24 Октомври, 2024 11:48 1 053 11

Цяло чудо е, че ще имаме някакъв парламент, те питат за редовен кабинет...

  • избори-
  • политика-
  • парламент-
  • правителство

Все по-мъчително е да се пише за политика, а да се коментират настоящите основни играчи е безкрайно унизително

Цяло чудо е, че ще имаме някакъв парламент, те питат за редовен кабинет... - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Единственото сигурно е, че след изборите ще имаме някакъв парламент. Не е малко, защото е цяло чудо, че страната ни функционира като държава, показвайки само първичните полови белези на държавността - институциите. Формално си ги имаме всичките и те са си запълнени с някакви хора. Е, някои се оказва, че отдавна не би трябвало да са там, но мандатността явно е измислена, за да се нарушава.

Сега и редовно правителство ли искате? Е, много е. И е така, откакто идеологията напусна засрамено политическите сили, а те се превърнаха в "нищо лично, просто бизнес". Няма как да е по-различно от това, което виждаме и водовъртежът от безкрайни предсрочни избори ще продължи да ни върти като дервиши до пълно и окончателно оглупяване.

Единственият идеологически рефлекс се появява като гърч на агонизиращо прегазено куче, когато едните тръгнат да бутнат паметник на другите. Но тук не може и да се говори за смислен идеен сблъсък. Не че ми липсва "червено-синята мъгла" от 90-те, много от героите от онова време бяха великолепни артисти и си играеха чудесно с публиката, но докато идеологията и истинската политика бяха на витрината, имахме съвсем приемлив брой политически кризи - изборите поставяха всеки на мястото му, единият ближеше рани, а другият управляваше.

Все по-мъчително е да се пише за политика, а да се коментират настоящите основни играчи е безкрайно унизително. Затова - толкова за днес. Нека се щадим взаимно.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фифи

    14 1 Отговор
    Ами за да гласуват бюджета, който да си разпределят шуробаджанаците трябва редовен кабинет и правителство. Истинското раздаване на пари ще стане след изборите, а не толкова по време на предизборната кампания
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 пълен бойкоть..

    12 5 Отговор
    В неделя..
  • 4 име

    15 2 Отговор
    Ще пращате специални благодарности на ПП-ДБ че направиха такава хубава конституционна реформа и дy петатите се уредиха с нон-стоп имунитет и нон-стоп заплатки, нищо ме половината време не работят и дори не си правят труда да сменят онези с изтеклите мандати. Боко и шиши вече им благодариха за служебното правителство. А вие пак гласувайте за ПП-ДБ, които или са изкл. прости да направят промени в полза на ОПГ ГРОБ-ДПС, или са били в договорки с тях.
  • 5 ТаУмВзе

    11 3 Отговор
    Въпросът е, за чии изобще ни е Парламата! Напрао робът овца да гласува, кое краварско посолства да врътка все още шаващите някак си на територията и тва е! Турбо Демокрацийка бате ще е тва!
  • 6 Има изход!

    10 2 Отговор
    Връщане на Закона за Защита на Държавата от 30-те години и забрана на всички измислени партии!
  • 7 Иван

    4 2 Отговор
    Идват светли християнски празници.
    А за това трябват пари - за свещи, икони, тамян, постно, а и прасенце.
    За това трябват пари, че как иначе християните ще изпълнят традициите по случай раждането на Спасителят - Христос и ще го предават на поколенията, питам се з 🤔
  • 8 дцась

    8 1 Отговор
    Защо ви е правителство от крадци ГЕРБ бре??? За какво??? Само за да викате че имате правителство ли??? Нали 12 г ви показаха как си пълнят чекмеджетата? За какво ви е такива туземци да ви яздят и крадат? Всички да излизат и да ги изритаме, ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС на бунището. Слава Богу всеки има право на глас.
  • 9 Булгаристенко

    6 3 Отговор
    Кои са тия, които имат държава?! Те си имат държава, българите нямат. Цяло чудо е, че не въобще съществува още тая дупка под някаква си извратена форма.
  • 10 Васил

    8 2 Отговор
    Видя се че държавата може да функционира без депутати значи може и без тях!
  • 11 Ами Нека Партиите се Отдръпнат!За да Ням

    2 0 Отговор
    Ами Нека Партиите се Отдръпнат! За да Нямаме Парламент!

    Но с новите изменения !

    Стария Прогнил Чувал се Завръща!