Last news in Fakti

19 Май, 2015 15:05 869 1

Жозе Моуриньо: Не знам дали Реал и Барселона биха се справили в Англия

  • жозе моуриньо-
  • англия-
  • първенство

Според него английското първенство е най-конкурентното в света

Жозе Моуриньо: Не знам дали Реал и Барселона биха се справили в Англия - 1
Снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че Английската висша лига продължава да е най-конкурентното първенство в света, съобщи talkSPORT.

Моуриньо беше треньор на Реал Мадрид между 2010 и 2013 г. За испанското първенство той признава, че трудни за спечелване са били само няколко мача, докато всички останали са се печелили сравнително леко.


„Бях в Испания, но не се наслаждавах на играта. Аз спечелих титлата на Испания с рекордните 100 точки и 121 отбелязани гола.. Истината обаче е, че за цял сезон ние трябваше да изиграем силно само три или четири мача.  Загубих титлата с 92 точки, но отново трудните мачове бяха четири или пет.

Там постоянно усещаш напрежението, за това, че трябва винаги да печелиш, защото ако не печелиш винаги, не ставаш шампион. Има огромна разлика между топ отборите и всички останали. В другите държави можеш да печелиш мачове докато си почиваш.  Правил съм го доста пъти в Италия и Испания. Спокойно можеш да мислиш, за следващия си мач в Европа или как ще протече почивката на футболистите.

В Англия през януари аз оставих няколко футболисти да почиват срещу Брадфорд и ние загубихме с 4:2. Това е английският футбол. Може да водите с 2:0. но ако допуснете един гол, знаете че последните минути ще са кошмарни, защото като нищо може да направите равен или дори да загубите. Не става въпрос само за броя на мачовете, а за интензитета. Не само физически, ами и психически. Дали Барселона и Реал Мадрид могат да спечелят Висшата лига. Може би да, може би не.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мариньо

    2 0 Отговор
    Личи си. На полуфиналите и финалите на ШЛ е пълно с английски отбори