Last news in Fakti

5 Ноември, 2014 18:54 1 298 0

Роналдо получи третата си Златна обувка

  • роландо-
  • отличие-
  • реал мадрид-
  • златна обувка

Искам да бъда един от най-великите в историята, призна португалецът

Роналдо получи третата си Златна обувка - 1
Снимка: БТА/АР
Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е сигурен, че ще бъде запомнен като един от най-великите играчи в историята. Днес португалецът получи третата си Златна обувка в кариерата за голмайстор на Европа за миналия сезон, като раздели първото място с Луис Суарес, след като двамата завършиха с по 31 попадения. Така той се изравни с Лео Меси, който също има 3 подобни отличия. На специалната церемония в мадридски хотел присъстваха доста негови съотборници като Икер Касияс, Серхио Рамос и Гарет Бейл, като разбира се събитието не бе пропуснато и от президента Флорентино Перес. 

„Не очаквах толкова много хора. Благодаря на всички и първо на своите колеги, защото без тях това нямаше да бъде възможно. Също така на семейството ми и на феновете, както и на клуба, че ми даде възможност да бъда част от най-великата организация в света. Индивидуалните отличия също са важни и аз работя много за тях”. 

„Винаги се опитвам да правя всичко па най-добрия начин. Не само миналия сезон. Последните ми 5 години са отлични, а последните 2 дори още по-добри. В моята професия аз се стремя да бъда най-добрия и да пиша своя собствена история. Когато кариерата ми приключи желая показателите ми да ме поставят сред най-великите в историята. И съм сигурен, че това ще бъде така” заяви Роналдо. 

„Усещането е сякаш това е първото ми подобно отличие и това е специален ден. Искам да споделя този радостен миг с тези, които винаги са до мен и ми помагат. Остават ми още много години в Мадрид и както обикновено ще продължа да се раздавам максимално” добави лидерът на Реал, с което успокои феновете, че няма намерение да напуска клуба. 

„Ще говорим с Флорентино Перес за новия си договор, но така или иначе съм обвързан с клуба докато стана на 33 години. Щастлив съм, че печелим и трябва да продължим да го правим. Много добър състав сме, треньорът е страхотен, така че всичко се развива прекрасно и ние можем да постигнем наистина много” каза още Роналдо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА