Last news in Fakti

22 Май, 2024 17:03 4 118 26

Илиян Василев предупреди: В архива на Алексей Петров има още много "записи". Ще има и нова вълна от "компромати"!

  • илиян василев-
  • корупция-
  • партии-
  • енергетика

Властта корумпира всеки или почти всеки

Илиян Василев предупреди: В архива на Алексей Петров има още много "записи". Ще има и нова вълна от "компромати"! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В архива на Алексей Петров има още много "записи", с които заптиетата на Пеевски са успели да се сдобият - респективно Пеевски. Ще има и нова вълна от "компромати".

Каква е целта? Не я крият, ППДБ да бъде маргинализирана до степен да не може да окаже съпротива в Парламента и ГЕРБ/ДПС да могат да предложат "по милост" власт на желаещите в ППДБ. За това предупреждава във "Фейсбук" Илиян Василев,

Това е замисълът.

За това казах и повтарям - за мен няма вариант ППДБ да правят каквато и да е сглобка или нещо друго освен на бъдат опозиция и да мислят, как да си върнат влиянието и подкрепата през опозиционни действия. Но не изключвам в средите на ППДБ да има нови Петър Московци - човешката природа крие всякакви тайни, особено в контекста на конкуренцията за Борисов - Пеевски громи ПП, че искали да прецакат Борисов, Асен Василев громи Пеевски, че е пленил Борисов.

Все още не съм чул ясно да заявят, че при никакви обстоятелства няма да правят никакви сглобки, макар че би трябвало да се подразбира. Няколко пъти го подсказвам, но нещо реакция няма.

Властта корумпира всеки или почти всеки - не вярвам във всички от ППДБ, но вярвам в конкретни хора. Поне до този момент ме уверяват, че този път няма да се поддадат. Не вярвам, че ще се самоубият - защото втори път стомна няма да стане..

Ако ППДБ не са вариант за сглобката между ГЕРБ и ДПС - остава като вариант БСП.

Пеевски пуска слухове, че се среща редовно с Нинова. Идеята е да я притисне, включително като напомпа конкуренцията и в ляво. Но Нинова, след толкова бой от Пеевски и Борисов, трябва да бъде извън разум, за да се съгласи на сделка срещу власт.

За това пробват да надуят изборните резултати или на Синя България, или на Манолова и Григорова. Синя България в лицето на Вили Лилков и особено на Петър Москов за типични транзакционни политици. Много им личи, след като изнесоха по тертипа на ГЕРБ общинската политика на национално равнище. Москов отдавна е скучен, извън "десен" съм няма никакво въображение.

За това, поне за мен, остава формулата на Григорова и Манолова, защото така Радев влиза в комбинацията, която така или иначе съществува през сегашното служебно правителство. Отдавна Радев се разбра с Пеевски и Борисов, за това и днешния запис с давност повече от година е стара гозба. Чудно само защо ППДБ не критикуват Радев напоследък, особено след изцепките му в Ямбол. Изобщо всеки ден има много поводи за реакции и то ярки, а те се задоволяват с ритуални канали и комуникация.

Но и подкрепата на Манолова и Григорова не е безпроблемна като реализация, защото и на Пеевски и на Борисов им трябват гласове за "категорична" победа, така че преливането, което направиха на Слави Т. в последния момент е функция на хода на предизборната борба като в края на деня, ако имат вече мнозинството за кабинет, ще дадат команда.

С това плашат Нинова, че ако Григ-Лова влязат те ще маргинализират БСП и Нинова и ще дадат трибуна на Радев в парламента.

ИТН не може да играе ролята на трети - къс им е смокиновия лист.

Изобщо са скучна партия, която само предаването на Слави държи - те правят шоу, но няма съдържание в политиката им. Хората, които можеха да говорят що годе смислено, напуснаха партията.

Остава критичен въпросът - как Борисов ще прокара съюз с Пеевски и Нинова пред западните ни партньори. Следете посещението на Малинов в САЩ - там се предлага на едро всичко от родната енергетика, което американците искат.

Тук ППДБ вместо да заеме принципна позиция, че седми блок ще се строи само след доказване на необходимост и рентабилност, гласуваха за избор на изпълнител и за наливане на едни грешни милиард и половина, които ще бъдат поредните "потънали" разходи?!

Гуруто на триото - Бо-Пе-Ра Малинов предлага бъдещи ползи и капацитети за американския ВПГ, който обаче не може да се конкурира с дъмпинговия руски газ от Турция - тоест ще им купи колело, ама друг път. Предлагат и бизнес за американски компании по газовите проекти, а Борисов и Пеевски предлагат по-голямата част от военните контракти на голяма стойност - /там ще се харчат над 10 млрд за превъоръжаване да отидат зад Океана/.

Да, има видове въоръжения, които няма откъде да купим освен от САЩ, но максимална част от парите трябва да отидат за поръчки на родната ни индустрия, включително дронове.

А няма никакви дългосрочни стратегии, програми и поръчки. На Борисов и Пеевски им трябва да могат да управляват автократично, без ППДБ, като си купят снизходителност от САЩ, точно по калъпа, по който получиха снизходителност за Турски поток. Не случайно и там основното действащо лице е Владимир Малинов.

Достатъчно съм бил в този бизнес, за да зная, че облечената в цинизъм Реал Политика прави достатъчно достоверен този сценарий.

Къде е слабото място на този проект - в реакцията на улицата?

Защото вместо да отидат за увеличаване на заплати, пенсии, за стабилизиране на енергийна система, за здравеопазване, милиарди ще отидат, за да решат лични проблеми с дефицит от морал и почтеност на Борисов и Пеевски.

Няма значение дали накрая ще им опростят греховете, това е малко вероятно, последствията за България ще бъдат консумирани, автокрацията ще победи, парите ще си намерят адресатите в чужбина.

Това, което най-много ме притеснява е, че започнаха да гледат на посолствата като арбитри в родните ни политически спорове и така се унизяваме. Не като отделни политици - там гордост няма, а като нация.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    47 40 Отговор
    Хехе смешник записите не са компромати, а живата истина. Това че на някой не му харесва,че истината (какви ги е приказвал и вършил) излиза на бял свят си е негов проблем.
  • 2 ПП им

    45 16 Отговор
    сърбаха попарата на Магнитските и сглобка или каквото и да е подобие е изключено да има ! Само една силна и конструктивна опозиция е оптималния вариант в сегашната ситуация !
  • 3 ТаУмВзе

    46 13 Отговор
    Кви Записи и Ала Бала бреее! Банкянския Снимки със Чекмеджето му изкараха и НИЩО. ХАХХАХАХХ Излиза, че тва си е Реклама и тва си е. Робът овца си вика еее Тоя е Баровец и ще гласувам за него да! Последна национална Катастрофа си е, без да сме Нация де.
  • 4 ВСИЧКОЛОГА

    31 31 Отговор
    ПИТАЙТЕ ГО ЗА ЯДРЕНА ФИЗИКА ИЛИ КОСМОС И ТАМ ТОП ЕКСПЕРТ С "ОГРОМНИ" ПОЗНАНИЯ. САМО ЕДНО НЕ ЗНАЕ-КОЛКО Е ТЪП ЧЕ ЧАК МУ ЛИЧИ ОТ ДИСТАНЦИЯ.
  • 5 Големият ми страх е

    24 20 Отговор
    че може да се откажат от западните партньори и с дружни сили да се обърнат на изток към евразия. Е тогава трябва да ги изметем!
  • 6 !!!

    24 31 Отговор
    Нали Гнома твърди, че службите ги подслушвали? Е басси службите с такова качество на записа. Е този измекяр на снимката горе за 2 лева и майка си ще продаде и ще говори какви ли не глупости и небивалици. Той и за това е подсъдим по много дела за клевети. Беше се покротнал!
  • 7 Трандафор

    29 18 Отговор
    Г-н Василев иска да е нещо като ръководната роля на Партията за ППДБ,но е ужасно закъснял и по тази причина изглежда съвсем овехтял. Впрочем по същата причина си заминават ППДБ, които от висотата на някаква тяхна си "Висша лига" искаха да са началници на Борисов и Пеевски и виждаме какво става! Не знам колко записа има в базата данни на покойния Алексей Петров, но ще излизат поне докато не хванат убиеца му! Това май ще е нашият Рубикон, понеже записите са автентични!
  • 8 Повече от чудно ми е

    18 13 Отговор
    Абе този чичко откъде знае
    какви и колко записи имало ?
    Не ви ли харесва въпроса ми ?
  • 9 Бендида

    37 0 Отговор
    По интересно е, кой има достъп до въпросния архив. Не мисля, че човек като Петров е записвал само ПП, а всички и всичко.
  • 10 Хихи

    17 8 Отговор
    Абе докато не видя Киро и Лена в Дупница
  • 11 Някой

    23 21 Отговор
    Да говориш глупости не е лесно, нито хубаво. Това, че някой е записал дивотиите на Кирчо и Асенчо, и сега го пуска малко по малко, си е техен проблем. Хубаво е, че излизат записите, за да видят и най-слепите привърженици на ПП, какво маскари са кумирите им.
  • 12 Респект

    24 10 Отговор
    Както винаги точен !
  • 13 Ха ха ха

    7 12 Отговор
    Тъп костовашки седесар
  • 14 ЖЕКО

    11 11 Отговор
    ТОЯ КОЗЯШКИ РОБ КОИ ЗАЩИТАВА , ХУБАВО Е НАРОДА ДА ЧУЕ ИСТИНАТА И КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПП ДБ
  • 15 Реалист

    21 4 Отговор
    В ной скоро време народа ще ги имате и в буквалния и преносния смисъл и ГЕРБ и ДПС
    Те приключиха. Хората не са толкова прости каквито прости са клакьорите около Борисов и Пеевски и техните мисирки. Теще са минало
  • 16 хмм

    21 3 Отговор
    Не знам дали ППДБ ще бъде маргинализирана, но ми се струва, че ГЕРБ ще бъде намагнитизирана.🤭
  • 17 байй Ганьо прави избори

    14 1 Отговор
    Изборите са вече решени, знае се от кръга Борисов-Пеевски кой колко ще има. Т. е. всеки ще получи толкова, колкото двамата решат. Всичко е в техните ръце- ЦИКаджии,милиция, търговци на гласове, Информационно обслужване, брокери, общини, софтуер, "математици" като бай Издишо Константинов, пропагандисти-цяла камарили говорители- бивши "преподаватели " по "научен" комунизъм.
  • 18 Хи хи

    10 8 Отговор
    Ред сълзи , ред сополи и ЛОЗУНГИ ! Борисов и Пеевски не били морални, но виж Кики и Коки са много морални , защото получиха сертификати за почтеност от човекът стъпкал Конституцията .Василев , издишаш , Спри се , не им правиш добра реклама.
  • 19 Илиан изпуши напълно

    1 3 Отговор
    Що мъль4иш кът, таакоа бе Илиане, а не кажеш кой уби Алексей Петров или просто не искаш да топиш дружките си от ПП-ДБ?

    Коментиран от #20

  • 20 кой

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Илиан изпуши напълно":

    кой има записите?! кой? та той го е направил
  • 21 Илиан Василев!! Къде "открихте" и кой

    1 1 Отговор
    "Откри" тея Записи??? Всичко сега се Фабрикува Предизборно!! Нали още нее разкодиран телефона на Трактора?? Илиан Василев, поредния Платен Слугинаж на ДПС и ГЕРБ!!
  • 22 хехехе

    0 0 Отговор
    ТО ОНЗИ КОЛЕВИЯ ГИ Е СЪБИРАЛ С ЕДНА ГЕПЕНА ИЗРАЕЛСКА ПРОГРАМКА ДЕТО КУПИ ДЪРЖАВАТА ДОКАТО ТОЙ БЕШЕ В ГДБОПА А СЕГА СЪЩИЯ ЩЕ МИ ПРАВИ КИБЕР СИГУРНОСТ - АЙДЕ НЕМА НУЖДА
  • 23 Илиан Василев?? Не всеки идиот може да

    0 0 Отговор
    да наплюе за пари и собствената си майка!? Този Лайномет може!!
  • 24 Трактора, подслушваше и влизаше в

    0 0 Отговор
    Компютри и телефони на хиляди хора! Неговите Хакери работеха денонщно! С тази информация изнудваше и Пробиваше! И това му Отнесе главата!! Хамстера, много знаеше и го пуснаха на Шейната, Веднага дойде Експерта полковник???? Случайности няма!!
  • 25 Илияне илияне

    0 0 Отговор
    Какъв умник маика те е родила Направи нещо повече от Борисов тогава говори Защо защитаваш посредниците на Руска газ Явно ти спряла парите от Кремъл Пак залагаш на куц кон
  • 26 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    Л ИЛИЯ ВАСИ ---НАТАТЪК ВИ Е ЯСНО !!!!!!!!!!!