Last news in Fakti

20 Януари, 2015 10:03 900 0

Пиронкова започна силно в Мелбърн

  • пиронкова-
  • australian open-
  • уотсън

Българката победи британката Хедър Уотсън с 6:4, 6:0

Пиронкова започна силно в Мелбърн - 1
Снимка: БТА/АР
Цветана Пиронкова започна по страхотен начин участието си на Australian Open, след като в мач от първия кръг на турнира надделя с 6:4, 6:0 над намиращата се на 38-ото място в света британка Хедър Уотсън. По този начин българката затвърди впечатленията, че се намира в страхотна форма от началото на сезона. Победата е още по-ценна за нашето момиче, тъй като нейната противничка също се намира в брилянтна форма и има само 1 загуба в последните си 7 мача, като дори игра финал в Хобърт. 
 
Това е и 10-ото юбилейно участие на пловдивчанката в турнира. Следващата противничка на българката ще бъде миналогодишната финалистка Доминика Цибулкова или Кирстен Флипкенс.
 
Ако тя преодолее и следващото препятствие ще се класира за рекордния, за нея, трети кръг на турнира. До момента Пиронкова никога не е стигала до него.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА