3 Май, 2015 07:53 7 886 3

Мейуедър победи Пакиао в Лас Вегас

  • флойд мейуедър-
  • бокс-
  • мани пакиао-
  • лас вегас-
  • мачът на века

Съдиите бяха единодушни в решението си

Мейуедър победи Пакиао в Лас Вегас - 1
Снимка: БТА/ AP

Флойд Мейуедър победи по точки Мани Пакиао в най-скъпия боксов мач в историята.

Двамата боксьори в полусредна категория се биха за титлите в три версии – WBC (Световния боксов съвет), WBA (Световната боксова асоциация) и WBO (Световната боксова организация).

Това бе 48-а победа за американеца в 48-ия му двубой на професионалния ринг.

12-рундовият мач завърши с победа на Мейуедър с единодушно съдийско решение - 118:110, 116:112, 116:112.

Пред близо 16 000 зрители в „МГМ Гранд Гардън Арена“ в Лас Вегас, където цената на най-скъпите билети достигна 350 хиляди долара, Мейуедър доминираше в първите рундове.

Пакиао бе по-активен в четвъртия, нанасяйки няколко силни удара в главата  на американеца. В следващите обаче надмощието отново бе на страната на Мейуедър, който се опазваше от атаките на филипинеца с отлична работа с краката. Той бе по-бърз и се би по много интелигентен начин.

Двубоят, наблюдаван от милиони зрители по цял свят, се очаква да генерира приходи от близо 400 милиона долара.

Двамата боксьори ще си разделят около 230 милиона от наградния фонд. Мейуедър потвърди след „мача на века“, че през месец септември ще се бие още един път, преди да се оттегли от професионалния ринг.

„Благодаря на Господ за победата. Благодаря на всички фенове, дошли в залата, и на тези, които бяха пред екраните. Мани е изключителен боксьор“, заяви американският боксьор. Пакиао пък сподели, че е очаквал той да спечели срещата.

В залата в Лас Вегас бяха звезди като Робърт Де Ниро, Клинт Истууд, Бен Афлек. Стинг, Брадли Купър, Том Брейди, Парис Хилтън и много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешника

    1 0 Отговор
    Егати цифрите!!! Явно в бокса разпределението на мангизите в момента е пак предимно за американските боксьори, и то от средна категория, моля ви се! Голям хазарт, голямо чудо! Дионтей Уайлдър, дето може да ги бие и двамата едновременно и то с една ръка, казал " Боже..., какви са тези цени на билетите! Добре, че няма да плащам!" Щото, естествено е поканен на мача като носител на пояса в една от версиите!
  • 2 соте

    0 0 Отговор
    Искам да го видя срещу Серафим Тодоров...
    Сарафа го победи преди, ще го бие и сега.
  • 3 Васев

    0 0 Отговор
    колега,да ме прощаваш.....ама Сарафа и тогава не го победи категорично,да не кажа,че беше оспорвано.... а ти за сега говориш.....дето Сарафа не е тренирал от поне 10 години.Слез малко на земята.
    Аз също съм националист....но съм и реалист!!!