Last news in Fakti

13 Юни, 2024 16:00 2 390 46

Илиян Василев: Борисов не може да издържи публичния натиск като премиер - много грехове, история, отворени рани

  • илиян василев-
  • бойко борисов-
  • натиск-
  • премиер-
  • грехове-
  • рани

Търси поредната Мария Габриел - "девствен" за национална политика, приближен, комуто да стовари тежестта да бъде лице на правителство, което той ще управлява. Не вярвам също да има нужда от Пеевски с реална позиция в изпълнителната власт

Илиян Василев: Борисов не може да издържи публичния натиск като премиер - много грехове, история, отворени рани - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въпреки натягането на Симеон Дянков в ефир, Борисов няма да бъде премиер. Самият Дянков не вярва, просто много му се иска да се натегне на шефа и да бъде министър. Борисов просто не може да издържи публичния натиск като премиер - много грехове, много история, много отворени рани, които е оставил.
Търси поредната Мария Габриел - "девствен" за национална политика, приближен, комуто да стовари тежестта да бъде лице на правителство, което той ще управлява. Не вярвам също да има нужда от Пеевски с реална позиция в изпълнителната власт. Представяте си кметът Х и Пеевски зам.-премиер - не го виждам.
За това му трябва време - да измисли формулата и да пусне медийната машина за да омайва народа, че корупцията не е толкова важна, стига да има пара за свирката на локомотива.
Новата опорка на Борисов ще дойде именно по линия на корупцията - идеята е да убеди обществото, че толкова вече са се награбили с Пеевски, че нямат нужда от нова корупция.
Което е пълен абсурд разбира се - цялата тази дълбока държава се крепи на приходите от корупция - без нея не може да съществува. А без нея те власт не могат да помиришат.
Корупцията стигна ново ниво на споделяне - примерно АР 1000 реактора. За което предупреждавах ППДБ, ама кой да слуша.
Схемата е проста, но ефективна. Напред са малките пари - милиард и половина лева за развойни дейности - по-голяма част от тях ще потънат у нас, но една част ще отиде в американските партньори - напълно легитимни разходи.

Тъй като няма никакви доказателства, че проектът е рентабилен и с управляем риск ще прегазят в името на "атлантическата солидарност" междинните етапи и ще стигнат до решение на Народното събрание за инвестиция по "политически причини", защото големите пари - тези 15 милиарда долара само НС може да даде през заем. Така ще се размие конкретната лична в неясната колективна отговорност. Тъй като това са огромни пари и обществеността няма да бъде убедена - тогава ще дойде времето на новия пирует на Борисов, ала Шеврон и забраната на шистовия газ, в който той ще се съобрази с народната воля и ще обясни на всички, че той не е искал, но американците са го натискали. Така хем корупцията нахранена с малките пари, хем американците виновни, Кремъл доволен, хем атлантизмът ранен.
Ако не ви е ясно защо няма място на нови реактори - по същите причини, по които руските реактори нямаха място. Докато имаме 5 и 6 блок в Козлодуй, няма място нито за американски, нито за руски, нито за европейски реактори. Няма да има дългосрочни договори за изкупуване на електроенергията - това вече не е на дневен ред, тоест нула сигурност за приходи. Ядрената енергия не може да балансира ВЕИ.
Опитват се да манкират по линия акционерно участие - Сърбия, Северна Македония, но и това не върши работа. На всичко отгоре, през март, им изтече срока и на екоразрешителното.
Междувременно покрай АР1000 Борисов разчита да "купи" мълчанието на Вашингтон за неговия модел на олигархия и корупция - така както успя с Турски поток.

Коментарът е публикуван на Фейсбук страницата на автора


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 живял като човек в България

    42 7 Отговор
    Остаря Толупа и не може да носи ни отговорност, ни да кара джипката, ни да си носи килограмите, а и накрая пак се скри зад три жени ! ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“ са избрани с 6% от гражданите в кочината Булгаристан. Егати и маргиналната партия. Жалка работа!!!

    Коментиран от #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путинофил

    18 18 Отговор
    Тиквата е наш чонек- путинофил. Хариза 4 милиарда на путин, пари на племето за сръбската тръба. Затова гласувахме за него. Вдигна и пенсиите преди избори.

    Коментиран от #20

  • 4 Как

    37 7 Отговор
    диша , как живее с толкова много грехове и то не само към отделни личности , а и спрямо българските граждани и държавата ни ! Без престъпната му шайка !!

    Коментиран от #15

  • 5 Миризлив пор

    8 26 Отговор
    Само го вижте Боко как би останалите със сериозна разлика и си помислете колко са некадърни за да ги бият на изборите.

    Коментиран от #8

  • 6 Руските фирми в България са 50 000

    25 5 Отговор
    Почти всичките не развиват дейност и не плащат ДАНЪЦИ. Това е само една възможност за пребиваване на руските шпиони в България!
    Толкова е ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ПАРЛАМЕНТА!
  • 7 мани беги

    25 4 Отговор
    боко, шиши, марко - 3 тулупа
  • 8 И как ги би

    23 4 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    С купуване на изборите.Така всеки може стига да е откраднал достатъчно пари.И магаре да му платят ще стане министър.

    Коментиран от #17, #29

  • 9 вятъра на промяната

    25 4 Отговор
    ,,Търси поредната Мария Габриел - "девствен" за национална политика, приближен, комуто да стовари тежестта да бъде лице на правителство, което той ще управлява."
    Този филм вече сме го гледали и вече не ни е забавен. Борисов тотално се увъртоли в своите схеми и на фона на всички компромати които излязоха и които ще излязат най вероятно есента ще има нови избори. Дългото пребиваване в политиката прегаря политика. Борисов изчерпа своите възможности. Лица като Борисов и Пеевски нямат място в политическото пространство на България. Къде отиде Мария Габриел след като безприкословно изпълняваше политическите машинации и капризи на Борисов?

    Коментиран от #35

  • 10 гост

    22 4 Отговор
    Той е дебил,и на всичко издържа
  • 11 Бат ти Бохо

    3 8 Отговор
    Яла го барни
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕТКО

    25 7 Отговор
    ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГАВРА С БЪЛГАРИНА АКО БОРИСОВ СТАНЕ ПРЕМИЕР!
    БОРИСОВ НЕ Е ИЗПРАН И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НИКОГА ИЗПРАН! БЪЛГАРИТЕ ПОМНИМ ВСИЧКИТЕ МУ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СПРЯМО ДЪРЖАВАТА И СПРЯМО НАРОДА! ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПРАНИ, ЗАЩОТО НЕ СА НЕВОЛНИ ГРЕШКИ, А САМО ТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОПРОСТЕНИ!
    КОГАТО ЧОВЕК УМИШЛЕНО Е ДОКАРАЛ НАСЕЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА СИ ДО РОВЕНЕ В КОФИ ЗА БОКЛУК, САМОУБИЙСТВА, НАПУСКАНЕ НА РОД И РОДИНА И ДА СЕ СКИТА НЕМИЛ И НЕДРАГ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ-ТОЙ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОСТИ И ДА СЕ ИЗПЕРЕ! А БЕЗБРОЙНИТЕ УБИЙСТВА В СТРАНАТА НИ, А ПОДАРЕНИТЕ НИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ И СИГУРНОСТ НА УКРАЙНА И ДР. СТРАНИ, БЕЗ ДА СЕ ДОПИТВА ДО НАРОДА ЩЕ ГО ЗАБРАВИМ ЛИ? А КОНСТИТУЦИЯТА КОЯТО ПРЕВЪРНАХА НА БОЗАДЖИЙСКИ ТЕФТЕР, САМО И САМО СЛУЖ. ПРАВИТЕЛСТВО ДА Е НА ГЕРБ И ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ ОРГАНИЗИРАНИ ТАКА, ЧЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ ПАК ТЕ И ДА ОТВРАЯТ ХОРАТА ДА НЕ ХОДЯТ ДО УРНИТЕ.? МНОГО ВИ МОЛИМ НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ!
  • 14 На търкалета

    13 6 Отговор
    Защо му е на Бую да търси "девствени" в политиката? Та сам Бую е облечен в бялата мантия на непорочността. Тази мантия му я изпра лично Ристю Мравоядов. Без Ристю Мравоядов и Кирташки имбецила, Бую беше политически труп. За добрата си работа и за лоялното обслужване на Вожда Бую, Ристю Мравоядов беше пенсиониран с почести и пратен на спокойствие у Брюксел, да си харчи кинтаците
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хи хи

    7 15 Отговор
    Голям лаладжията е този ДС агент . Много знае той какво може и какво не може Борисов . Баце не е казал , не е станал премиер ,но ония шматки от ПП го издъниха , отидоха на 3 място до Възраждане. Василев , кажи нещо за ПП-ДБ , слязоха ли от гората , кашкавал носеха ли ?
  • 17 Миризлив пор

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "И как ги би":

    Какво пречеше на останалите да гласуват? Само виж ПП колко гласа имат и колко са били преди това май са с голям отлив а? Стига с тази мантра за купения вот.

    Коментиран от #28

  • 18 Респект

    12 9 Отговор
    Винаги точен в анализите си !
    Досега винаги са се случвали предвижданията на Василев.

    Коментиран от #21

  • 19 Гошо Шпека

    0 9 Отговор
    Тиквун ще напомпа Райка Зайка и тя ще му роди детенце. Такива нещастници като Василев не го интересуват.
  • 20 Некъпан джендър

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Путинофил":

    Тръбата поне я има, но тулупа като виден евроатлантик хариза на краварите 8 милиарда за рисунки на Ф16, Киро хариза 4 милиарда за американска скрап, Шиши след като яде бой от руснаците пък стана първи краварофил...нещо май пропускам, а да, тулупа хариза и на "путинофилката" Урсула 12 милиарда за напълно безполезни препарати:)
  • 21 Хахаха

    6 10 Отговор

    До коментар #18 от "Респект":

    Цяла България от 6 месеца знае, че не Боко, а Шиши ще е премиер, тоя "експерт" чак сега се сетил:)))))))
  • 22 Ум царува, ум робува, ум патки пасе

    5 0 Отговор
    За пълен стомах съм съгласен, но за пълна банкова сметка никога през живота си не съм чувал. Парите са интересен феномен, на никого не стигат. На един да си купи хляб, на друг за жилище, на трети за лъскав автомобил, на други за яхта, за хеликоптер, самолет и за каквото се сетите, но на никого не стигат.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българин

    2 16 Отговор
    Народа няма да приеме друг министър председател, освен г-н Пеевски или Бойко! Нормалните хора за това гласуваха и никога няма да направят компромис с поста на министър председателя! За там трябва държавник от ранга на г-н Пеевски или Бойко. С други нашия народа не разполага! Всички искат да се върне стабилитета от преди!

    Коментиран от #26

  • 25 Тая зурла

    5 0 Отговор
    Днес нямаше ли рожден ден, или се бъркам?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ЧРД....БОЙКО

    5 3 Отговор
    Жив и здрав бъди, въпреки че ни спука от бой последните 15 години....


    Станишев, Миков, Нинова.
  • 28 Негласувал

    0 7 Отговор

    До коментар #17 от "Миризлив пор":

    Бачкам, магазините пълни, ядене и пиене на корем, сгодна женица зад всеки ъгъл, пък и в чужбина си ходя....дреме ми кой ша ни управлява.

    Коментиран от #42

  • 29 То от 15 години

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "И как ги би":

    Все да ги биеш....май не е с купуване на избори....
  • 30 Българин

    2 5 Отговор
    този изрод да се маха от властта!
  • 31 Тогава БСП са

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "живял като човек в България":

    Избрани с 0.7%....мизерници.
  • 32 ЧРД...БОЙКО

    4 3 Отговор
    От БСП с респект... Тва 15 години да ни бъхтиш си е постижение за Гинес.
  • 33 ЧРД....БОЙКО

    2 2 Отговор
    Ние Възрожденците не моим са възроди при теб...пак ни смачка.
  • 34 Българин

    5 2 Отговор
    този изрод да се маха от властта!
  • 35 Жоро

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "вятъра на промяната":

    Ами, вятъре на промяната, защо не спечелихте изборите, след като сте велики политици и професионалисти? Станахте известни само чрез отрицанието на Борисов, направихте партия основана на омраза и за изчегъртване на Борисов, дори го арестувахте... А, после управлявахте с него. Ама, Борисов пак спечели изборите , а вие загубихте 50 процента от избирателите си. п.Както е тръгнало при едни следващи избори ще гледате НС през крив макарон... Само с празни думи, скандали, кражби, заеми и некадърност нищо не става.
  • 36 ежко

    3 1 Отговор
    Да бе,Кво стана с Марчето,че нещо не се чува напоследък:).Пак ли нещо евро.....едикакво си ще става или вече се пенсионира?Употребена и захвърлена.А и нормална работа не може да започне,щото реалността е далече от брюкселските фатасмагории.Така се случва на тези,живеещи в паралелната реалност.
  • 37 Кой бе????

    3 3 Отговор
    Баце ли не може да издържи на натиск? Той и Сачева ще издържи отгоре си, та камо ли и други работи.
  • 38 комунистче

    2 0 Отговор
    това Марчето, острието, го затъпиха, и повече не могат да го ползват, едва ли ще остане гладна, в евро институциите позиции и топли работни места колкото искаш
  • 39 Що да не може да издържи?

    5 0 Отговор
    Биологичната единица, наречена българин, отиде за гъби в неделя.
    Явно не и пука много.
  • 40 Дани

    2 2 Отговор
    Илиянчо Василев пробутаха ли го в Парламента, или остана сиротен????
  • 41 Тити

    7 0 Отговор
    На Бойко ефенди няма да му се размина протестите са му дарантирани ще влезе в историята като най свалянето правителство.
  • 42 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Негласувал":

    И за всичко това даже ходиш да бачкаш? Аз само хдя да гласувам и живея поне 10 пъти по разкошно,защото такива като теб бачкат и за мен. Твоето скоро ще свърши, но моето няма опасност защото са 70% от целия народ.
  • 43 Име

    3 0 Отговор
    Спрете Турски поток щом толкова ви пречи! Само един кран се навива. Ала бала!

    Коментиран от #46

  • 44 Анонимен

    1 0 Отговор
    Какво ще стане с лошия човешки материал
  • 45 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    АБЕ ЛА Й НА --ДОКОГА С ЛИЛИЯН ФАСУЛЕВ --- БЕ БОК ЛУ ЦИ !?!?!?!?!?!?!?
  • 46 я се скрий бе

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Име":

    Теб какво те вълнува, че и разпореждания даваш? Да не си Бойко, той е дето е на всяка манджа мерудия? Крана си е наш и като искаме ще си го спрем, като искаме ще си го отворим. Каквото си искаме туй ще правим! Ти като не си един от нас теб какво те интересува?