Last news in Fakti

25 Октомври, 2014 14:40, обновена 25 Октомври, 2014 22:49 3 364 2

Фенове тръгнаха на мач с меч и мачете

  • левски-
  • цска-
  • задържани-
  • мачете-
  • меч-
  • ножове-
  • полиция-
  • мвр

70 души са отведени в столични полицейски управления

Фенове тръгнаха на мач с меч и мачете - 1
Снимка: МВР

С опасни оръжия тръгнаха фенове за „вечното” дерби между Левски и ЦСКА, което ще се изиграе днес от 16:00 часа на Националния стадион „Васил Левски”. Полицията е задържала привърженици, въоръжени с мачете, ножове и други забранени предмети. Общо 55 души са отведени в столични районни полицейски управления.

„Около 11:15 часа днес служители на СДВР са задържали на спирка в жк „Младост“  47 мъже. Установено е, че те са тръгвали към Националния стадион „Васил Левски”, където днес ще се състои футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА. Малко по-късно в района на Орлов мост са задържани още трима души. И двете групи носили в себе си забранени предмети и вещи (самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете). Около 13 часа в района на метростанция „Сердика“ са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия. Всичките 55 души са отведени в столични полицейски управления”, се казва в съобщението, публикувано от пресцентъра на МВР.

Около 17.50 ч. по време на мача напрежението в публиката на стадиона ескалира, което наложи намеса на полицията. Зрители от сектор „Б“ счупиха части от оградата и нахлуха на пистата. Други фенове от същия сектор чупиха и хвърляха седалки. Със своевременната полицейска намеса беше предотвратено разрастването на безредиците. При възникналата ситуация са пострадали двама служители на полицията. Те са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.
Общо 70 човека са отведени в районните управления на СДВР преди, по време и след футболната среща.

Освен първоначално задържаните 55 души, последствие още 15 бяха отведени в полицията за носене на забранени предмети и вещи по време на спортни събития. Един от тях преди влизане на стадиона се е държал грубо и арогантно, не е изпълнил полицейско разпореждане и е ударил служител на СДВР. По този случай е образувано досъдебно производство, материалите ще бъдат докладвани в Софийската градска прокуратура.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wulkan

    1 0 Отговор
    Те не отиват да гледат мач. То и мачовете им толкова ама все пак не отиваш на война. Или за някои е точно така. Гледам на запад хората ходят цели семейства като на представление, ръкопляскат, кефят се хората. Тука отиват да си избият комплексите и да се изтрепят. Сбъркана държава сме отвсякъде.

    Коментиран от #2

  • 2 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "wulkan":