Last news in Fakti

5 Април, 2015 13:00 817 0

Повече от дерби

  • марсилия-
  • псж-
  • лига 1-
  • дерби-
  • лион

Очакват се близо 65 хиляди зрители на дербито в пристанищния град

Повече от дерби - 1
Снимка: БТА/ AP

Днес от 22:00 часа българско време ще се изиграе френското дерби между Марсилия и Пари Сен-Жермен.

През годините сблъсъкът между два от най-големите клубове във Франция е носил огромен заряд и емоции. Днес, освен всичко това, победата може да е равносилна и на титла.

Лига 1 е едно от малкото първенства в Европа, в което все още има интрига около това кой ще е шампион. Три са тимовете, които със зъби и нокти ще се борят за отличието.

Лион е лидер в подреждането с актив от 61 точки, следван от ПСЖ и Марсилия, които днес ще изиграят двубоя си от 31-ия кръг. Парижани имат 59, докато Марсилия – 57 точки. Като добавим към тях Монако (54) и Сент-Етиен (53), то ситуацията във френското първенство стана повече от интригуваща.

Всеки мач до края на сезона е от огромно значение, а всяка загубена точка може да се окаже пагубна в борбата за титлата.

Тази вечер на „Стад Велодром” се очакват повече от 65 хиляди зрители, които да подкрепят любимия си тим в сблъсъка срещу шампионите.

За последно Марсилия триумфира с титлата във Франция през 2010 година, докато през последните два сезона ПСЖ вдига отличието.

Без съмнение ни очаква страхотен сблъсък. Вижте стартовите състави според Le Parisien:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА