Last news in Fakti

23 Януари, 2015 12:00 846 0

Федерер се сбогува с Australian Open

  • федерер-
  • андреас сепи-
  • australian open

Андреас Сепи пречупи номер 2 в схемата в 4 сета

Федерер се сбогува с Australian Open - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Швейцарският ас Роджър Федерер претърпя ранно отпадане от Australian Open. Бившият номер 1 се сбогува с турнира след загуба с 4:6, 6:7 (5), 6:4, 6:7 (5) в третия кръг на турнира от италианеца Андреас Сепи.

Добра новина за родните фенове е, че 33-годишният швейцарец бе сред потенциалните съперници на Григор Димитров на 1/4-финалит в Мелбърн.

В двубоя Федерер допусна цели 55 непредизвикани грешки срещу 40 на съперника и загуби за първи път от Сепи след десет поредни победи в десет мача.

Федерер прекъсна и серията си от 11 последователни полуфинала на "Мелбърн Парк", където печели трофея през 2004, 2006, 2007 и 2010 година. Така Фед изравни най-слабото си представяне в Мелбърн и отпада толкова рано в турнира за първи път от 2001 година насам.

"За мен беше удоволствие да играя на Централния корт срещу велик тенисист като него. Мисля, че направих един от най-добрите мачове в кариерата ми. Стараех се да бъда максимално концентриран в геймовете, в които сервирах, да не допускам леки грешки. Бях стабилен във важните моменти на двата тайбрека и това беше решаващо", коментира след срещата 46-ия в ранглистата на ATP италианец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА