Last news in Fakti

2 Май, 2015 19:21 670 0

Федерер очаква Гришо на финал в Истанбул

  • федерер

Швейцарецът елиминира трудно Шварцман в три сета

Федерер очаква Гришо на финал в Истанбул - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер ще играе на финала на турнира по тенис на червени кортове в Истанбул с награден фонд 494310 евро.

Швейцарецът надигра поставения под номер 8 Диего Шварцман (Аржентина) с 2:6, 6:2, 7:5 след 1:55 час игра.

Поставеният под номер 1 в схемата стартира колебливо и загубипървия сет, но във втората част започна с ранен пробив и поведе с категорично 4:1, а след това отново проби в осмия гейм, за да изравни резултата.

В решаващия трети сет Маестрото от Базел пропусна мачбол при 5:4 и сервис на съперника, а в 12-ия гейм той все пак стигна до пробив, с което и до победата. В спора за трофея швейцарецът очаква победителя от мача между най-добрия български тенисист Григор Димитров и Пабло Куевас (Уругвай).

В другият полуфинал българският ас Григор Димитров в момента се бори с Пабло Куевас (Испания) и при победа ще се присъедини към Фед в битката за трофея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА