Last news in Fakti

22 Септември, 2022 17:09 6 269 22

Осъден по дело на Кьовеши е възстановен на работа във фонд "Земеделие"

  • земеделие-
  • фонд-
  • осъден

Траян Делиагов е първият, предаден на съд по дело на Европейската прокуратура в България

Осъден по дело на Кьовеши е възстановен на работа във фонд "Земеделие" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Служител на Държавен фонд "Земеделие", който наскоро бе осъден за подкуп на първа инстанция по дело на европейската прокуратура, е възстановен на работа от Административния съд в София. За това съобщи "Де факто"(link is external). "Сега" също откри делото в регистрите на съда.

Траян Делиагов е първият, предаден на съд по дело на Европейската прокуратура в България. В края на юли и дни преди да бъде закрит, Специализираният наказателен съд осъди Делиагов условно на 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок за поискан и получен подкуп от 5000 лева. Присъдата бе обявена вчера.

Служителят е временно отстранен от работа от 8 октомври м.г., след като европрокуратурата праща писмо във фонда. По това време Делиагов изпълнява длъжността главен експерт в звено "Сертификация на разходите по оперативната програма за развитие на Сектор "Рибарство". Отстранен е заради образувано срещу него дисциплинарно производство. В заповедта е посочено, че отстраняването му ще продължи до приключване на дисциплинарката срещу него, като в периода на отстраняването той не следва да получава заплата.

"Hacтoящият cъдeбeн cъcтaв нe cпoдeля cтaнoвищeтo, зacтъпвaнo в чacт oт cъдeбнaтa пpaĸтиĸa, чe eдниcтвeнaтa пpeдпocтaвĸa зa oтcтpaнявaнe oт paбoтa нa дъpжaвeн cлyжитeл e cpeщy нeгo дa e oбpaзyвaнo диcциплинapнo пpoизвoдcтвo", пишe в peшeниeтo си през април административният съдия Галин Hecтopoв. Toй пpиeмa, чe зaпoвeдтa нa диpeĸтopa нa фонд "земеделие" нe e мoтивиpaнa, a пиcмoтo нa европрокуратурата до шефа на фонда е нeдocтaтъчнo, зa дa фopмиpa пpeцeнĸaтa зa oтcтpaнявaнe нa eĸcпepтa oт длъжнocт. Изпoлзвaнeтo нa oбщи, блaнĸeтни и ĸлишиpaни изpaзи в зaпoвeдтa, e paвнoзнaчнo нa липca нa мoтиви, ĸaзвa cъдиятa и oтмeня зaпoвeдтa нa диpeĸтopa пo жaлбa на eĸcпepтa. Това съдебно решение не е обжалвано от фонда. И тъй като дисциплинарното дело срещу него още не е приключило ĸaтo нeвинeн дo дoĸaзвaнe нa пpoтивнoтo, той мoжe да работи, поне до финала нa caгaтa c пoдĸyпa.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    59 2 Отговор
    ПАК ли ПОБЕДИ мафията престъпноста корупцията СРАМ
  • 2 Хе Хе

    60 3 Отговор
    Административният съд е установил че подкупът е в неговите джобове и го е върнал да събере още. Закривай Кочината наречена Територия.
  • 3 БКП

    36 3 Отговор
    действа скоростно ! "Хубав" човек , че и фамилията му - Делиагов.....
  • 4 Пенсионер 200+50 изборни

    48 8 Отговор
    Ако бяхме свалили🎃на Борисов публично, на стадиона, сега нямаше да има мераклии да вървят по неговите стъпки. Проклет да е!
  • 5 Червената Соня 🇻🇳

    21 16 Отговор
    Рублоибриците на буци и крадеф атакуват всички постове!

    Коментиран от #22

  • 6 Никой

    24 4 Отговор
    Делиагов ,необрязан българин.
  • 7 опитомена мамалига

    14 16 Отговор
    великата боркиня с европейската корупция кьовеши май се кротна на брюкселската хранилка
  • 8 СЗО

    9 7 Отговор
    Амчи тъй де...коя е тая Лаура, че да ни казва кво да прайм я

    Коментиран от #18

  • 9 кочбйрям

    11 8 Отговор
    В ПУТЛЕРОЛИЗКАТА ЧЕРВЕНАКОЧИНА ТОВА Е СТАНДАРТ
  • 10 Васил

    27 1 Отговор
    С две ду ми Made in BG без аналог!
  • 11 Чочо

    24 0 Отговор
    Експерт???????
    По подкупите,ли?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мнение

    27 0 Отговор
    Как така той "мoжe да работи, поне до финала нa caгaтa c пoдĸyпa." Щом има съдебно преследване, той трябва да бъде отстранен от Държавен фонд "Земеделие" до приключване на делото. Така правят във всички държави. Ако се окаже, че е невинен, ще може да съди държавата, но тотогава трябва да е вън от държавните служби! Как може такова нещо? Що за държава сме? Що за Административния съд има в София??? Как не ги е срам? Докога ще се толерират престъпните кадри у нас?
  • 14 Наблюдател

    21 0 Отговор
    Най-корумпираната част в България е съдът - и трите инстанции! За съжаление ЕС /в лицето на всичките си институции/ нямат смислена политика за справяне с корупцията. Нещо повече дори в много случаи те реално я стимулират. Съдиите може да са корумпирани но не и глупави, а това положение им е напълно ясно. Така че окото им не мига да решават в свой интерес делата независимо от ЕС.
  • 15 ФАКТ

    16 0 Отговор
    Полиция,прокуратура и съд в България НЯМА ! Има само МАФИЯ !
  • 16 Ти да видиш!

    3 0 Отговор
    Мафията от всякакъв вид,раса и вероизповедание си има държава-българия,българиста и не на последно място "крепостная балхария".Голям стандарт БРЕЙ....!?
  • 17 БАБИКЯН МИРИЗЛИВИЯ НЕКЪПАНИЯ

    9 0 Отговор
    КАКВО ДА КАЖЕМ? МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА И ВКАРВА СВОИ ХОРА НА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пешо

    4 0 Отговор
    Кьо.еши явно се предаде и е под на.иск от касиера на ЕС по руш.ети.е.
    Оправяйте си се и пара.а да тече за разпреде.ление.На този народ толкова.Никой не дава пари без ресто.Да не закъсняваме с вноските от данъците в ЕС.
  • 20 Божидар

    11 0 Отговор
    Конституцията така беше създадена от шайка алчни и корумпирани юристи, че да не може да се върви в крак с времето и правосъдието да остане зависимо от администратори , политици и престъпници. Всички сте свидетели , как правосъдната система се надига "спешно" да брани мутри , престъпници , корумпирани политици и накрая всички са "невинни" .За 30 години няма дори един виновен. Правораздавателната ни система е схема за подкупи и бонуси в "особено големи размери". Но никой не вижда...или не иска да види
  • 21 Пешо

    0 0 Отговор
    Не ве, не ве. Просто е станала грешка, Кьовеши го объркала с другия Траян-Бъсеску, та затуй нашто мунче го пуснали и малко подир туй го реабилитирали и назначили. Абе невинен.
  • 22 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Червената Соня 🇻🇳":

    В това министерство е отбора на ДПС!