Last news in Fakti

8 Януари, 2015 00:09 1 752 0

Атлетико Мадрид съвсем отрезви Реал

  • атлетико мадрид-
  • реал мадрид-
  • купата на краля

Дюшекчиите победиха белия балет в първи мач от 1/8-финалите за Купата на краля

Атлетико Мадрид съвсем отрезви Реал - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Атлетико Мадрид победи Реал Мадрид с 2:0 в първи 1/8-финален мач от турнира за Купата на краля.

В срещата на „Висенте Калдерон“ Диего Симеоне реши да даде шанс на нападателя Фернандо Торес да направи повторен дебют за „дюшекчиите“. Карло Анчелоти пък даде почивка на Кристиано Роналдо, като не го пусна в титулярните единайсет на „белия балет“.

Футболистите на Реал започнаха силно мача и още в 45-та секунда вратарят на Атлетико Облак трябваше да избива опасен удар с глава на Рамос. В 13-та минута Бейл отбеляза гол в противниковата врата, но попадението бе отменено заради засада. Домакините отвърнаха с точен шут на Гризман от малък ъгъл, който Навас спаси. В 36-та минута Кедира стреля опасно с глава, но ударът му мина над гредата. В 39-та минута силен шут от далеч на Бензем бе спасен от Облак.

Гостите доминираха и в началото на второто полувреме, като владееха повече топката, докато техните противници ги дебнеха на контра-атака.  В 52-та минута Марсело намери с дълъг пас Бейл, който стреля от воле, но прати топката покрай гредата. Футболистите на Атлетико се възползваха от своя шанс в 57-та минута. Тогава Рамос задържа с ръце Гарсия в наказателното поле на гостите. Той падна и последва сигнал за дузпа, която беше реализирана отново от Гарсия за 1:0. Това предизвика влизането в игра за Реал на Роналдо. Това обаче не помогна на домакините и играчите на Атлетико достигнаха до втори гол. В 76-та минута Хименес засече с глава центриране от корнер и преодоля Навас за 2:0. Футболистите на Реал се опитваха да атакуват до края на срещата, но така и не стигнаха до попадение, подпечатвайки победата на Атлетико.

Реваншът между двата отбора ще се проведе на 15-ти ноември на стадион „Сантиаго Бернабеу“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА