Last news in Fakti

16 Април, 2015 20:00 746 0

Надал се справи с Иснър в Монте Карло

  • надал

Испнецът чака Симон или Ферер на 1/4-финал

Надал се справи с Иснър в Монте Карло - 1
Снимка: БТА/ АР

Испанският тенис ас Рафаел Надал се класира на 1/4-финалите на престижния турнир в Монте Карло, след като се наложи с мъка над поставения под номер 15 в схемата Джон Иснър (САЩ) със 7:6 (6), 4:6, 6:3.

В първия сет гигантът Иснър имаше 2 сетбола при 6:4 в тайбрека, но испанецът взе следващите 4 точки и се пребори за частта. Във втория сет Иснър се измъкна от 0:40 в подаването си, губейки с 3:4, а веднага след това проби за 5:4 и това се оказа решаващо за съдбата на тази част.

В решителния трети сетобаче  Надал реализира ранен пробив, дръпна с 4:1 в резултата и задържа аванса си от пробив до края, класирайки се за следващата фаза.

На 1/4-финалите Рафа ще спори с победителя от двубоя между Давид Ферер (Испания) и Жил Симон (Франция). Миналата година именно Ферер спря Рафа на 1/4-финалите в Монте Карло.

По-рано днес място на 1/4-финалите си осигуриха още Милош Раонич, който победи Томи Робредо с 6:3, 3:6, 6:3, Томаш Бердих, спечелил битката си с Роберто Баутиста Агут (Испания) и шампионът от US Open 2014 Марин Чилич (Хърватия), победил Жо-Вилфред Цонга (Франция) след 6:3, 7:6 (5).

В програмата на турнира за днес остава и срещата между Новак Джокович и Андреас Хайдер-Маурер, както и вече апоменатият мач на Жил Симон (Франция) и Давид Ферер (Испания), които играя в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА