Last news in Fakti

18 Януари, 2015 08:57 822 1

България победи Гърция, но отпадна

  • българия-
  • футзал-
  • гърция-
  • благоевград-
  • евроквалификация-
  • скаптопара

Българите събраха седем точки, колкото имат и датчаните, но са с по-лоша голова разлика

България победи Гърция, но отпадна - 1
Снимка: Bfunion.bg

България победи Гърция с 3:2 в последния си мач от квалификациите за европейското първенство по футзал, но не успя да се класира за следващата фаза.

На първо място в групата ни финишираха датчаните, а Англия изпревари националите ни като най-добър втори отбор от всички шест групи.

Двубоят между България и Гърция, който се игра в зала „Скаптопара“ в Благоевград, беше интересен, динамичен и премина на високи обороти, като имаше много положения и пред двете врати.

За това допринесоха и гостите, които предложиха хубав и комбинативен футбол. Трябва да се отбележи и отличната игра на вратаря ни Исмет Хаджиев, който спаси много голови ситуации и беше с основен принос за успеха на България, съобщиха от пресцентъра на Българския футболен съюз.

В началните минути националите ни предпочетоха да действат предпазливо и разчитаха на контраатаки, като създадоха няколко отлични голови положения. В 24-та минута Асимакопулос даде аванс на гърците, след като се възползва от непредизвикана грешка в нашата отбрана.

Само в рамките на пет минути футболистите ни успяха да обърнат резултата. В 27-та минута Пламен Стойков открадна топката в половината на съперника, напредна, преодоля играч на гостите и със силен удар прати топката в мрежата за 1:1. Малко по-късно в 32-та минута отново Стойков се пребори за топката и подаде към непокрития Карагеоргиев, който преодоля Теофилу за 2:1.

В 38-та минута гърците получиха възможност да изравнят резултата от дълга дузпа, която Илиядис реализира за 2:2. Подкрепяни от изпълнената до краен предел зала „Скаптопара“, българите се хвърлиха в атака, като заиграха без вратар, а на терена се появи пети полеви играч - Шутев, който се превърна в герой за България. В последните секунди той донесе победата, след като прати с мощен шут топката във вратата на Теофилу за крайното 3:2.

В другата среща от нашата група, която се игра по-рано днес, отборът на Дания спечели убедително с 9:1 срещу Гибралтар и зае първото място на турнира в Благоевград. България завърши надпреварата на втора позиция със 7 точки.

За съжаление, това не беше достатъчно, тъй като Англия има по-добра голова разлика и се класира напред като втория най-добър отбор от всички шест предварителни групи. Въпреки това, футболистите ни напускат турнира с гордо вдигната глава. Националите не загубиха мач, като записаха равенство с Дания (2:2) и две победи над Гибралтар с 3:1 и Гърция с 3:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 valran

    0 0 Отговор
    КАК МОЖЕ ДОМАКИНИ СМЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯ И ДА НЕ СЛОЖИМ МАЧА С ГИБРАЛТАР ПОСЛЕДЕН, КОГАТО СЕ ЗНАЕ КАКВА ГОЛОВА РАЗЛИКА НИ ТРЯБВА ЗА ДА СТАНЕМ ПЪРВИ В ГРУПАТА ИЛИ НАЙ-ДОБЪР ВТОРИ ЕВЕНТУАЛНО!