Last news in Fakti

31 Август, 2014 20:10 751 0

Арсенал с издънка срещу новак

  • арсенал-
  • лестър-
  • англия

Артилеристите направиха 1:1 при гостуването си на Лестър

Арсенал с издънка срещу новак - 1
Снимка: БТА/АP


Арсенал направи изненадващо равенство срещу новаците от Лестър, в гостуване от третия кръг на Английската висша лига.

Арсенал започна добре срещата и държеше инициативата в нейните първи минути.  В 20-та минута Санти Касорла намери с точен пас Саного в наказателното поле на Лестър. Той опита удар, но след рикошет топката попадна в Алексис Санчес, който реализира за 0:1. Домакините изравниха само след 2 минути, когато Шлуп центрира прекрасно от десни фланг, намирайки Уйоа, който безпроблемно вкара за 1:1. След гола играчите на Лестър подобриха представянето си и изравниха ситуацията на терена.

Второто полувреме започна добре за домакините, които можеха да поведат в 53-та минута. Тогава Уойа бе изведен добре по лявото крило, оставайки сам срещу вратаря Шчесни. Той обаче не успя да нанесе точен удар към вратата. Арсенал отвърна с опасен удар с глава на Саного, който мина покрай вратата на домакините. Последваха силни минути за „артилеристите“, като опасни положения пропуснаха Рамзи и Саного. В 83-та минута Варди отправи силен изстрел, отразен от Шчезни. Арсенал не успя да наложи силен финален натиск и стрябваше да се примири само с точката от мача. Така отборът събра 5 точки и заема пето място в класирането на Премиършип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА