Last news in Fakti

9 Ноември, 2014 13:05 594 0

Мароко отказа домакинството на Купата на африканските нации заради вируса ебола

  • мароко-
  • ебола-
  • купа на африканските нации

Новият домакин трябва да бъде ясен на 11-ти ноември

Мароко отказа домакинството на Купата на африканските нации заради вируса ебола - 1
Снимка: БТА/AP

Мароко отказа да домакинства на турнира за Купата на африканските нации заради опасността от разпространението на вируса ебола, съобщи Би Би Си.

Турнирът трябваше да се проведе в страната в началото на 2015 г., но заради разпространението на опасния вирус от там настояха той да бъде пренасрочен за 2016 г. От Африканската футболна конфедерация отхвърлиха предложението и дадоха на Мароко срок до 8-ми ноември да потвърдят дали ще домакинстват на първенството.

В крайна сметка мароканците отхвърлиха ултиматума и отказаха домакинството на най-елитния международен футболен турнир в Африка. От местното спорно министерство излязоха с изявление по случая.

„Решението е продиктувано от здравословни причини и сериозната заплаха от разпространението на вируса ебола.“

Към момента все още не е ясно коя ще е страната, която ще поеме домакинството на турнира за Купата на африканските нации. Ръководството на Африканската футболна конфедерация ще проведе среща в Кайро на 15-ти ноември, където ще трябва да бъдат определени новите домакини на събитието. По план турнирът трябва да се проведе между 17-ти януари и 8-ми февруари 2015 –та.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА