Last news in Fakti

14 Юни, 2015 15:34 1 593 0

УЕФА може да извади Хърватия от евроквалификациите

  • уефа-
  • хърватия-
  • наказание-
  • изваждане-
  • свастика-
  • квалификации

Причина за това е свастиката на терена в мача срещу Италия

УЕФА може да извади Хърватия от евроквалификациите - 1
Снимка: БТА/ AP

УЕФА може да наложи тежко наказание на Хърватия заради свастиката, изрисувана на терена в Сплит за мача срещу Италия (1:1).

В днешния си брой италианският всекидневник La Gazzetta dello Sport написа, че хърватите могат да бъдат извадени от квалификациите за класиране на Евро 2016.

Въпреки че двубоят със „скуадрата” се игра пред празни трибуни заради наказание, привърженици на домакините успяха да се промъкнат до тревната настилка и да изрисуват огромна свастика в дясната половина на игрището.

От хърватската футболна асоциация се извиниха за инцидента и заявиха, че случилото се е позор не само за местния футбол, но и за цялата страна.

Хърватия е лидер в квалификационна група „H”, в която е и българският национален отбор. Манджукич и компания имат 14 точки, следвани от Италия с 12, Норвегия с 10, България с 8, Азербайджан с 4 и Малта с 1 точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА