Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 12:59 730 1

Пет години затвор за Оскар Писториус

  • оскар писториус-
  • присъда-
  • затвор

Атлетът застреля приятелката си през миналата година

Пет години затвор за Оскар Писториус - 1
Снимка: БТА/AP

Оскар Писториус получи петгодишна присъда за убийството на своята приятелка Реева Стеенкамп, съобщи Би Би Си.

Писториус простреля приятелката си през миналата година, като заяви, че е решил, че в дома му е влязъл крадец.  Съдът в Претория даде и тригодишна условна присъда на атлета за неправомерно използване на огнестрелно оръжие на публично място.

Адвокатът на Писториус заяви, че очаква той да изкара само 10 месеца от присъдата си в затвора, а останалият период да излежи под домашен арест. Защитата на атлета настояваше за присъда, свързана с домашен арест и общественополезен труд. Прокуратурата пък настояваше за минимум 10 години затвор.  По време на делото съдия Токозил Масипа заяви: „Присъдата е опит за постигане на правилния баланс. Тя не е нещо перфектно.“

Защитата на Писториус настояваше, че той ще бъде много по-уязвим в затвора от обикновените хора. На това съдия Масипа отвърна, че има специално оборудвани затвори, можещи да отговорят на по-специалните нужди на всеки затворник.

Оскар Писториус е един от най-изтъкнатите спортисти на нашето време. Той е първият спринтьор в историята, който е участвал в Параолимпийски и Олимпийски игри.  В съда бе взета под внимание и мащабната благотворителна дейност, която атлетът е извършвал през годините, както и приносът, който той има в промяната на възприятията на обществото към хората с увреждания. Все още не е ясно дали от защита или обвинението смятат да обжалват присъдата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отврат

    0 0 Отговор
    Утепа моделката без да му мигне окото и сега я излежи 3 години, я не! А*.ати и правосъдието,тва явно не е само при нас !