Last news in Fakti

14 Август, 2014 23:56 2 592 0

Обявиха кои са тримата най-добри футболисти на Европа

  • футболисти-
  • уефа-
  • европа

Роналдо, Нойер и Робен ще се борят за приза

Обявиха кои са тримата най-добри футболисти на Европа - 1
Снимка: БТА/AP

Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, вратарят на Байерн Мюнхен и световният шампион с Германия Мануле Нойер и звездата на Холандия Ариен Робен ще спорят за приза за най-добър футболист на Европа.

Днес от централата на УЕФА обявиха, че това е триото от футболисти, избрани да се борят за приза в компанията на общо десет суперзвезди на европейския футбол. В анкетата са взели участие журналисти от 54-те страни, които са членки на УЕФА. Те ще излъчат и победителя, който ще бъде обявен на 28-ми август.

Останалите членове в звездната десетка на Европа са Томас Мюлер (Байерн), Филип Лам (Байерн), Лионел Меси (Барселона), Хамес Родригес (Монако/Реал Мадрид), Луис Суарес (Ливърпул/Барселона), Анхел Ди Мария (Реал Мадрид) и Диего Коста (Атлетико Мадрид/Челси).

Наградата бе иницирана от президента на УЕФА Мишел Платини, като до този момент са печелили Франк Рибери, Лионел Меси и Андрес Иниеста. Като фаворит за приза през тази година е сочен Кристиано Роналдо, който беше основният фактор за спечелването на Шампионската лига от Реал Мадрид. Сериозна конкуренция ще му прави Нойер, който е първият вратар достигнал до челната тройка в историята на класацията. Той обаче направи феноменално представяне на Световното първенство в Бразилия и бе основен фактор за световната титла на Германия. Робен пък продължава да е един от основните реализатори на Байерн Мюнхен, а със своята Холандия достигна до трето място на Мондиала в Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА