Last news in Fakti

5 Юни, 2024 13:00 1 739 34

Илиян Василев: Вносът на руски газ през България в ЕС е на рекордните равнища - над 54 милиона кубически метра на ден

  • руски газ-
  • служебно правителство

За сведение на Радев, Борисов и Пеевски, които са партньори в далаверата с руския газ - именно "Тяхното" е причина за това регулираната цена на природния газ да е по-висока от борсовата

Илиян Василев: Вносът на руски газ през България в ЕС е на рекордните равнища - над 54 милиона кубически метра на ден - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европейският комисар Кадри Симсън призова всички европейски страни-членки на ЕС да приключат с руския газ до 2027 година, както бяха се съгласили. Познайте как е реагирала България при правителството на Главчев?

Ето и фактите - вносът на руски газ през България в ЕС е на най-рекордните равнища - над 54 милиона кубически метра на ден е новият рекорд. След края на 2024 бе потвърдено че приключва транзита през Украйна. И ние ставаме единствената врата за руски тръбен газ в Европа. Москва прави дъмпинг и убива конкуренцията на регионалния пазар - нарича се нелоялна търговска практика.

Газпром се срива - буквално и драматично. Китайците се гаврят и искат ако толкова много настояват да им продават газпромовски газ да им го продават на вътрешни за Русия цени?!?

За сведение на Радев, Борисов и Пеевски, които са партньори в далаверата с руския газ - именно "Тяхното" е причина за това регулираната цена на природния газ да е по-висока от борсовата. Защо така Делян Добрев не отговаря на поканата ми за публичен дебат?

(Текстът е от Фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жа омра

    27 8 Отговор
    Мъка...мъка....мъкаааа....а отгоре на всичко не остана жив окраински войник от тия първите 2 армии та сега и лапета и старци ловят из улиците.
  • 2 Тодоров

    48 3 Отговор
    В турската преса са хвалебствия как Турция изнася за първи път газ (руски, ама си траят) за държави-членки на ЕС. Предателството на Борисов е ОГРОМНО. Вместо Южен поток, Турски поток. После ходи се кръсти и славослови Левски и Ботев. НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И КРАДЕЦ!

    Коментиран от #11, #16

  • 3 така си е

    8 6 Отговор
    сектата исторически парк няма да позволят да мине през неофит рилски тръбата!
  • 4 хммм

    25 4 Отговор
    Главчев заробваа България! Пъдете го с камъни и дърве!!
  • 5 Бай Дън

    29 8 Отговор
    Добро утро през всички правителства минали до сега от началото на войната не е намалял. Дори и при вашето ПП ДБ така че не се оправдавайте Европа е зависима от Русия.
  • 6 тйхт

    29 1 Отговор
    Същото потвърждава и законът "Магнитски"! ДПС-ГЕРБ са туморът за България.
  • 7 Хахаха

    28 4 Отговор
    Нелоялна търговска практика било да продаваш газа на разумна цена. Тия да не мислят, че руснаците продават на загуба? А останалите като слагат огромни надценки да не би да е лоялна търговска практика?
  • 8 Що не си

    19 1 Отговор
    Гледаш изборите, бе асматик. Побесехте, че искате да заграбите всичко. Няма да сте вечни!
  • 9 Объркано Атлантиче

    22 3 Отговор
    Не знам дали китайците се гаврят с Русия за газпромовския газ, но със сигурност британците се гаврят с ЕС за същото.

    „Великобритания е сключила споразумение с Total Energies, която открито транспортира LNG от Русия. Освен това споразумението е на стойност цели 8 милиарда лири стерлинги и то до 2027 г. Споразумението е за осигуряване на топлина за критични инфраструктурни обекти.

    Тоест за тези цели е необходим надежден доставчик и фактът, че Великобритания избра Русия, е логичен, но ироничен. Но това по никакъв начин не пречи на Обединеното кралство да тласка ЕС към нови санкции срещу Русия... „
    -- UK strikes energy deal with firm linked to Putins gas exports --
  • 10 Истината е:

    15 1 Отговор
    Ганьо пак го наяде, защото е голям "тарикат".
  • 11 Къв турски поток бре

    3 12 Отговор

    До коментар #2 от "Тодоров":

    При тия санкции срещу Путин, щеше да душиш празните газови тръби на Южен поток.

    Коментиран от #17, #25

  • 12 Другарю василев

    11 1 Отговор
    Не стана ясно откъде влиза руска газ в БГ....
  • 13 Що ли газпром

    3 7 Отговор
    Отчита с 40% по ниски приходи.....
  • 14 Другарю василев

    8 1 Отговор
    Що енергиният министър не каже какви са ФАКТИТЕ ?
  • 15 Трол

    2 3 Отговор
    В България от 2022 г. не се внася руски газ.
  • 16 Гост

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тодоров":

    Явно ти е къса паметта? Южен поток беше в разгара си, когато ни посетиха двама конгресмени от САЩ, единият отявлен русомразец (лека му пръст), и Бойко веднага "забрави" Южен, Мюжен.... Целта на САЩ беше Русия да не може да заобиколи Украйна към Европа, но както знаем от поговорката: имали желание - ще се намери начин! Само дето ние пак сме от страната на булката....

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Полимично

    10 3 Отговор
    И кой си ти и като какъв искаш дебат? Я първо отговори за ония 6 години в Москва по времето на.....Путин!
  • 19 Сандо

    9 3 Отговор
    И какво му е лошото?Газта минава,таксите остават,бизнеса върви.Само Газпром плаче,според демократичните медии.
  • 20 Малко инфо

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Орешарски го спря Южен поток.Пламен Орешарски!

    Коментиран от #22

  • 21 Госあ

    15 3 Отговор
    Хахаха много тъпо парче е тоо ! Оплачи се на арменския поп, че ЕС купува руски газ като за световно, ве льольо !!! А този газопровод беше единственото добро направено за България от баце. Да, така ще стане, трафика през бандеристан спира и ние се превръщаме в основен коридор !!!! Само заради това, баце е за предпочитане пред планктона. Въпреки Южен поток, щото ако беше Южен поток, щяхме да сме съвсем царе. К’во скимтиш ве продажник ниеден ? Че България печели от трафика на газ за ЕС !!!
  • 22 Госあ

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Малко инфо":

    Да, прав си ! Добър коментар. Орешарски и дпс !

    Коментиран от #31

  • 23 Механик

    5 2 Отговор
    Санкциите работят, нали?
    как беше? "Чао, чао, Газпром!"
  • 24 Демократ

    3 7 Отговор
    Справка за евроатлантическа България: "Миналата година Генералното консулство на Русия установи, че над 400 000 руски граждани с български паспорти притежават близо 500 000 имота в Източна България. Стойността на имотите, които руснаците са закупили в страната, е 15 милиарда евро." Затова путинолизците и русоробите в България канят Путин като приключи с Украйна, да дойде в колонията България. Същите от сутрин до вечер повтарят,че сме колония на САЩ. Колко милиарда долара са откраднати от петрол и газ от САЩ в България и къде е Газпром и Лукойл и колко американци с българско гражданство и имоти живеят в България и колко българска земя е американска , а руска има много и то гранична- Камчия , Росенец, Варна, Бургас са руски пристанища на българска територия?????

    Коментиран от #26

  • 25 Русофил

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Къв турски поток бре":

    Страхлив иди От. Да не би да е спрян Турския сега?!
  • 26 Госあ

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Демократ":

    Хехехе и к’ва излиза ве братчед, че бедните “ватници” са инвестирали у територията колко ес откакто сме у него ! В едно и също нещо - къщи за гости 😂 Еми евала ! И ти ли като тоо хелминт скимтиш ?

    Коментиран от #28

  • 27 Магнит ски

    3 0 Отговор
    Тук в Чалгарска Номенклатурия се шири БАЙ ГАНЬОВСКА ШУРОБАДЖАНАЩИНА...
  • 28 Демократ

    1 7 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Май не знаеш какво е инвестиция. Не е да си купуваш жилище и български паспорт и да се заселваш в България, а е да се откриват работни места с производство за България. Чугунените продажни глави с една гънка в мозъка,свързана с Кремъл заминавайте за Москва, вместо да се радвате на руснаците тук.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 сръбче..

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Демократ":

    Ние ако сме на вашето място.що работни места ще има,а по доходи ще бъдем в петицата на е.с.първо никакви танкери със черно злато през босфора-директно от производителя и право в нефтохима и плама ще я възстановим,два газопровода от вова през blak sea за западняците от е.с.без посредници- ботоши мотоши..парите не миришат.
  • 30 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Демократ":

    Май си пропуснал втората част на коментара !!! В какво точно инвестира ес ? Я ми кажи ? Основно къщи за гости ! Ето сам си отговаряш. Точно затова аз съм такъв фен на инвестициите от Китай. Защото отварят работни места за квалифицирани кадри, омбре. И ще ти дам един пример от многото за съседна Сърбия - BGI или Бейджин Дженомикс Институт. това е най големият биотехнологичен гигант в света и отвориха център в Сърбия, който ще осигури доста работни места за молекулярни биолози и биоинформатици. Само един пример, пак повтарям !
  • 31 дедо..

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    По заповед на козяците,както и сега лъжат за белене че площадката е по близо до вранча-отколкото влашката черна вода,и че двата реактора под брезенто са ръждясали и не могат да ги монтират,нашите реактори са аналогични като тези на комшийте в аккую,но турските до края на годината ще бълват ток..уестинхааоось ни заробва,тяхното отработено ядрено гориво завинаги ще остане в недрата на нашата татковина,за разлика от мацковското-вова си го прибира.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "дедо..":

    Аз мисля, че основно анадолците ни загробиха енергетиката, както и земеделието. И то не без съдействието на западна Европа. В случая, според мен сащ са на последно място. Много ясно, че няма да откажат да ни продадат некой десеторно по-скъп и съмнителен реактор или да ни препродават руски уран, но това стана след като вече загробихме Белене основно в интерес на турчаците. С Южен поток стана същото.
  • 33 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "дедо..":

    То са козяци, помаци…майка плаче ! Тука некъв ми разсъждава и пак ме праща в Русия, между другото никога не съм бил и нямам нищо против да отида, в Белене искаха да инвестират и от Русия и от Китай !!! И то при отворени оферти за участие или неучастие на България ! Тоо ми разпраа колко работни места отворили у кауфланд и била, дето продават трето качество германски боклуци и турски гумени домати
  • 34 Гост

    1 0 Отговор
    Много грозен този на снимката , плашесто даже. Не може ли не толкова често да ни го натрапвате.