Last news in Fakti

4 Август, 2014 16:04 1 041 0

Гари Линекер: Гади ми се от корупцията във ФИФА

  • гари линекер-
  • фифа-
  • футбол

Според него Сеп Блатер управлява световния футбол като истински диктатор

Гари Линекер: Гади ми се от корупцията във ФИФА - 1
Снимка: Уикипедия

Легендата на английкия футбол Гари Линекер обяви, че му се гади от корупцията, която е обхванала ФИФА.

В интервю пред Би Би Си бившият нападател и голмайстор на Световното първенство през 1986 г. заяви, че Сеп Блатер управлява ФИФА като тиранин и че изборът на Катар за домакинството на Мондиала през 2022 г. е било абсурдно.

„Гади ми си от всичко свързано с ФИФА и тази корупция на най-високо ниво. Сеп Блатер управлява като диктатор от вече толкова дълго време, а управлението му е изпълнено с безсмислици“.

Преди два месеца във футболната централа избухна грандиозен скандал, свързан с избора на Катар за домакинството на Световното първенство по футбол през 2022 г. „Сънди таймс“ разкри, че година преди гласуването за домакинството на Мондиала, бившият шеф на Азиатската футболна федерация Мохамед бин Хамам е превел сериозни суми пари по сметките на 30 президенти на футболни федерации от Африка и КОНКАКАФ, с цел те да гласуват за кандидатурата на Катар. В момента ФИФА провежда разследване по случая.

Гари Линекер бе част от предизборната кампания на Англия за домакинство на шампионатите през 2018 и 2022 г. Тогава за домакинство бяха избрани Русия и Катар.

„В нощта преди решението за домакинството на Катар бях заедно с Дейвид Бекъм и хапвахме бургери. С него се опитвахме да спечелим малко подкрепа за домакинството на Англия. Принц Уилям и Дейвид Камерън правиха същото навън. Тогава казах на Дейвид, че ние сме единствената страна, която се опитва да прави това. Цялата работа миришеше и всичко изглеждаше предварително ясно. Всичко е нелепо. Нямам нищо против Мондиалът да се провежда в различни части от света, но някой трябваше да се сети, че летните горещини в Катар са ужасни. Трябва да се внимава какво говориш, но корупцията във футбола е просто.... блях.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА