Last news in Fakti

31 Август, 2020 12:55 5 366 13

Община Гълъбово е коалиция между ДПС и Ковачки

  • гълъбово-
  • брикел-
  • христо ковачки-
  • тец брикел

В края на миналата година местната власт гласува споразумение за горене на минимум 500 000 тона отпадъци с "Брикел", с което гарантира превръщането на града в сметище

Община Гълъбово е коалиция между ДПС и Ковачки - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В края на миналата година общинският съвет в Гълъбово гласува споразумение за горене на минимум 500 000 тона отпадъци с "Брикел" на Ковачки. С което гарантира превръщането на града в сметище. Само четирима от съветниците са против.

Съгласно споразумението, община Гълъбово се задължава да не разгласява информация, свързана с него. Действа се полуконспиративно, макар че още тогава текстът става достояние на гражданите. Договорът не започва действие само заради проблеми с комплексното разрешително и започналата обществена кампания срещу вноса на боклуци. И сега обаче "Брикел" настоява да гори биомаса, нефтошисти и RDF и че това е по-екологично от въглищата. Като нямаш технология и нормална сероочистка, нищо не е екологично.

"Брикел" е сравнително малка централа за размерите на "Марица изток". С обгазяването на Гълъбово обаче нанася огромни имиджови щети на комплекса, който и без това е пред фалит, ако не са стотиците милиони субсидии под една или друга форма.

Не само хората бягат от града. Дейността на "Брикел" пречи на трансформацията на региона в чист индустриален хъб, който може да запази работни места и качество на живот, и то без да тежи на данъкоплатеца. Аз вярвам в бъдещето на Гълъбово като успешен икономически център. Време е и властта да повярва и да работи целенасочено това да се случи. Вместо да толерира схемите на местното управление, което е коалиция между ДПС и партията на Ковачки. Колко удобно за прокарване на мръсни интереси.

Владислав Панев, общински съветник от "Демократична България" в Столичния общински съвет


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    16 2 Отговор
    Положението е безнадеждно.
  • 2 Баи

    9 3 Отговор
    Маи много компромати ще излязат още от дьржавата ни
  • 3 Кърджалиец

    8 1 Отговор
    Тък в Кърджали града е разделен между ДПС и Вълка.
  • 4 Behemoth

    12 1 Отговор
    Ето това е мафията :политика ,бизнес и криминали наедно!
  • 5 АНОНИМЕН

    2 2 Отговор
    Брикел е Брикетна фабрика + ТЕЦ"Марица-Изток"1 или още Първа комсомолска! От нея можеше да се топлофицира град Гълъбово! Дали са топлофицирани да кажат хората от Гълъбово! Навремето също така казваха, че като спре ТЕЦ-а гълъбовци ходят с бели бомбета!
    Едва ли Ковачки нещо е подобрил, подновил....все тая!
    Ако разчитат на старите руски електростатични прахоуловители тип УГВ на димните газове от парните котли : жална им майка на гълъбовци!
    Интересно за Гешев / и за коментаторите тук / би било да се разчуе някак : За какво ли гълъбовските управници са целунали ръка на Ковачки?

    Коментиран от #12

  • 6 Гълъбовец

    5 2 Отговор
    Това не е от ден два, както аз се помня вече 55 г. живея в прахоляк,а сега и в обгазяване и смрад.Никоя медия не отразява геноцида който правителството и олигарха Кавачки въздействат на хората в Гълъбово и околните села.Пращал съм сигнали и в РИОС ,без ефект .Всички са зависими от мафията .А за местната власт на града ако Ви интересува ,просто напишете в гугъл за кмета на Гълъбово .

    Коментиран от #7

  • 7 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гълъбовец":

    Няма да се притесняваш!:) До няколко години тецовете и мините ще бъдат закрити! Тогава ще дишаш чист въздух, колкото си искаш!:) По-хитрите хора от района се опитват да продадат жилищата си и да се изселят, но няма търсене! В България именно в района Гълъбаво, Раднево , Димитровград и селата можеш да пазаруваш имоти на евтиниика!:) Няма мераклии! Как мислиш, защо?!:)

    Коментиран от #11

  • 8 ИВАН

    1 1 Отговор
    Това са съвременните убийци - боклуци, горене, поголовен сеч в гората .... и само в името на царя - парата .... я да видим дали има сила, която ще ги спре
  • 9 Дядото

    0 5 Отговор
    Другари вие май забравихте кой е истинския враг на българите.? Повтаряте като папагали глупостите на токсичния президент Радев Решетников. А забрявате и сте забравили най големите крадци и некадърници от руската партия Бсп, Дс които близки 70 години са ни яхнали и смучат икономиката ни. Всички олигарси са само от средите на Бсп и техните руски партньори. Самата Нинова закупила за жълти стотинки външното дружество Техноимпекс с няколко милиона долара, а сега другарката К. Нинова Техноимпексова си е купила хотел в Гърция. Партията Бсп, Дс е на олигарсите, милионерите и банкерите ограбили спестяванията на хората при управлението на Жан Виденов с икономически министър Румен Гечев, а сега като депутат от руската партия Бсп дава акъл. Каква наглост, какъв цинизъм, какво задкулисие.

    Коментиран от #13

  • 10 111

    2 1 Отговор
    Мафията е създадена още през 1989г и до днес си съществува, независимо кой е на власт, защото управлението и да се смени, на по-ниско ниво си остават същите хора, които движат мафиотските задачи. Министрите и да се сменят - все тази! Подписват и вярват на подчинените си! Нима могат да прегледат на ден толкова документи-вярват на приближените си!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 баба ти Фьрчилото

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дядото":

    говориш за няколко милиона А ПРОПУСКАШ Стотиците МиЛиарди изчезнали напоследък!!!!!!.саниране на десеторни цени асфалт също........