Last news in Fakti

5 Октомври, 2014 16:24 2 364 2

Състоянието на Жул Бианки е критично

  • жул бианки-
  • формула 1-
  • катастрофа-
  • операция

Пилотът е определян като един от най-големите млади таланти във Формула 1

Състоянието на Жул Бианки е критично - 1
Снимка: Twitter

Състоянието на френския пилот от Формула 1 Жул Бианки е критично. Това бе съобщено от неговия баща, цитиран от The Telegraph.

Бианки е приет в болница със сериозни травми на главата след тежката катастрофа в Гран при на Япония, която прекрати надпреварата шест обиколки преди края. В момента 25-годишният състезател е подложен на операция.

Френският пилот излетя в завоя „Дънлоп” под засилващия се дъжд на вече мократа писта „Сузука” и се удари странично в багер, извеждащ от зоната за сигурност катастрофиралия малко преди това болид на Адриан Сутил.

„Компютърната томография показа, че Жул Бианки е с тежки контузии на главата. След операцията предстои да бъде преместен в интензивното отделение, където ще е под постоянно наблюдение”, се казва в последната официална информация на Международната автомобилна федерация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опатара

    0 0 Отговор
    Там има добри лекари за разлика от нашите болници.Ще го спасят!

    Коментиран от #2

  • 2 Расате

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "опатара":

    Изказването не е ли обидно за цяло съсловие, вършещо си съвестно работата въпреки мизерните условия на труд в болниците в България. При техните условия нашите лекари биха били мнооого по-добри