23 Юли, 2014 17:03 1 103 1

Обявиха дрийм тийма на Световното първенство по футбол

  • световно първенство-
  • дрийм тийм-
  • футболисти

В него има цели 4-ма представителя на Бразилия

Обявиха дрийм тийма на Световното първенство по футбол - 1
Снимка: БТА/AP

В официалния си сайт ФИФА обяви дрийм тийма на приключилото в Бразилия Световно първенство по футбол.

Подбрани са 11 футболисти по постове, както и най-заслужилият треньор. Системата на отбора на мечтите е 4-3-3, като футболистите в  него са подбрани чрез гласуване от феновете на официалната страница на футболната централа. Гласуването породи и някои спорове, тъй като сред най-добрите защитници на Мондиала са посочени цели трима представители на Бразилия. Да, това са онези защитници, които паднаха със 7:1 от Германия и с 3:0 от  Холандия. За сметка на тях липсват имена като Филип Лам, Дейли Блинд и Рафаел Варан.

Въпреки грандиозния срам, който браха по своите терени, бразилските футболисти имат цели  четирима представители в дриймитийма. Толкова имат и световните шампиони от Германия, а финалистите от Аржентина са излъчили двама футболиста. Очаквано сред най-добрите 11 са посочени носителят на Златната топка на Мондиала Лионел Меси и голмайсторът на първенството Хамес Родригес.

Вратар: Мануел Нойер (Германия)

Защитници:  Давид Луис (Бразилия), Матс Хумелс (Германия), Тиаго Силва (Бразилия), Марсело (Бразилия)

Халфове:  Анхел Ди Мария (Аржентина), Хамес Родригес (Колумбия), Тони Кроос (Германия)

Нападатели: Лионел Меси (Аржентина), Неймар (Бразилия), Томас Мюлер (Германия).

Треньор: Йоахим Льов (Германия)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курти Куртев

    0 0 Отговор
    Йоахим Льов го знам, ама Льоахим Льов не го познавам. Пък и много ЛьоЛьо го изкарахте този иначе страхотен немски треньор........