19 Февруари, 2015 13:21 587 2

Министерството на спорта стартира проверки на 1414 спортни клуба

  • министерство на спорта-
  • проверки-
  • клубове

Ще бъде анализирано реалното състояние на клубовете

Министерството на спорта стартира проверки на 1414 спортни клуба - 1
Снимка: БТА

Със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев стартират проверки относно дейността и степента на обществено внедряване на всички 1414 спортни клуба, получили средства по отделните програми на ММС през 2014 г., съобщи пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. 

Инспекторатът на министерството за пръв път ще анализира реалното състоянието на клубовете в съответствие с критериите, залегнали в Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта – брой картотекирани състезатели; общ брой участници в държавния спортен календар; спечелените медали и класирания до 8-мо място в държавните първенства; включени състезатели в националните отбори по възрастови групи; класирания от 1 до 8 място на Младежките олимпийски игри в Нанджин, световни и европейски първенства, световни и европейски купи и регионални турнири; предлаганите за граждани спортни услуги.

Клубовете ще трябва да предоставят данни с какви спортно-педагогически кадри разполагат и каква квалификация притежават те. Ще бъде направен също анализ по какъв начин клубовете стопанисват и използват наличната спортна база. Ще бъде поискано и мнението им за състоянието на съоръженията и тяхната пригодност за подготовка и провеждане на състезания. Ще се анализира какъв процент от общия бюджет на даден клуб отива за наеми, консумативи и поддръжка на използваната база.

Целта на проверките е да се осъществи диалог и обратна връзка с клубовете, за да се види реалното им състояние и работата им по отношение на детско-юношеския спорт. Резултатите от анализа ще послужат за отсяване на тези, които не развиват реална спортна дейност. При констатирани сериозни разминавания между дейност и финансиране ще бъдат направени допълнителни проверки.

ММС ще разчита и на спортните федерации, които ще бъдат коректив за достоверността на предоставените данни.

Изготвеният анализ ще бъде използван при подготовката на новия закон за физическото възпитание и спорта. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    КРАСЕН КРАДЛЕВ
  • 2 Ана

    0 0 Отговор
    Vasik, за такъв коментар ли ти стигна акълът?