Last news in Fakti

9 Октомври, 2014 23:39 1 069 0

Европейският шампион стъпи накриво в Жилина

  • европейска квалификация-
  • испания-
  • словакия

Словакия нанесе първа загуба на Испания в европейска квалификация от 2006 година насам

Европейският шампион стъпи накриво в Жилина - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Настоящият европейски шампион Испания допусна изненадваща загуба във втория си мач от квалификациите за класиране на Евро 2016. В Жилина „ла фурия” стъпи накриво срещу Словакия, губейки от домакините с 2:1.

В 17-ата минута полузащитникът на Дженоа Юрай Кучка стреля силно от непряк свободен удар, а вратарят  на гостите Касияс не се намеси по най-добрия начин и извади топката от мрежата си. В 82-ата минута влезлият като резерва Пако Алкасер получи подаване от Жорди Алба и необезпокояван изравни, като останаха съмнения дали при подаването футболистът на Валенсия не е бил в засада. Домакините все пак вкараха победен гол в 87-ата минута, в която Мирослав Стох бе точен с глава след пас на Дурис.

По този начин Словакия нанесе първа загуба на Испания в европейска квалификация от далечната 2006 година, когато за последно Швеция успя да бие иберийците.

В друга европейска квалификация, играна по това време, Англия очаквано не срещна проблеми при домакинството си на Сан Марино. „Трите лъва” разбиха съперника с 5:0 на „Уембли”, а головете отбелязаха Ягиелка, Уелбек, Таузънд и Рууни, който се разписа на два пъти.

Вижте всички резултати от изиграни днес европейски квалификации:

Група „C”: Беларус – Украйна 0:2
Група „C”: Македония – Люксембург 3:2
Група „C”: Словакия – Испания 2:1
Група „E”: Англия – Сан Марино 5:0
Група „E”: Литва – Естония 1:0
Група „E”: Словения – Швейцария 1:0
Група „G”: Лихтенщайн – Черна гора 0:0
Група „G”: Молдова – Австрия 1:2
Група „G”: Швеция – Русия 1:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА