Last news in Fakti

18 Май, 2015 20:51 850 0

Волфсбург и Дортмунд се подсилват

  • волфсбург-
  • борусия дортмунд

Конкуренцията в Бундеслигата ще се засили през следващия сезон още повече

Волфсбург и Дортмунд се подсилват - 1
Снимка: БТА/AP

Вторият в Бундеслигата Волфсбург продължава да подобрява селекцията си и да се готви за следващия сезон. "Вълците" закупиха звездният нападател на Борусия (Мьонхенгладбах) Макс Крузе и сега ще преговарят за ас на Шалке 04.

В същото време друг основен футболист на един от лидерите в Бундеслигата, е на път да премине в редиците на конкурент от германския елит.

Става дума за халфа на Байер (Леверкузен) и националния отбор на Германия Гонсало Кастро, който е съвсем близо до подпис с Борусия (Дортмунд).

Новият старши-треньор на Борусия Томас Тухел е убедил шефовете на клуба да платят клаузата в договора на 27-годишния халф на "аспирините" и да го привлекат на "Сигнал Идуна Парк". Новината съобщи авторитетното издание "Билд". Гонзо няма намерение да напуска "БайАрена", където има договор до 2016 година с опция за продължаването му с една година.

Заплащането на освобождаващата клауза в контракта му от страна на Борусия, както и 1 милион евро годишно по-висока заплата, която клубът от Дортмунд е готов да му заплаща обаче са на път да натежат в полза на трансфера. Очаква се крайното решение по отношение на сделката да бъде взето в съвсем кратки срокове - до 25 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА