Last news in Fakti

8 Декември, 2014 11:42 790 0

О'Съливан триумфира в Шампионата на Обединеното кралство

  • рони о'сълива-
  • шампионат-
  • обединеното кралство

Той победи Джъд Тръмп с 10:9 фрейма

О'Съливан триумфира в Шампионата на Обединеното кралство - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Рони О'Съливан  спечели за пети път в кариерата си Шампионата  на Обединеното кралство по снукър, който се проведе в Йорк.

„Ракетата“ спечели изключително оспорвания финал срещу своя сънародник Джъд Тръмп с 10:9 фрейма. 39-годишният петкратен световен шампион започна срещата по отличен начин и поведе с 9:4 фрейма.  Той обаче допусна внезапен спад в играта си, от което се възползва Тръмп, който изравни резултата до 9:9. Все пак О'Съливан прояви по-здрави нерви в решителната игра и триумфира в турнира.

След петия си успех в надпреварата британецът се изравни с втория най-успешен играч в историята на шампионата Стивън Хендри. Най-много трофеи в  трурнира има Стив Дейвис, който е печелил 6 от 10 финала.

Освен титлата О'Съливан  получи чек от 150 000 паунда, плюс бонуса от 44 000 паунда за максимален брейк.  Това е неговата 27-ма купа от ранкинг системата и той продължава да е трети по брой трофеи във вечната ранглиста. Пред него са само Стив Дейвис с 28 и Стивън Хендри с 36.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА