Last news in Fakti

16 Август, 2014 12:15 962 0

Тихомир Иванов: Чувствам се невероятно

  • тихомир иванов-
  • цюрих

Българският атлет завърши на седмо място в скока на височина

Тихомир Иванов: Чувствам се невероятно - 1
Снимка: БТА/ AP

„Чувствам се невероятно. В този дъжд, който започна състезанието, изобщо не очаквах да стигна толкова близо до личното си постижение”, заяви Тихомир Иванов. Българският атлет стана седми в скока на височина на европейското първенство по лека атлетика в Цюрих, преодолявайки 226 см във финала.

„В началото ме беше страх дали ще скоча началната височина от 221 см, защото още не съм свикнал да започвам от такива височини. Стори ми се, че вторият опит на 230 см беше добър и бях близо до преодоляване. Но това ще кажа треньорът ми”, заяви пред BGathletic Иванов.

„За квалификацията не бях подготвен за мокра писта, бях с по-къси шипове. Но сега бях подготвен за дъжд, с нови дълги шипове на шпайковете. Определено се чувствах по-стабилен на пистата, усещах я, можех да бягам спокойно. Цял сезон ми върви да скачам на дъжд, явно не ми пречат метеорологичните, нито това, че съм дебютант, нито пък шумната публика. Всъщност, въобще не съм очаквал да има такава публика на стадиона, но това си е европейско първенство”, заяви българският атлет.

„Получих много хубава подкрепа от зрителите. Треньорът ми каза да бъда спокоен в скоковете си, да вярвам в себе си. Аз съм много мотивиран не само от това състезание, а от целия си сезон. Имах много състезания над 220 см, не го очаквах. Дано да съм здрав занапред”, завърши Тихомир Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА