9 Август, 2024 09:04 3 270 32

Ахмед Вранчев пред ФАКТИ: ДПС е едно и представлява стотици хиляди български граждани с единствен лидер Ахмед Доган

  • ахмед-
  • вранчев-
  • дпс-
  • доган-
  • пеевски

Ахмед Доган е моралният печат, който изпълва със съдържание всички онези ценности, които са ни изградили като партия и държавници, казва депутатът

Ахмед Вранчев пред ФАКТИ: ДПС е едно и представлява стотици хиляди български граждани с единствен лидер Ахмед Доган - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) Ибраим Зайденов и Ахмед Вранчев подкрепиха мирния протест, организиран от граждани от гоцеделчевския район, против скорошните промени в Закона за социалното осигуряване - известен като "френската безработица". Какво се случва в ДПС, какво искат хората в Гоце Делчев… Пред ФАКТИ говори депутатът Ахмед Вранчев от ДПС (без Пеевски).

- Г-н Вранчев, вие и други народни представители от ДПС (без Пеевски и група) подкрепихте мирния протест на граждани от гоцеделчевския район против скорошните промени в Закона за социалното осигуряване, по-известен като "френската безработица". Какви са промените в Закона за социалното осигуряване и как рефлектират върху хората?
- Промените са следните: Досега действащият Европейски Регламент ЕО883 от 2004 г. даваше възможност на български граждани, които през последните 18 месеца имат осигурителен период и в друга страна на Европейския съюз, да получават парично обезщетение за безработица спрямо последните доходи, които са получавали като възнаграждение. Със сегашните промени в Националното Законодателство - по-точно в Кодекса за социално осигуряване, се отнема правото на хората, работили в друга страна членка в ЕС паричното обезщетение за безработица да се формира спрямо последните доходи преди прекратяването на трудовото възнаграждение. Когато новоприетият Законопроект бъде публикуван в Държавен вестник, паричното обезщетение ще се сформира спрямо осреднения осигурителен доход за последните 24 месеца. По този начин хората ще бъдат ощетени.

- Месец работа във Франция осигурява трудова борса за много пари у нас. Справедливо ли е….
- Справедливо е според Европейския регламент, който задължава всички страни членки на ЕС да спазват и прилагат регламента приет от ЕС през 2004-а, а ние сме страна членка на Европейския съюз.

- Вие се противопоставяте, внасяйки предложение между първо и второ четене за запазване на досегашния режим, защото…
- Защото по новия начин хората ще получават много по-малък размер обезщетение спрямо положения им труд.

- Да се насочим и към вътрешните проблеми в ДПС. ДПС на Пеевски или ДПС на Доган набира популярност сред привърженици?
- Проблем в ДПС няма, нека да е ясно. Просто има 6 лица, на които им е поискана оставката от почетния председател и основател на ДПС д-р Ахмед Доган, които към момента не се съобразяват с това решение и с волята на структурите на ДПС. Няма такова определение ДПС да бъде разделена на фракции. ДПС е едно и представлява стотици хиляди български граждани с единствен лидер Ахмед Доган.


- Раздорът в ДПС ще доведе ли до отлив на гласове. Ясно е, че отиваме на избори…
- Напротив, ДПС ще бъде още по-силно и с по-голяма обществена подкрепа.

- Кой ще определя списъците с кандидатите за депутати в ДПС?
- В ДПС винаги е имало ясна технология и критерии за номиниране на кандидатите за народни представители. В нашата партия ролята на колективните органи винаги е била от ключово значение.

- Кой държи печата на партията?
- Не това е важно. По-важното е кой е в сърцата на хората. ДПС е основана от д-р Ахмед Доган с каузи и философия, която е насочена към единство, заедност и запазването на цялостна Република България, това е по-важното.
Д-р Ахмед Доган е моралният печат, който изпълва със съдържание всички онези ценности, които са ни изградили като партия и държавници.

- Две марки ДПС на изборите възможни ли са, или няма време?
- В България винаги е имало едно ДПС и началото започва през 1989 г., начело с д-р Ахмед Доган. За тези, които се опитват да създадат нови марки на гърба на ДПС, нека да знаят, че новото в ДПС е било през всичките години чрез непрестанното подновяване на партията - визирам Младежката организация на ДПС, но началото е само едно и то е с д-р Ахмед Доган.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безпристрастен

    41 6 Отговор
    Нормално е стадото да върви след почетния овчар. Не за друго а защото той разпределя дажбата на овцете. Докато има заблудени овце ще има и почетен овчар. Така е устроен света. Що се отнася до хитреците които работят по няколко месеца и после лежат по гръб е нормално, даже задължително да им се намали "сянката". Мушмороците като Джевдет, Аталай и Амед Вранчев /вероятно турчеещ се циганин/ ще облизват на почетния овчар гегата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 вижда се

    31 5 Отговор
    Спряха им мушингиите и ревнаха !!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рамбо

    34 3 Отговор
    И ако великия хидролог и доктор на космическите науки, извънземния философ и ДС доносник, Чалмата и султана на морските сараи вземе да ритне бакърчето няма ДъПъСъ ли.?
  • 6 това помаците

    32 2 Отговор
    са такова мазно племе,не е истина.Имат 2 лица.

    Коментиран от #8, #21

  • 7 наведи се

    20 1 Отговор
    и го олижи убаво.Тъпанар
  • 8 Те турците

    28 5 Отговор

    До коментар #6 от "това помаците":

    не го броят за жив.Само помаците и някои заблудени цигани се връзват на Доган,заради келепира разбира се!
  • 9 Ахмед от Разград

    29 3 Отговор
    Мехмед Доган е в напреднал стадий на Деменция, и затова с него няма интервюта, които Дерибеите да покажат, а са направили само една снимка с Доган.

    Но някои от тези Дерибеи пишат от името на Доган.
    Време е Данс да се заеме с доходите и имуществата на тази престъпна група, как са придобили имущество за стотици милиони и да полежат в затвора за по 20 години, а имуществото и парите конфискувани и върнати на държавата България, от където са откраднати.
  • 10 Мдаа

    16 2 Отговор
    Стана така че явно Доган тотално не се занимава с тия и те сега му споменават името...половината залягат на турската линия че всичко зависи от там..ясно е какво се случва
  • 11 Тези

    9 3 Отговор
    Не гласувате.Тези излизат напред и после лапат.Незнам по т,по племе.
  • 12 Град Козлодуй

    4 1 Отговор
    Моля Без Лъжливи омайвания
  • 13 Много познато ми звучи!

    19 1 Отговор
    Заучени клиширани фрази на Партиен Секретар на БКП...!
  • 14 ИНЖ1

    13 1 Отговор
    В 21-ви век лидерските партии са остатък от миналото.
  • 15 запознат

    19 3 Отговор
    Ако Пеевски го нямаше този циганин дали щеше да е депутат?
  • 16 Благой от СОФстрой

    12 1 Отговор
    C Българско гражданство ама тypчоля-моcлета!
  • 17 народа

    20 1 Отговор
    Какъв Европейски регламент?Едва ли този регламент е имал точно това впредвид?Навъдили са се посредници,които уреждат една шепа измамници за по един два дена работа във Франция да взимат след това по 2400 лв. борса на месец.Европа не ги интересува за тези злоупотреби,защото парите се дават от държавния бюджет..А този циганин е нормално да защитава правата на себеподобните.
  • 18 Факт

    5 1 Отговор
    Псевдобг журналиста обслужващ сатанистите!
  • 19 Тома

    13 1 Отговор
    Не знам но за мен амет ми прилича на калайджия
  • 20 агент Сава

    11 3 Отговор
    Тоя дерибей на агент Сава си призна, че печатът на ДПС ей Шиши,който ще реди листите на ДПС, а дерибеите си търсят друго име.Агент Сава е минало.
  • 21 Гост

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "това помаците":

    Помаците са много почтени хора.
  • 22 Ддд

    11 2 Отговор
    Аз не мога да разбера какъв е този плач, какви са тези протести. Ако договорите им са законни, при изтичане на временен такъв, държавата плаща обезщетение за безтаботица. Да си искат парите от Франция. Всеки гледа да я скубе тази държава, после "що така". Политици, депутати, сезонни работници и какви ли не..... За политиците сме си виновни ние, за другото..... пак ние. Манталитета, манталитета мушенгийски трябва да се промени
  • 23 нпо агент

    4 1 Отговор
    каква буламач..
  • 24 Бай Благой

    16 3 Отговор
    Ахмед Доган - морален печат!!
    Майко мила...родино мила....
    До къде стигнахме....до скорошния дявол в българската политика да бъде мерило за морал....
  • 25 Ахмед доган

    11 5 Отговор
    представлява всичко друго но не и български граждани
    но той е по малкото зло от шиши в случая
  • 26 любител

    12 2 Отговор
    според всички депесета трябва да бъдат изхвърлени от паламента според българската канституция.
  • 27 Йо Несбьо

    10 2 Отговор
    Говори глупости! Неговият електорат е сред най-засегнатите от промените и затова са го пуснали да реагира, но въпросът е, че тези наистина имат престой от една седмица в друга държава, а някои и не са напускали България, пък получават лесни пари и то такива, които никога няма да видят.

    Защо обикновените данъкоплатци да плащат стотици хиляди месечно, за да си стоят малцинствата вкъщи по една година?!

    Разбирам българин да живее 2-3 години в чужбина, да реши да се връща и да получава 2 хил лв месечно обезщетение, ама той е работил там и е внасял в касата.

    Тези не само не внасят, а и дърпат толкова, колкото другите не могат да вземат.
  • 28 И Киев е Руски

    8 1 Отговор
    ДПС и български граждани.Пълно е с идиот.и
  • 29 Жалко

    9 1 Отговор
    Тая шарлатания с месец работа в чужбина нито е честна,нито почтена и срива авторитета на мюсюлманите като честни и почтени хора. Жалко.
  • 30 Айгър Асан

    5 0 Отговор
    Тъп помак,изкарай си лицето от задника на доносника
  • 31 Баба Гошка

    5 1 Отговор
    Да. Представя български граждани с чуждо самосъзнание. Да им се отнеме това гражданство, ако не могат да покрият монимални изисквания за език. Също така, ако от 5+ години живеят в друга страна извън ЕС и имат гражданство на другара страна. Ай сикктирр НЕбългари
  • 32 Българин от народа

    4 0 Отговор
    Като служих през 1986 ловяхме по турските села късовълнови радиостанции, знамена, огнестрелни оръжия, за съжаление тия турци ни гласяха кръвопускане, а ние продължаваме да им целуваме дупенцата !