12 Март, 2015 13:57 876 0

Време е за шоу в Лига Европа

  • лига европа-
  • осминафинали-
  • шоу

Останаха най-добрите отбори в Лига Европа - очакват ни интересни мачове

Време е за шоу в Лига Европа - 1
Снимки: БТА/ AP

Тази вечер ще се изиграят първите осминафинални сблъсъци в Лига Европа. 1/16-финалите бяха наситени с драма и качествен футбол и би било нелогично да очакваме нещо по-различно и днес.

Пет италиански отбора доминираха в предишната фаза и ще се опитат да сторят това и сега, „младият” Аякс се развихри, Волфсбург може да предложи много, а испанският дуел също ще е интересен. Какво да очакваме от тимовете от Източна Европа – Зенит, Динамо (Москва), Днипро и Динамо (Киев)? Отговорите на тези въпроси ще получим след броени часове.

Ще продължи ли доминацията на италианските отбори?

И петте италиански отбора в турнира продължиха към осминафиналите – Торино, Интер, Наполи, Рома и Фиорентина елиминираха съответно Атлетик (Билбао), Селтик, Трабзонспор, Фейенорд и Тотнъм.

Този кръг на надпреварата също обещава да е интересен за тимовете от калчото, защото те ще се изправят срещу много класни съперници. Без съмнение ще има поне един четвъртфиналист от Италия, защото жребият изправи един срещу друг Фиорентина и Рома. Дали обаче ще има само един италиански отбор в следващата фаза?

Испанският дуел

Докато всички погледи са приковани към Реал (Мадрид), Барселона и Атлетико (Мадрид), има два тима, които също се представят на ниво в Европа – Виляреал и Севиля.

„Жълтата подводница” елиминира Залцбург с общ резултат от двете срещи 5:2, а преди дни измъкна точка от Реал на „Сантяго Бернабеу” в испанското първенство. Севиля, от своя страна, защитава трофея си от миналия сезон в Лига Европа и може да предложи много. Очаква ни интересен испански сблъсък.

Може ли някой да спре „вълците”?

Волфсбург се намира в страхотна форма от началото на 2015 година, като е записал 7 победи от 10 мача, включително онова 4:1 срещу Байерн.

Бас Дост не спира да бележи, а Кевин Де Бройне продължава да впечатлява с представянето си. Като добавим към тях и Андре Шюрле, нещата изглеждат заплашително. На пътя на немците ще се изправи Интер на Роберто Манчини, припомня SbNation.com.

Подводните камъни от Източна Европа

Русия и Украйна са с по два тима на осминафиналите. За справка – само един английски тим стигна дотук – Евертън. Динамо (Москва), Днипро и Динамо (Киев) може да не са фаворити за спечелване на трофея, но до момента показаха, че разполагат с много футболни аргументи и всеки, който ги подцени, ще си изпати.

Зенит, от своя страна, ще се опита да повтори успеха си от 2008 година, когато победи Рейнджърс на финала в надпреварата.

Без съмнение ни очакват страхотни сблъсъци тази вечер!

Първи осминафинални срещи в Лига Европа:

19:00 часа, Зенит (Русия) – Торино (Италия), пряко по Ринг ТВ
20:00 часа, Днипро (Украйна) – Аякс (Холандия)
20:00 часа, Волфсбург (Германия) – Интер (Италия), пряко по Би Ти Ви Екшън
20:00 часа, Брюж (Белгия) – Бешиткаш (Турция)
22:05 часа, Евертън (Англия) – Динамо Киев (Украйна), пряко по Ринг ТВ
22:05 часа, Виляреал (Испания) – Севиля (Испания), пряко по Би Ти Екшън
22:05 часа, Наполи (Италия) – Динамо Москва (Русия)
22:05 часа, Фиорентина (Италия) – Рома (Италия), пряко по БНТ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА