10 Септември, 2011 16:45 1 283 0

Себастиан Фетел взе и квалификацията на Монца

  • монца-
  • италия-
  • фетел-
  • формула 1

За десети път този сезон германецът печели квалификация

Себастиан Фетел взе и квалификацията на Монца - 1
БГНЕС

 

Немският пилот на Ред Бул опроверга всички предвиждания, че на италианската писта няма големи шансове за успех. С почти перфектна обиколка в третата част на квалификацията (1:22.275 мин) той спечели правото да потегли от първа позиция в утрешното Гран При на Италия. 
 
До него се нареди Луис Хамилтън с Макларън, като времето му е с почти половин секунда по-слабо. Британецът може би щеше да успее да се доближи максимално до Фетел, или дори да вземе първата позиция, но направи грешка в последната си бърза обиколка и предпочете да се прибере в бокса. 
 
От втора редица утре ще потеглят Дженсън Бътън (Макларън) и Фернандо Алонсо (Ферари), а зад тях - Марк Уебър (Ред Бул) и Фелипе Маса (Ферари). Макларън Мерцедес успя донякъде да оправдае очакванията за бързина на митичната писта, но Скудерията е изправена пред пореден провал - и то у дома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА