Last news in Fakti

8 Януари, 2015 13:00 1 563 0

Кличко може да остане без опонент за 25 април

  • кличко-
  • бригс-
  • световен шампион

Бригс се натяга да заеме мястото на съперник на шампиона за мача в Ню Йорк

Кличко може да остане без опонент за 25 април - 1
Снимка: БТA/AP

Хегемонът на боксовата сцена Владимир Кличко изпитва трудности в намирането на съперник за мача си на 25 април в САЩ.

Както е известно, световният шампион по бокс в супертежка категория на версиите IBF, WBA, WBO и IBO резервира залата "Barclays Center" в Ню Йорк, като идеята беше да излезе срещу непобедения американец Брайънт Дженингс.

Мениджърът на Кличко – Бернд Бьонте, обаче съобщи, че преговорите с Дженингс са зациклили и двете страни не могат да стигнат до споразумение.

"Към днешна дата сме все още далеч от финализирането на каквото и да е. Брайън Дженингс беше нашият първи избор, но в момента преговорите са в застой. Съперник на Владимир може да стане всеки боксьор, чиято кандидатура бъде одобрена от телевизионните канали HBO и RTL, заяви Бьонте в интервю за boxingnewsonline.net. - Но не мога да говоря за имена. Знаете какъв е бизнесът – ако кажа име, автоматично това ще вдигне с 50% парите, които ще иска."

Според мениджъра няма вариант Кличко да изчака победителя от мача за титлата на WBC между шампиона Бърмейн Стивърн и Деонте Уайлдър. Двамата ще се качат на ринга на 17 януари, а Кличко по принцип иска да се бие с победителя, за да обедини всички титли в тежка категория.

"Ще бъде прекалено далеч, за да чакаме този мач. Има още почти две седмици до него. Трябва да имаме опонент дотогава. Още искаме да направим мач на тази дата в Ню Йорк, но ще видим. Ако не стане и не намерим съперник, може и да се върнем в Европа или да отложим датата. В момента всичко е възможно", завърши Бьонте.

Въпреки че мениджърът въобще не споменава Шанън Бригс, последният американски шампион в супертежка категория не губи надежда да премери сили с "краля" и вярва, че неговата кампания по преследването на украинеца в крайна сметка ще даде резултат.

"Аз трябва да изляза срещу Кличко на 25 април. Роден съм и съм израснал в съседство с "Barclays Center", където ще се състои мачът. Това е бизнес, а зрителите са много важна част от него. Никой не може да му даде такива рейтинги, както аз. Моето преследване на Кличко през 2014 година вече се превърна в реклама за боя. Това е, което феновете искат, и цифрите го потвърждават. Ако не вярвате на думите ми, то погледнете резултатите от допитването на германския "Билд", според които 72% от почитателите на бокса искат аз да се бия с Кличко. А Владимир е казвал, че иска това, което и феновете. Вижте милионите, които са гледали видеата с мое участие, насочени към Кличко. Може ли някой друг да му направи такава реклама като мен? Представете си какво ще стане когато мачът бъде обявен официално. Никой не е по-достен от мен. Аз два пъти съм бил световен шампион, бил съм се с членове на Залата на славата и загубих само веднъж", няма спирка 43-годишният Бригс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА