2 Октомври, 2024 08:59 1 291 18

Помните ли, когато депутатите решиха да работят и по времето на служебен кабинет…

  • депутати-
  • ваканция-
  • избори-
  • заплата-
  • кампания

И да не забравяме, че заплатата на новите депутати, които ще овластим на 27 октомври, започва да се смята от 00,00 часа на 28 октомври

Помните ли, когато депутатите решиха да работят и по времето на служебен кабинет… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече се готвим за избори на 27 октомври, извънредни, разбира се. Защо? Защото нямаме редовен кабинет. Защо? Защото през служебен се държи властта по-лесно. Защо? Защото така друг носи отговорност за случващото се в държавата. Защо? Защото така е по-лесно и удобно. Защо? Защото ще имаме контрол над служебния кабинет (нали вече не е на Радев) и всичко ще си тече както си е било. Защо? Защото така се записа с промените в Конституцията. Защо? Защото така реши „сглобката“. Е, дойдохме си на думата – „сглобката“. Нали уж цената на „сглобката“ беше да имаме конституционни промени, съгласно които има постоянно действащ парламент, дори при служебно правителство, за да го контролира, за да не прави служебното правителство пакости.

Какво се промени в Конституцията
Имаме вече възможност депутатите и министрите да имат още едно гражданство освен българското. Разделяне на Висшия съдебен съвет (ВСС) на две - Висш съдебен и Висш прокурорски съвет. Стесняване на кръга от хора, които могат да стават служебни премиери. ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА РАБОТАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ДОРИ КОГАТО ТО НЕ УСПЕЕ ДА ИЗЛЪЧИ ПРАВИТЕЛСТВО. Избор на ръководителите на регулаторни органи като Сметната палата с мнозинство от две трети от депутатите и т.н.

И къде е парламентът? Защо не работи? Нали трябва да следи работата на служебното правителство? Защо не го прави?

Прости въпроси към депутатите, които са във ваканция, пардон предизборна кампания. Не че има някаква разлика между двете.

И за какво ни беше специално тази промяна пар ламентът да работи по времето на служебен кабинет, след като депутатите се пуснаха във ваканция, пардон преизборна кампания. Да, дежурното им оправдание е, че не трябва парламентът да се ползва за предизборна агитация и затова са във ваканция, пардон кампания. Дрън, дрън. Но да сте чули депутатите дори и да са повдигнали въпроса, че докато са във ваканция, пардон предизборна кампания, ще се откажат от заплатите си…

Да сте чули някой депутат да си е пуснал неплатена отпуска… Риторични въпроси, някак. И нека да не забравяме, че депутатската заплата започва някъде от над 8000 лева – в зависимост от стажа, а някой докарват 12 000 – 13 000. Не са глупави депутатите, за да си пуснат неплатена отпуска, нали. И пак да не забравяме, че заплатата на новите депутати, които ще овластим на 27 октомври, започва да се смята от 00,00 часа на 28 октомври. Приключва изборният ден и заплатата започва да се води, въпреки че не се знае кои са новите избраници. Когато разберем имената, когато се обяват резултатите, вече е формирана и първата заплата…
Така че помните ли времето, когато депутатите решиха да работят и по времето на служебен кабинет…


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Чапаев

    13 0 Отговор
    Нищо не работят а получават заплати и бонуси без прекъсване вече.
  • 2 батерия

    9 0 Отговор
    Ееех, Българийо!
  • 3 120 депутата

    16 1 Отговор
    240 са много за 5 милиона народонаселение!
  • 4 Васо Кръпката

    3 0 Отговор
    Комунизма си отива, спете спокойно деца!
  • 5 Без коментар

    5 0 Отговор
    Сглобка ППДБГЕРБДПС.
  • 6 Цялата измет,

    11 0 Отговор
    която нищо друго не може да работи са станали депутати!
  • 7 За протокола

    14 0 Отговор
    Не стига, че се обогатяват с милиони, докато депутатстват, а се циганят и за заплатите.
    Логично, след като са там за обогатяване и да оскубят каквото могат от бедна България, а не да решават проблемите на народа. По делата се познават!
    По същество:
    - Работещ Парламент, който да гласува сериозни решения на Служебните правителства е нещо добро.
    - Заплатата на депутатите трябва да тече от момента на полагане на клетвата. Дотогава, те нито са назначени, нито са свършили нещо като депутати, за да получават заплати. Дори не е ясно кои ще са точно тези депутати и е ясно, че това е абсолютно незаконно, въпреки, че са си го гласували.

    Коментиран от #11

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Дайте списък на деПУТатКИТЕ и деПУТЬ.ОВЦИТЕ с над ПЕТ мандата в НС ‼️
    Ще Ви е интересно, дами и господа 😉

    Коментиран от #9

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Рекордьорите са с 10 и 10+ 😉
  • 10 Трифонов

    5 3 Отговор
    Много обичам, когато някой ми заговори по този начин - "политиците това...", "политиците онова...", "депутатите такива...", "депутатите онакива..."
    Ей... народе български, понеже общество няма! Политиците, депутатите... не падат от луната, ши знайш! Те идват от българските семейства, от българските трудови колективи, от българския бизнес, от българските университети, от българските училища... Те са представителна извадка от този народ. В някакъв момент се налага човек да спре да дрънка идиотщини по форумите и да се изправи пред суровата действитеност, а именно - политиците, които ни управляват, СА НАЙ-ДОБРОТО НА КОЕТО СМЕ СПОСОБНИ! Това е истината. И каквито и да са те - ние сме ги пратили там... да ни управляват. Било пряко - като сме гласували за тях, било косвено - като не сме. Но сме ние. Ние сме същите, като тях. Те са същите, като нас! Ние сме те. И обратното, разбира се... Няма абсолютно никаква възможност някой друг да отиде там и да се държи по различен начин. Народопсихология... Пък нека професора Иво Христов да си твърди, че няма такова нещо.

    Коментиран от #17

  • 11 Трифонов

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "За протокола":

    Разбира се, че заплатата тече от деня на полагане на клетва. Не се излагайте!
  • 12 така е

    5 0 Отговор
    ИЗЛЕЗТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ, за да пратим купувачите на гласове да гледат Парламента по телевизията.
  • 13 защо

    3 0 Отговор
    Браво Мария Атанасова!
    Ако продължиш винаги да задаваш въпроса "защо" по седем пъти и изискваш честни отговори, ставам най-големият ти фен.

    Коментиран от #16

  • 14 Ами да

    3 0 Отговор
    Не подкрепям никого!
  • 15 Вса Власть Советам!

    0 0 Отговор
    Вса Власть Советам! (НС)
  • 16 Честен отговор от Мошеник ?

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "защо":

    Честен отговор от Мошеник ?
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Трифонов":

    🤔🤔🤔
    " те идват от българските семейства, от българските трудови колективи, от българския бизнес, от българските университети, от българските училища... Те са представителна извадка от този народ. "
    Ти направо преписа от доклада пред XIII к-с на БКП ‼️
    😀😀😀
    Кир.40 от кой трудов колектив дойде❓
    А Данчо Ментата, ами Д. П. 🤔🤔🤔
  • 18 име

    1 0 Отговор
    Тънкия момент е че онези, между които Радев може да избира за сружебни министри, са все гербаджии. И втория тънък момент е че имат нон-стоп имунитет, в случай че влязат в следващия парламент. Сега дори да се появи повод за арест и разследване на тиквоча и шиши, няма как да стане изненадващо, а трябва да има гласуване за сваляне на имунитета. За тези благини трябва да благодарим на ПpoститеПapчета и христо малката шехерезада!