Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 10:14 2 399 0

Две големи изненади в евроквалификациите

  • евроквалификациите-
  • изненади-
  • англия

Испания и Швейцария с поражения, Англия мачка слабаци с разгромен резултат

Две големи изненади в евроквалификациите - 1
Снимки: БТА/AP

Приключиха и вторите мачове за отборите, които се борят за място на европейското първенство по футбол във Франция през 2016 година.

От тази година квалификациите са разделени в няколко дни от "седмицата на футбола", която бе обявена от УЕФА.

Вчера се изиграха девет мача, като най-голямата бомба падна в Жилина, където Словакия победи с 2:1 европейския шампион Испания. В другите интересни мачове от деня Англия разгроми Сан Марино с 5:0, а Швеция и Русия завършиха 1:1.

 

Швеция-Русия 1:1

 

Отборът на Русия си тръгна с точка от гостуването на Швеция в дербито на група G на евроквалификациите, след като постигна 1:1 на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм.

Резултатът в мача беше открит още в 10-ата минута, когато Самедов с глава отклони топката към Кокорин в близост до вратата на Исаксон и за нападателя на Русия остана само да я насочи неспасяемо към вратата.

Няколко минути по-късно домакините имаха шанс да изравнят, но Ларсон пропусна отсъдената дузпа за нарушение на Смолников. Руснаците трябва да благодарят, че резултатът се запази на стража си Акинфеев, който отрази удара на шведа. Все пак домакините не се отчаяха и продължиха да търсят попадение. Усилията им се увенчаха в 49-ата минута, когато Дурмаз проби по левия фланг, преодоля футболист на Русия и стреля към вратата. Тойвонен изскочи иззад гърба на защитниците на "сборная" и изравни. До края шведите имаха още възможности да отбележат, но не успяха. Важно е да се отбележи, че Швеция излезе без голямата си звезда Златан Ибрахимович.

В другите мачове от групата Лихтенщайн сензационно удържа 0:0 у дома срещу силния тим на Черна гора, а Австрия победи като гост Молдова с 2:1. Така начело са три отбора - Русия, Черна гора и Австрия с по 4 т., следвани от Швеция с 2, Лихтенщайн с 1 и Молдова без актив.

Беларус-Украйна 0:2

Украйна се поздрави с важна победа с 2:0 като гост срещу Беларус в мач от квалификационна Група "С" за Евро 2016. Мачът вървеше към нулево равенство, когато в 82-ата минута автогол на Александър Мартинович даде аванс на украинците в резултата. Точка на спора сложи Серхий Сидорчук с попадение в третата минута на добавеното време и Украйна записа първа победа в групата, събирайки три точки.

Беларус остава с 1 точка, а изненадващо начело е Словакия с 6 точки, след като тази вечер играчите на Ян Козак шокираха Испания с 2:1.

 

Словения-Швейцария 1:0

 

Тимът на Словения поднесе втората голяма изненадана в мача си от квалификационната Група "Е" за Евро 2016, след като победи у дома Швейцария с 1:0.

Единственото попадение реализира бившият играч на Литекс Миливое Новакович. Ветеранът се разписа в 79-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Йоан Джуру срещу Кевин Кампл. Гостите оспорваха решението, но Волфганг Шарк бе безкомпромисен. Така Словения записа първи успех в групата и дели третото място във временното класиране заедно с тима на Естония.

Изненадващо Швейцария все още няма точка в своя актив след първите два изиграни кръга.

Литва срази Естония, Англия прегази Сан Марино

Националният отбор по футбол на Литва надделя с 1:0 над Естония в прибалтийското дерби от Група "Е" за Евро 2016. Саулиус Миколиунас реализира 14 минути преди края и донесе победата на домакините.

По този начин Литва, неочаквано за мнозина, записа втори успех в квалификационната група и вече има актив от шест точки - колкото и лидерът Англия. Гостите завършиха двубоя и в числено намален състав, след като в 86-ата минута Кен Каласте получи втори жълт картон и напусна преждевременно терена.
Литва е на второ място във временното класиране с пълен актив, докато Естония е на трета позиция с три точки.

В същото време, Англия очаквано разгроми футболното джудже Сан Марино с 5:0 на "Уембли".

Без да блестят особено, възпитаниците на Рой Ходжсън реализираха два гола до почивката. Фил Ягиелка откри в 25-ата минута, а Уейн Рууни удвои от дузпа в 43-ата. През втората част англичаните добавиха още три гола. Дани Уелбек (43'), Андрос Таунзенд и автогол на Дела Вале оформиха крайния резултат.

Калъм Чембърс дебютира като титуляр за Англия, докато Киърън Гибс стартира в мач на националния отбор за първи път от четири години насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА