неизпълнение на решение на националното ръководство от БСП София и коалирането на БСП София с ГЕРБ в общинския съвет , след като БСП е единствената системна партия ,която не е била в коалиция с ГЕРБ и води последователна и принципна борба срещу ГЕРБ и корупционния модел налаган от ГЕРБ .
С коалирането си с ГЕРБ в София , БСП София не само наруши решение на националния съвет и води политика все едно е партия различна от БСП , но и нанесе големи репутационни щети на Партията с подобна коалиция. Засегна един от най -големите активи на БСП – последователната борба срещу корупционния модел на ГЕРБ .
Нека си отговорим на въпроса , Нинова и който и да е на нейно място , имаше ли друго решение освен да санкционира нарушаването на най -важното политическо решение на БСП , да не се коалира с ГЕРБ и да бъде последователна и принципна опозиция на модела ГЕРБ . И да се бори за провеждане на националната политика на БСП от всички общински структури !

3. Третият въпрос ,който поставят 49 -те е след като се оказва ,че Общинските ръководства на Сливен , Перник , Бургас и на няколко други малки общини , водят политика и вземат решения, различни от решенията на националните органи , как е трябвало да реагира националното ръководство и Нинова . Както в Сливен след решение на националните органи да се издигне кандидат за кмет от БСП , общинското и областно ръководство издигат друг кандидат ,от други политически субект ,който ясно преди това се е разграничил от БСП и е критикувал действията на БСП и националното ръководство .
Какво е трябвало да направи Нинова и националното ръководство , имала ли е друг избор в името на единството на БСП и работа на БСП ,като единна партия да вземе друго решение , освен да отстрани общински ръководства ,които не изпълняват решения на национални органи .

4. Четвъртият въпрос ,който си задавам е Нинова с екипа си, ръководещи БСП от почти осем години , правилни решения ли са вземали , правилна политика ли са водили по следните важни въпроси :
- БСП да се освободи от задушаващата преградка на олигарсите в БСП , от милионерите в БСП .
- БСП да води последователна , смела и принципна политика на борба срещу модела ГЕРБ !
- БСП да се противопостави на опитите за овладяване на БСП от Президента Радев и обкръжението му , от кадрите създадени от него по време на служебните му правителства на национално и на местно ниво !
- БСП да се противопостави на опитите за овладяването и от Левицата – Румен Петков , Мая Манолова , Татяна Дончева, … .
- БСП и Нинова да се противопостави на софийската общинска организация в коалирането и с ГЕРБ и нанасянето на силни репутационни щети на БСП .
- Нинова и БСП да се противопостави на бизнес интереси в БСП , на личности стремящи се да използват БСП за лични и бизнес интереси !

Надявам се всеки да може да си отговори еднозначно на поставените въпроси . Лесно се налага отговора ,че Нинова е водила всички тия битки от както е Председател на БСП , за БСП и за хората с леви убеждения в България .
Налага се извода, че миналото не трябва да побеждава настоящето , че честните и почтени социалисти трябва да подкрепяме действия за обновяването на Партията .
Убедена съм, че Нинова трябва да бъде преизбрана още един мандат за Председател на БСП ,за да може да довърши започнатото трансформиране на БСП от партия на олигарсите , от завладяна от кланове по места партия , в партия на хората с леви убеждения в България .
За да може настоящето да победи миналото и да даде шанс на бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    37 1 Отговор
    Бъдеще със всички стари крадци във БСП няма!!
  • 2 ТаУмВзе

    12 18 Отговор
    Кви партийки бреее! Краварчето е сготвило територията за Война срещу Русия. След 40 годин уж Изборчета и партийки Приключихме.
  • 3 Никой

    24 1 Отговор
    Некролозите от ЛевиZaта правят нов мухлясал проект;
  • 4 !!!?

    25 3 Отговор
    На Пеко Таков внука ли е лицето на „свотлото бъдеще” на болшевишката пария БКП/БСП !!!?
  • 5 Оххххх

    23 7 Отговор
    Това го твърди д-р Петканска,която е съпруга на милиардера Вълев.Направо не шах,а мат за всички от БСП.Хвани единия,че удари другия.
  • 6 сърбина потканска

    7 4 Отговор
    би-сипи отече
  • 7 Красимир Петров

    13 4 Отговор
    Закривай!!!
  • 8 Бамбука

    15 2 Отговор
    БСП е нужна само за да спре възхода на другата извратена партийка в лицето на Въздухарите. Тия са много по-гладни.
  • 9 ляв пример

    14 3 Отговор
    Преди 9-ти левите хора са били борци, готови на жертва за правата на бедните хора.И обикновено са били от техните среди.За обновление са нужни такива хора

    Коментиран от #18

  • 10 Име

    6 5 Отговор
    Нинова не се пипа - това е единственият ни шанс - кой друг - не, тя е идеалният. Какво пък става точно - някакво едно такова.

    Таков ли клати лодката, Нинова води Партията вече години успешно - Президент, малко ли е че натирихме Цецка Цачева.

    Кметът на София е наш, по същество.
  • 11 Димитра

    6 6 Отговор
    Каза го жената, която отива натам накъдето духа вятъра! Дори и с голямото си празнословие, Петканска не успя да седне на шефския стол в Сливен, а делегатите на конференцията избраха достоен председател. Къде беше с Кольо Милев и погазваше всичко и всеки по пътя си, къде беше и против него. Човек, който не е дал нищо на партията, а само я използва за лична изгода!
  • 12 Искаме на власт

    7 2 Отговор
    Нашите места за нашите деца! Плебса е важен само при избори!
  • 13 ИЗБИРАТЕЛИ НА ПСП

    5 3 Отговор
    НИНОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАНА. САМО ТЯ МОЖЕ ДА СПАСИ ПАРТИЯТЯ ОТ АЛЧНИТЕ ПРОДАЖНИ ХИЕНИ ПЪРВАНОВЦИ ГЕРГОВЦИ ДОБРЕВЦИ СТАНИШЕВЦИ И ДРУГИТЕ БЛИЗАЛКИ.
  • 14 ФАКТИ

    7 2 Отговор
    НИНОВА Е НАЙ ДОСТОЙНА И КАДЪРНА.СТАРИТЕ МУХЛЬОВЦИ ИНТРИГАНТИ ШУТ ОТ ПАРТИЯТА.
  • 15 оня с коня

    4 2 Отговор
    Хубо казва Петканска че е Убедена че Нинова трябва да остане още един Мандат "за да си довърши работата",но не казва КАКЪВ Е СРОКА на довършване на тая Работа,след като мъдрият народ е казал че "Работата срай няма"?А добре е да отговори Петканска КАКВА ОЦЕНКА дава на Нинова каго ДЪЛГОГОДИЩЕН Шеф на БСП,след като Партията се ТОПИ като Ланския сняг година след Година.
  • 16 Бъдеще с....

    3 1 Отговор
    Изкуфели дърти комунисти, руски слуги, безродници, продажен комунистически башибозук, антибългари, прокажена пасмина която затри България, да пу... к. Не. те дано...
  • 17 Цайса

    0 0 Отговор
    Тези двамата на снимката, кои са?.... приличат на Шакира и Бойко Борисов, те ли са?
  • 18 Вуте

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "ляв пример":

    Преди 9-ти левите хора са били безделници,стояли по цял ден в кръчмите.
  • 19 Анджо

    2 1 Отговор
    Дай боже никога вече бкп, това е най голямото зло
  • 20 Вкупом вият

    2 0 Отговор
    Червената аристокрация,червената буржоазия и червените жендури вкупом вият срещу Нинова защото без наивния електорат на БСП няма къде да паразитират - градските жендури ги заграбиха ПепеДебетата.
  • 21 бай село

    0 0 Отговор
    БСП няма бъдеще само минало.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Добрева

    0 0 Отговор
    Др.Нинова заслужава похвала.На фона на най-близкото й обкръжение Събина Петканска поне е хубавелка.Ценните й мисли са само повторение на ценните такива на верните корнелианци.Нищо ново не е научила Петканска защото нищо от старото не е забравила,ако не е само лице,което стои добре на снимки,а текста е на Калоянчо Методиев примерно.🥱
  • 24 Добрев

    1 0 Отговор
    Д-р Петканска дали е наясно,че днес не е такава хубавица или и тя,като Нинова обича да послъгва??