Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 12:13 459 0

Недвед: Калчото трябва да се събуди

  • павел недвед-
  • ювентус-
  • калчо-
  • италиански футбол

Според чеха отборите на Апенините трябва да последват примера на Юве с построяването на модерен стадион

Недвед: Калчото трябва да се събуди - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият играч на Ювентус и чешкия национален отбор Павел Недвед заяви, че италианският футбол трябва да се „събуди“. Според носителя на „Златната топка“ за 2003 година калчото не е толкова силно колкото преди години, но това може да се промени.

„Италианският футбол вече не е толкова добър, колко беше в миналото. Но аз смятам, че калчото отново може да се върне на върха. Италия е заспала – трябва да се събуди“, сподели Недвед пред Tuttosport.

Чехът заяви, че италианските отбори трябва да последват примера на Ювентус, който си построи собствен модерен стадион: „Юве построи стадион, който е пълен във всеки един мач. Другите отбори трябва да направят същото. Стадионът в Торино и музеят на Ювентус са две от най-прекрасните неща, които съм виждал в моя живот“, сподели още Недвед.

Той прекара осем години в Юве и остана в отбора, дори когато беше изпратен в Серия „Б“ заради скандала Калчополи. Верността му към фланелката спечели любовта на феновете, които дори сега пеят песни за него.

„Феновете винаги са били страхотни към мен. Дори сега пеят песни за мен, когато съм на трибуните. Благодаря им за всичко“, завърши Павел Недвед.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА