11 Юли, 2014 17:50 2 142 0

Моуриньо: Меси не е най-великият!

  • жозе моуриньо-
  • лионел меси-
  • мондиал 2014

Португалецът похвали Ариен Робен и Пол Погба за представянето им на световното

Моуриньо: Меси не е най-великият! - 1
Снимка: БТА/ AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че според него нападателят на Барселона Лионел Меси не е най-великият футболист в историята на футбола.

От години има дебат дали 4-кратният носител на „Златната топка” може да бъде определен като най-великия, имайки предвид, че не е печелил световната купа с Аржентина. В неделя южноамериканците ще имат тази възможност срещу Германия, а евентуална победа може да осигури място на Меси до легендите Пеле и Марадона.

„Смятам, че Меси е фантастичен играч. Не е нужно да печели световната купа, за да е фантастичен играч. За мен обаче той не е най-великият футболист за всички времена”, сподели португалецът пред Yahoo’s Global Football Ambassador.

Моуриньо похвали холандеца Ариен Робен за представянето му на мондиала в Бразилия, определяйки го за най-добрия играч на отминаващото световно първенство.

„Робен бе най-добрият в Бразилия, според мен. От първия до последния мач игра на много високо ниво. Пол Погба от Франция пък бе най-добрият млад играч”, каза Жозе Моуриньо.

Португалецът заяви още, че е останал разочарован от отборите на Испания, Англия, Италия и Португалия, които отпаднаха още в груповата фаза, но въпреки това световното е било страхотно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА