Last news in Fakti

11 Август, 2014 16:36 801 0

Манчестър Сити подписа с Мангала

  • елаким мангала-
  • порто-
  • манчестър сити

Трансферът е на стойност 32 млн. паунда

Манчестър Сити подписа с Мангала - 1
Снимка: БТА/AP

Манчестър Сити привлече френския защитник на Порто Елаким Мангала, съобщи Би Би Си.

Мангала подписа петгодишен договор, като според британските медии цената на трансфера е на стойност 32 млн. паунда. Мангала направи репутация като един от най-физически доминантните защитници в световния футбол, като беше част от националния отбор на Франция по време на Световното първенство по футбол във Бразилия. От Манчестър Сити се опитват да привлекат футболиста през последната една година. За него мениджърът на „гражданите“ Мануел Пелегрини заявява:

„Елаким е футболист, за който аз вярвам, че може да се наложи в Англия. Той има страхотни физика, техника и поглед над играта. Вярва, че това ще е страхотен трансфер за Сити.“

23-годишният Мангла се присъедини към Порто през 2011 г., като спечели 2 титли на Португалия. За трансфера си той заявява:

„Манчестър Сити е един от водещите клубове в Европа. За мен този трансфер е важна стъпка, чрез която да продължа своя прогрес. Искам да печеля титли и вярвам, че ще го постигна. Аз съм амбициозен футболист и точно за това съм тук.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА