Last news in Fakti

23 Октомври, 2014 19:21 599 0

Стефка Костадинова: Спортното бъдеще е в общините

  • стефка костадинова-
  • общини-
  • кмет на месеца-
  • васко стоилков-
  • добромир добрев

Тя награди двамата кметове, победители в конкурса Кмет на месеца

Стефка Костадинова: Спортното бъдеще е в общините - 1
Снимка: БОК

Спортното бъдеще на България е в общините и ние сме горди с такива кметове като Васко Стоилков на Сливница и инж. Добромир Добрев на Горна Оряховица.

Това заяви председателят на Българския олимпийски комитет и примата на световната атлетика Стефка Костадинова. Тя, заедно с волейболния ас Евгени Иванов – Пушката, наградиха двамата кметове, победители в конкурса на „Кмет на месеца“ в септемврийското издание на тема „Поддържане и развитие на спорта в града“.

Официалното награждаване бе във ВИП залата на Софийската опера днес. „Мислим за вас и очакваме един олимпийски шампион от Сливница", каза Стефка Костадинова на кмета на Сливница, цитирана от пресцентъра на БОК.

Васко Стоилков спечели приза за трети път в конкуренцията на другите градоначалници на общини с население под 20 000 жители. „Аз няма какво да кажа, това е най-голямото признание за мен, наградата да ми я връчи най-великата дама на родния спорт“, сподели Стоилков.

„Всяка инициатива за спорта на общинско и национално ниво е похвална, защото спортът - това е идентичността на българина. Стремете се към още проекти за спорта в общините, защото след време всяко дете ще ви се отблагодари", каза волейболистът Евгени Иванов. Той награди победителят сред общините с население над 20 000 жители - кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев. За него дори и в София се чуват хвалебствия за всичко, което е направил за общината и най-вече за спорта.

„Благодаря за наградата, това е признание за работата ни. Тази награда направи щастливи много хора в общината, деца и родители. За Горна Оряховица спортът е приоритет. България е била силна, когато спортът й е бил силен“, каза Добромир Добрев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА