Last news in Fakti

20 Януари, 2015 16:56 825 0

Жозе Моуриньо: Можех да взема Ди Мария и Фалкао в Челси

  • жозе моуриньо-
  • радамел фалкао-
  • анхел ди мария

Мениджърът се е отказал от трансферите заради твърде високите заплати на футболистите

Жозе Моуриньо: Можех да взема Ди Мария и Фалкао в Челси - 1
Снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че е имал възможността да привлече Анхел Ди Мария и Радамел Фалкао в клуба от Лондон, съобщи ESPN.

Аржентинският халф и колумбийският нападател се присъединиха към Манчестър Юнайтед през лятото. Ди Мария премина на „Олд трафорд“ за 59 млн. паунда, а Фалкао беше отдаден под наем от Монако в сделка за около 20 млн. Моуриньо призна , че е имал разговори с мениджъра Жорже Мендеш за привличането на двамата футболисти, но се е отказал от трансферите заради прекалено високите им заплати.

„Жорже Мендеш ми каза, че Фалкао и Ди Мария са негови играчи и че трябва да намери решение за тях. Челси обаче нямаше финансовия ресурс да плаща по 8, 9 или 10 млн. за заплати на дадени играчи, заради финансовия феърплей. Естествено, че Мендеш трябваше да мисли за своите футболисти. Не привлякохме Фалкао и Ди Мария, защото аз не пожелах. Не може определени футболисти да взимат заплати по 10 млн., докато другите взимат такива по 3, 4 и 5 млн. Това може наистина да взриви една съблекалня.“

Моуриньо признава още, че е бил много близо до поста на национален селекционер на Англия през 2007 г. В последния момент обаче той е решил да се откаже от предложението.

„Трябваше само да подпиша. Всичко беше подготвено. В момента, в който трябваше да подпиша обаче аз реших, че не искам това. Към момента не искам никакви промени. Нямам желание да водя друг клуб. В Челси се радвам на изключителна стабилност.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА